Gå til innhold
  • Bli medlem

Buster

Aktiv medlem
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Buster

  1. Det har fått jordslag/mugg fordi det har vært fuktig. Impregnerer du det så er sjangsen større for at det ikke skjer igjen, og fargen kommer ofte noe tilbake ved impregnering.
  2. Vil tro det er det som også kalles jordslag. ser ut som svarte små prikker. De selger i så fall ett stoff på fargehandlere som er ganske bra, men husk att teltet må impregneres etter behandlingen.
  3. Kjøpte ett slikt grevling ytterpose til min datter for mange år siden. Den hadde en kalosje over hodet slik att det ikke regnet i fjeset når man ligger ute. den utgaven har jeg ikke funnet igjenn. Min datter er veldig glad i sin og stortrives utenfor teltet i den.
  4. Helt flott lesing og nydelige bilder. Får lyst til å reise straks
  5. Ser det er en gammel tråd, men jeg fant en påstand på at viltnemda og politiet i Alaska bruker kun Brenneke slugs i pumpehaglene sine mot bjørn. Nå når jakta er i gang så er det nok noen som ønsker å føle seg noe beskyttet i bjørnetereng. De fleste fuglejegere jakter jo også med hund, og de bjørneangrep vi har hatt er det hund innblandet. Hunder er flink til å tøffe seg, men kommer og søker beskyttelse bak eieren når det blir for tøft. Er bjørnen da passelig sur dasker den til den som er nærmest.
  6. Hva med forsvarets liggeunderlag Fant på forsvarsbrukt til kr 250,- Har noen erfaring med disse mot de vi får kjøpt på sportsbutikken? https://www.forsvarsbrukt.no/p-1087-liggeunderlagubrukt.aspx
  7. Takker og bukker folkens. Dette var det jeg savnet, og jeg ser jeg var ganske uviten om hvordan en ryggsekk tilpasses på ryggen. Det hjelper jo ikke med en dyr sekk når den ikke sitter riktig.
  8. Ser det skal være tilsvarende messe i Vikingskipet på Hamar også. Er det samme innhold i begge disse messene?
  9. Man finner jo mye om ryggsekker rundt i de forskjellige fora, Men noe jeg aldri har hørt noe om er tilpassing av ryggsekken. Sikkert mange her som har masse erfaring om dette. Hva er riktig rygglengde, hvor på skulderen bør reimene sitte. Setter pris på alle tilbakemeldinger om dette evnet
  10. Har lest Hundre padleperler av Øystein Køhn, og der var det mye interesant. Skal sannelig prøve å finne den andre boken om "Padling" som du nevner også. Den med ett støtte under vristen ved knestående padling tror jeg vil passe meg også. Skjønner at det er mye inviduell tilpasning ute å går her. Setter virkelig pris på disse tipsene slik at jeg kan prøve meg frem for å finne min stil. Dette er foresten ett knakende godt forum, med mange seriøse og flinke turfolk
  11. He he, ungene mine har passert 30, så de får kjøpe kano selv
  12. Ser mange skriver om kanoen som heter Ally. Går ut fra at den da er den fortrukne av folk flest i skog og fjell. Men hvilken lengde bør jeg satse på med to personer + utstyr for noen få dager.
  13. Så det er ikke noen fast regel som folk flest sitter i kanoen.
  14. Hei hei. Er ny på dette forumet, og nå håper jeg på hjelp fra dere. Har letet rundt om kring, men finner ikke noe som sier hvor lang jeg skal kjøpe en kanoåre. Jeg lurer også på om hvor dere gjør av beina i kanoen. står dere på kne i kanoen med beina under setet, eller strekker dere dem frmover. Ved sistnevnte stilling kommer en kanski i konflikt med bagasjen. Håper på en masse gode tips om det å tibringe en del tid i en kano, da jeg har fått problemer med å gå på grunn av et kne som ikke vil det samme som meg lenger.
  15. Jeg likte Jasons ide' best. Kjøper man ett par hansker kan en skyte hull i 10 fingrer før en må på butikken igjen. Om noen ikke liker gule hansker, så tror jeg en kan få dem i blå farge også Ellers som også er nevnt, så er en kondom en mye brukt løsning i både snø og sand i forsvaret.
  16. Buster

    Bjørnespor

    Dere glemmer NordTrønderlag som har store forkomster av bjørn. Sauebønner, reineiere og bærplukkere er ikke så veldig glad i den voksende bjørnestammen. De som har husdyr i utmarka har prøvd å ta dyrene heim og la di beite rundt husene, men disse rovdyra oppfører seg som andre rovdyr. De går dit maten er. Atten brunbjørner (åtte binner og ti hannbjørner) ble fanget i prosjektperioden 1993-2002. Alle binnene og åtte hanner ble radiomerket med VHF-halsbåndsendere For sju binner og fem hannbjørner ble det innsamlet peiledata over mer enn ett år, og disse ble brukt til å beregne størrelsen på leveområder. De ble peilet fra bakken og fly i grensetraktene mellom Snåsa og Lierne kommuner i Nord-Trøndelag fylke Se denne linken : http://www.nina.no/archive/nina/PppBasePdf/rapport/2009/472.pdf
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.