Gå til innhold
  • Bli medlem

Mannen fra Sennavassdalen

Passivt medlem
  • Innlegg

    230
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

12 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Svar på det originale spørsmålet ditt fra Cody selv: En gammel versjon av MTN CARBON S3 med sykkelstyretape, uten stropper og med et goprofeste.
  2. Viss det er en tur med risiko: Må ikke være for vimsete så de ikke uforvarende setter begge i risiko og bør helst vite hvordan de oppfører seg i krise, hjelper ikke at de har kunnskapen om de får panikk eller går helt inn i seg selv om det skjer noe, dette er dog vanskelig å finne ut om folk på forhånd.
  3. Bruker 2-komponent epoxy til å reparere strukturele skader i ski og du kan fylle det in og legge press med ei klemme for en kvikk fiks. Skal du fikse skikkelig les denne tråden om reperasjon av stålkant kompresjon: https://www.tetongravity.com/forums/showthread.php/274846-PSA-Repair-you-own-fucking-edge-compression
  4. For dit bruk kjøp Petzl Altitude, den er veldig lett og pakkbar. Både sentralløkken og at den er enklere i bruk med klips og webinglås fremfor knutene på Fly gjør det verdt de ekstra 60 gramma. Fly er i min mening for randorace gjengen som skal ha alt så absolutt lett som mulig uansett hva.
  5. Selv om du ikke kommer med noen gode argumenter Yokon er du i alle fall underholdende
  6. Ja det bør gjøres på en økonimisk bærekraftig måte som påvirker både naruten og miljøet minst mulig. Men før man i hele tatt bygger kraft må det være behov for å bygge ut kraft. Å bygge ut kraft når det ikke er behov for det, økonimisk bærekraftig og den ikke erstatter mer miljøfientlig kraftproduksjon er både skadelig for naturen, økonimien og miljøet. Grønne sertifikater tjener kun kraftutbyggere og kaftintensiv industri.
  7. Så ditt argument for å rasere norsk natur er at du tror på vindturbiner? Altså du har ikke rasjonelle argumenter for det du bare tror at det er fint...
  8. Det som er tullete at du argumenterer mot motorisert ferdsel fordi du ikke har kontroll på din hund og da blir redd når den stikker av. Hva om det kommer motorkjøretøy som har dispensasjon til å kjøre der? Det finnes mange gode grunner til å begrense motorisert ferdsel, men "Jeg har ikke kontroll på bikkja" er ikke en av dem
  9. Dette gikk ikke på den generelle båndtvangen. Det gjelder en hund som har for vane å løpe etter kjøretøy og derfor skal holdes i bånd.
  10. Så du linken? Hva er så vanskelig å forstå? Den går til <<Lov om hundehold §4. Alminnelige regler om sikring av hund. Vilkår for å la hund være løs: Hunder kan være løse bare når de a) blir fulgt og kontrollert på aktsom måte, eller b ) er forsvarlig inngjerdet på et sted som ikke er åpent for allmenn ferdsel.>> Etter Lov om hundehold §4.a er det derfor ikke noe problem med laushundjakt (og andre aktiviteter der hunden går løst) i Norge. Dette punktet er videre utdypet med: <<Hundeholderen skal påse at hunden ikke farer mot, hopper på, forfølger eller stiller seg i veien for folk som ikke godtar dette. Har en hund dette for vane, skal den bli holdt i bånd på steder som er åpne for allmenn ferdsel.>> Det er dette Jegerjente bryter da hennes hund har for vane fare mot og stille seg i veien for folk som ikke godtar dette.
  11. Og derfor så du det greit for deg selv å bryte loven? http://www.lovdata.no/all/tl-20030704-074-002.html
  12. På kalde jaktturer bruker jeg bomull eller softshell. Som ytterlag, men alt som er vindtett og ikke membran funker bra (evt. trenger ikke være vindtett en gang om du jakter i skogen). Under bruker jeg kraftig ullundertøy og til å starte med en ullgenser, men denne kommer av ganske fort. Du trenger overraskende lite isolasjon når du går uansett hvor kaldt det er, men det viktige er å raskt få på seg klær når du stopper. Jeg ville unngått å bruke skallklær fordi de vil rime på innsiden i denne temperaturen uansett hvor mye du lufter og du vil for en hver pris unngå å bli våt på slike temperaturer fordi det gjør det veldig vanskelig å holde varmen med en gang du stopper.Forøvrig blir rimingen verre hvor løsere membranen sitter da membranen blir mer varmet opp hvor nærmere den er kroppen. Angående forskjellig skall er Dermizax bedre i kulda enn GoreTex IMO, men alt av skall slutter å funke under 15-20 minus.
  13. Mitt store problem er at jeg elsker dyre frikjøringski og må ha flere par til ulike fasonger og specs. Å stadig kjøpe nye par ski /m bindinger til 5000+ parret er ikke populært med samboeren. Taktikken er å legge ut det hun har kjøpt i det siste på senga klar til når hun kommer hjem og ser de nye skiene. Så når hun bryter ut "Har du kjøpt enda et par ski til flere tusen?" viser jeg bare stabelen med det hun har kjøpt som lett koster mer enn skiene. Da blir det tyst Damer er dyr i drift så vi menn må kompensere med å ha totalt utstyrsdilla.
  14. Jeg støtter de som anbefaler feller. Det er ideelt for å gå med pulk da du vil ha suppert feste oppover, samtidig som de vil bremse og hjelpe deg holde kontrollen nedover. De vil gjøre det mye lettere og sikrere for deg. Kortfeller kan fungere da de gir nok feste samtidig som de ikke tar vekk all glid, men det kan kreve nye ski. Selskinnsfeller som dekker hele skien gir masse feste og glir urolig mye bedre enn andre feller. Da trenger du ikke kjøpe nye ski som er tilpasset kortfeller og gliden blir minst like god. @Larsdx Feller er en grei løsning selv i preppa løyper i nærområdet for noen uten god teknikk og smørekunskaper som skal dra pulk da de alltid vil ha feste og vil hjelpe på kontrollen nedover.
  15. Når det gjelder naturvern mot miljøvern henger de ikke sammen nødvendigvis i Norge. For Norges del ville vi fått et frodigere klima ved høyere temperaturer. Det ville bli annerledes enn klimaet vi har i dag og negativt om du liker snø og vidder, men positivt om du liker mer sommer og vegetasjon. Det ville og føre med seg høyere tetthet av dyr og på sikt større diversitet av dyr i vår fauna. Om vi og kun brydde om naturvern kunne stoppe all utbygging av vannkraft, vindkraft o.l. Dette ville og føre med seg mindre behov for utbygging av kraftlinjer. For andre steder i verden som trues av oversvømmelser, uttørking, ørkenspredning, issmelting e.l. blir det en annen sak...
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.