Gå til innhold

Danieln

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  18
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Danieln

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Enable?
 1. Postkasse og egen hashtag hadde den fortjent Kjempebra opplegg, og fint at du deler her! God lesning.
 2. Danieln

  Fiske om våren

  Fisk så fort isen går. Jeg fisker nesten bare med flue, og så fort isen går begynner jeg fiske med myggimitasjoner og steinfluer. Hvis du får fine dager hvor sola varmer godt er du nesten sikret myggklekkinger, og da kan du fiske med tørrflue også Vet ikke hvor mye du har fisket med flue, men bruk buzzere (fjærmyggpupper) og voksne fjærmyggimitasjoner. Du kan også bruke disse i kombinasjon med haspel og en vanlig dupp om du vil. Kan forklare nærmere hvis det er behov, bare si fra.
 3. Danieln

  Tilfeldige poster fra gamledager - God ide?

  Synes det var kjempegøy, jeg. Riktignok ikke alltid så spennende, men blir ofte lengre her inne for å gå gjennom flere gamle tråder. Funnet mye interessant der allerede. Tommel opp fra meg
 4. Danieln

  Hilleberg Soulo vs Unna

  Hadde dere lagt ut på en ukes skitur på Hardangervidda i mars med Unna, med risiko for dårlig vær og værfast? Jeg hadde nå glatt gjort det med Soulo, ser jeg. Men med Unna blir jeg litt usikker. Er fortsatt den metoden med å plukke ned forteltet like smidig?
 5. Danieln

  Hilleberg Soulo vs Unna

  Ja, skjønner hva du mener. Så sjeldent det blir behov for fyring inne hvis tarpen er med uansett. Blir kun vinterstid når det er for fysent til å være ute, så får bare teste det under rolige forhold og se. Glemte forsåvidt å si at hunden ikke skal sove inne i teltet heller, så det er nå bare greit. Nei, nå nærmer det seg teltkjøp kjenner jeg...
 6. Danieln

  Hilleberg Soulo vs Unna

  Kjempeinnlegg, Vandrefalken! Sitter og vurderer det samme selv - Unna vs Soulo for soloturer med stor sekk og bikkje på husky størrelse. For meg har det til nå vært forteltet som taler for Soulo, men egentlig vil jeg helst ha Unna. Nå har jeg i tillegg veldig dårlig erfaring med sånne plastklips man fester til stengene på andre telt jeg har hatt, så jeg får vondt i magen bare jeg tenker på at disse skal ryke på tur og gjøre teltet ubrukelig... Nå er jo det snakk om hilleberg, som sikkert er det eneste merket som kunne frista til å prøve slike igjen. Ser du sier at det er lett å kneppe av innerteltet på Unna for matlagning / opphold. Tar du da bare det ene hjørnet, eller flere hjørner? Og, har du fyrt primus inne i innerteltet, eller oppleves det som for skummelt? Har du sett behovet for mesh-inneren noen gang? Jeg tenkte gå for footprint og tarp som tilbehør og prøve uten mesh-inneren. Da skulle de fleste behovene mine være bra dekt, og teltgarderoben være enda et steg nærmere komplett (haha, neida...) Tror nesten jeg har bestemt meg for Unna, jeg.. Sjekk nature calls backpacking sine hillebergvideoer på YouTube, forresten. Bra greier!
 7. Danieln

  Jaktrifle og slitasje

  Det gjør du helt sikkert. Kikkerten kan du bytte senere når du ser behovet for det. Du får oppdatere oss om det blir kjøp da!
 8. Danieln

  Utstyr for telttur med gutten

  Enig med han over. Kjøp deg et forholdsvis lett 2-mannstelt nå, og kjøp større når dere blir 4. Da er f.eks Bergans Wiglo LT4 helt genialt til ditt bruk! Og da har du et 2 manns telt hvis du vil på tur aleine senere også. Jeg bruker Wiglo selv til familieturer med madam og en 1,5 åring. Det er helt konge. Masse boltreplass inne, og med 3 utganger kommer du deg ut uten å tråkke på junior også. Og teltet tåler altså det meste av vær. Når det gjelder pose er Helsport Alta en kjempepose det. Jeg har den og selv, og har vært fornøyd i mange år. Legg deg på komforttemp rundt 0, og ikke de billigste posene, så er du trygg uansett. Lykke til, og kjempebra at du kommer deg ut med ungen. Det skaper som du selv har erfart masse gode minner. Enda et tips er lokal dnt og barnas turlag, hvis felles arrangement er noe for deg. De gjør mye bra!
 9. Danieln

