Gå til innhold

Ally

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  14
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Ally

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Noen som vet hvilke elver som padles i denne snutten:
 2. Senet skal ikke gå gjennom det lille øyet ved snella. Dette er for å feste sluken når stanga ikke er i bruk og du ikke ønsker å demontere stanga. F. eks. ved kortere transport, pauser etc. Senet skal gå mest mulig fritt og rett fram gjennom stangringene. Slik som på bildet her: Bremsen justerer du så du greier å dra ut litt sene hvis du tar i litt. Ikke skru til for hardt. Spolen skal ikke snurre rundt når du kaster ut. Den skal være låst og senet skal nærmest rulle av spolen. Dersom spolen er for full kan det rulle av for mye sene og du får en stor vase med sene foran snella når kastete er avsluttet. Sjekk at senet ruller lett av spolen ved å slå over bøyel og dra ut 10-15 meter med sene. Senet skal gli lett av og ikke lugge. Når det gjelder sveiva, mener jeg at den skal være på venstre side, ellers må du bytte grep på stanga hver gang du har kastet ut før du kan begynne å sveive inn igjen. Dette føles unaturlig for meg, samt at sluken kan synke til bunnen og feste seg mens du holder på å bytte grep. Du venner deg fort til å sveive med venstra. Jeg holder stanga i høyre hånd med snellefeste mellom langfinger og ringfinger. Da når jeg sena fint med pekefingeren for å holde denne når jeg har slått over bøylen klar til kast. Lykke til!
 3. Når du får opp den nye sida det er linket til, går du på "MORE" klikker på "TIPS & TRICKS" og deretter "Skin tails flapping in the wind? Try this home brew mod." Da fikk jeg den opp i hvertfall Bra tips forøvrig. Jeg har gamle Montana Mohairfeller som også løsner hele tiden.
 4. Ally

  Halvering av elgstammen.

  Jeg har aldri sett rotter i live, så det er sikkert ikke mange av de heller.........
 5. Det er maljer i alle hjørner, samt på "langsidene", så du kan feste barduner. Ja, du kan sette flere sammen. Å erstatte liggeunderlag med fjellduk er den vel i tynneste laget etter min smak. Dersom det kun er for å ligge på ved bålkos en kveld er den vel OK, men ikke for overnatting.
 6. Tar av meg hatten, og bøyer meg i ærbødighet. Vel fortjent! Gratulerer!
 7. Kjøpte meg en Svalbard Flex1 bukse, og det er den mest behagelige bukse jeg har hatt til turbruk noen gang. Det er for tidlig å si noe om slitestyrken, da den ikke har fått prøvd seg på skikkelig tur enda.
 8. Ally

  Powerbait

  Har hatt hell med kombinasjon av Powerbait og vanlig mark. En liten bit innerst på kroken, slik at du får lukta og sprellende mark ytterst. Bare Powerbait synes jeg fungerer dårlig, da den antagelig er for fast i konsistensen for fisken.
 9. Jeg gikk Spiterstulen-Glitterheim-Memurubu-Olavsbu-Spiterstulen påsken -89. Kjempetur! Anbefales!
 10. Takk for link lifeventure
 11. He, he det har jeg også gjort fra tid til annen, men da trenger en hverken øks eller sag Med øks blir selvølgelig ikke kubbene så jevne og pene å se på, men brenner like godt. Du må som det blir sagt her, tilpasse råmaterialet etter verktøyet du har. Tørr kvist og tynnere tre kapper en greit opp med øks. Siden flere har god erfaring med Fiskars saga, får jeg gi den en sjanse til da og ta den med på neste tur. Kanskje jeg var uheldig da jeg prøve den....
 12. Hvis plassen ikke betyr noe (dvs. i kano og turer med pulk), har jeg med en liten buesag fra Biltema. http://www.biltema.no/no/Verktoy/Handverktoy/Sag-og-fil/Buesag/ Har også denne foldesaga fra Fiskars, men synes ikke den er noe tess. Foretrekker da å ha med turøks i stedet. http://www.fiskars.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10001&langId=10451&catalogId=11251&categoryId=15619&productId=11207&page=products
 13. Noen som har erfaringer med denne tarpen fra Magasinet? http://www.magasinet.no/display.aspx?menuid=303&prodid=1537
 14. Ally

  Lett regnbukse

  Jerven lårings nå på tilbud: https://jerven.secure.flexiweb.no/productview/20234152/
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.