  Jaktrifle og slitasje

  Som sagt over her, 1500 er ingen problem. Om det faktisk stemmer er en annen sak. Men for en jeger rundt snittet (som trener jevnt i året og skyter noen dyr hver sesong) så kommer den til å samle mer enn bra nok til all jakt selv om han har skutt over det dobbelte med ammo ladd til vanlige hastigheter. Det er heller den som ligger bak som er problemet lenge før man kan diskutere om pipa er utskutt. Så hvis du liker riflen er det bare å gi gass, og kose deg i mange år framover!
 10. De leverte faktisk ski med trykk etter bestilling før. Men de slutta med det - mener at det ble fort dyr produksjon eller noe sånt. Trodde ikke på det selv, men kom en kunde inn når jeg jobba på sportsbutikk og ville ha nye med eget trykk. Hadde med minnepinne med bilde og greier. Han hadde nemlig kjøpt et sånt par til sønnen sin for noen år siden. Viste meg bilde av skiene og alt. Men en tlf til Åsnes bekrefta at de ikke gjorde det lengre. Hvem vet - kanskje det er mulig å kjøpe blanke ski på spesialbestilling og ordne med trykk selv. Mye styr, men jeg tror jaggu jeg hadde sjekka det hvis ikke mine breidablikk hadde bilde av en husky, som ligner fælt på den rasen jeg bruker.. Alternativet er jo å kjøpe nato-skia da. Men da får man stålkant, og det vil du kanskje ikke ha. Det letteste er kanskje å legge ut en ønsket kjøpt på noen facebook-grupper og på finn, så er det sikkert noen som har et par i riktig som bare støver ned..
 11. Har du gjenger på koblingen din? Det er vel stort sett det de leverer idag - men hvis brenneren har gjenger og biltemaboksen har gjenger så passer den helt fint. Regner med det er disse to du tenker på: http://www.biltema.no/no/Fritid/Friluftsliv/Primus/Gassbeholder-2000020058/ http://www.biltema.no/no/Fritid/Friluftsliv/Primus/Gassbeholder-227-g-2000035641/ Den siste er vel for spesielle kokeapparat, du skal nok ha den øverste til 39,- Har ingen erfaring med biltemagassen, men til vanlig 3-sesongs bruk er den sikkert helt fin. Ihvertfall verdt å teste det ut.
 12. Danieln

  Kanotur i Femundsmarka

  Flott med folk som legger inn turrapport etter å ha spurt etter tips. Gjør det mye mer interessant å åpne slike tråder når man får se hvordan det faktisk gikk. Gode tips til senere turer for andre også! Kjempegreier!
 13. Danieln

  Teleskopstang? shimano exage minitele 270?

  Fort gjort å skifte - Shimano leverer deler til din leverandør så fort som posten greier å levere. Enkelt å skifte deler selv også. Tar lengre tid å sende det inn for rep, så klart. Men det er mulig.
 14. Danieln

  Hva fikk du til jul?

  Fikk en Kinetics 30 cm lang pilk med en liten ambassadør snelle og 50 meter med 0.25 sene, og boka til Kristoffer Clausen. Også fikk jeg et vevd sitteunderlag. I tillegg til en del annet, som kjøkkenutstyr og sånn. Egentlig masse jeg trenger. Men det beste har allikevel vært maten, og KOSEN etter familiebesøk og middagen. En god kald en og lenestol.
 15. Danieln

  Glupsk trønderaure

  Det hender det ja, og det er ikke dumt å ha noen sånne i boksen Fisken smaker ikke noe dårligere av den grunn. Om det ødelegger matlysta, det kan jeg nok skjønne Her er forresten bindebeskrivelse til Brun sin versjon: http://www.thetroutbum.com/no/fluebinding/fluer/19-musa
×