Gå til innhold
  • Bli medlem

Nareik

Aktiv medlem
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Nareik

  1. Gikk samme tur for 5 år siden. Mitt tips ville være å la recon pacen ligge hjemme og skaffe en mindre sekk. Det er etter min mening alt for stor sekk for slike turer. Jeg ser stadig folk i fjellet med den sekken og forstår ikke hva man skal med 125 liter når man vandrer på denne måten. Skal man bære ned et reinsdyr fra vidda skjønner jeg, men til normal vandring? Den veier jo 4.7 kg! Da vi gikk turen hadde kameraten min recon og jeg hadde en 85 liters fjellreven. Begge to hadde med seg alt for mye greier. Vi hadde ikke noe depot, men tok med oss en del mat samt kjøpte på hyttene underveis. Vi hadde vel omtrent samme oppakning, men skulle jeg gjort det i dag er jeg sikker på at jeg skulle klare å få sekken ned i 12-15 kg, og dermed ha de mye, mye gøyere. Ikke ta med deg noe du ikke er absolutt 100% sikker på at du trenger. I dag hadde jeg gått turen med 65L, med mindre jeg skal på jakt eller skal bære mye greier inn i fjellet har jeg aldri behov for mer enn dette. Bruk staver, er vel også et tips jeg vil gi. Det hadde ikke jeg, så det tok ikke mange timene før pinner ble tatt flittig i bruk. God tur, det blir et minne for livet, men spørsmålet er hva vil du huske? Jeg husker mange fine øyeblikk, men også en del vonde på grunn av sekkene. Kompisen med recon pack pådro seg en seriøs kneskade nedover Husedalen, så tenk deg grundig om før du drar med deg en så stor sekk.
  2. Beklager skrivefeil i emnet, "KILOMETERSREGELEN" Hei! I høst var jet på vandring i Jotunheimen, og ble på flere hytter forferdet over "kilometersregelen". På spiterstulen ble vi forsøkt jaget vekk to ganger da de mente at man ikke har lov til å slå opp telt nærmere en 1 km fra hytten. Da skal man telte på anvist plass og betale en avgift. Er ikke dette i direkte konflikt med allemansretten? Telte to døgn uten samtykke fra grunneier eller bruker. Avstanden fra nærmeste hus og hytte skal være minimum 150 meter, og privatlivets fred må respekteres. På høyfjellet og på områder som ligger langt fra bebyggelse kan du telte så lenge du vil på samme sted, så sant det ikke påfører skade.
  3. Jeg bruker jervenduk i bunn (thermo hunter), så bamse. Har aldri problem. Bruker helsport isfjorden sovepose.
  4. http://nareikfoto.blogspot.com/2012/02/et-skilpaddeliv-pt2-finse-ustaoset.html Her er noen bilder fra forrige ukes tur på vidden. Nydelig vær!
  5. Her er en liten sak jeg satt sammen fra en tur over fjellet i fjor sommer. http://nareikfoto.blogspot.com/2011/06/et-skilpaddeliv-fra-oslo-til-bergen-med.html Mvh Kieran Kolle
  6. Klatreveggen er nok den hoyeste i bergen, men etter en dag eller to har du nok klart aa klatre alle rutene som du kan klare aa klatre. Ikke saerlig spennende med andre ord. Buldrerommet derimot er meget bra, holder kanskje ikke samme kvalitet som bergenshallen naar det kommer til kvalitet paa tak o.l, men er jo igjen ca 15 ganger stoerre med en saa og si ubegrenset mengde problemer paa de fleste nivaa dersom du er kreativ. Det er et sterkt miljo med gode bulderere der, men minuset er som nevnt en del nedslitte tak, prisen og delvis inneklimaet. Ordet paa gaten derimot sier at de skal bygge et nytt buldrerom snart, og det er jo lovende. Sats er dyrt, men det finnes en del rabattordninger b.l.a for studenter.
  7. Går det an å leie crashpads der nede?
  8. Nareik

    Dry tooling

    I Bergen er det etablert et felt for nettop dette, i Sandviken rett utenfor sentrum. Elelrs har jeg forstått at noen driver med dette inne på Tyrili klatresenter, er noen ruter hvor det er lov å drytoole.
  9. Yes, og det er stort sett bare kos. Nettop i slike scenarioer mener jeg (for min del) at fjellduken er obligatorisk på (så og si) alle fjellturer, og spesiellt på vinteren. Jeg pleier å ha en forholdsvis lett sovepose, liggeunderlag og fjellduken thermo hunter eller hva den nå heter. Som oftest ender jeg opp med å sove godt og varmt, og noen ganger blir det til og med for varmt. Har dog ikke testet ut denne komboen i ekstrem kulde, da ville jeg nok hatt en tjukk og varm pose. Et lite tips som du kanskje er klar over er å putte liggeudnerlaget i fjellduken, da du ikke våkner opp uten liggeunderlag. Hva gjode folk før jervenposen?
  10. Gikk selv fra Oslo til Bergen i sommer og det var en fin tur uten store problemer, det eneste viktige tipset jeg har at du må være ekstremt kritisk til vekt i oppakningen, legg igjen det du tror du trenger og kapp av alt som er oveflødig (f.eks håndtak på tannkost, oppvaskost o.l). Bare spør dersom det er mer spesifikke ting du lurer på.
  11. Har sett folk plukke ned prosjekslynger som er så nedslitt at det er direkte farlig å bruke de, seinest i forrige uke var det noen som plukket ned en slynge fra Myggveggen som hadde et så dypt slitasjehakk at det så ut som den kunne ryke hvert øyeblikk. Det er vel ingen fasit på disse spørsmålene som blir stillt i denne tråden, men må handle med fornuft og respekt både når man plukker opp gjenlagte/gjenglemte gjenstander, men også når man etterlater seg gjenstander både på bakken og i fjellveggen.
  12. Hopping fra Trollveggen ble ikke forbudt på sekstitallet, men i 1986.
  13. For det første har jeg ikke et egnet telt til tomanns bruk, har derimot et større tre/fire-manns telt. Å kjøpe inn et telt for denne turen er ganske uaktuellt reint økonomisk. Fjellduken er av typen termo hunter (stor), og jeg har gått flere lange turer hvor jeg har sovet i den kombinert med en lett sovepose og underlag. Selv syntes jeg dette er adskillig mye bedre en telt av forskjellige årsaker, men som du nevner ved drittvær er det jo åpenbart et problem. Det finnes flere måter å bli kvitt kondensen på, så det at den gradvis skal bli tyngre er jeg ikke noe særlig redd for. Uansett, takk for innspill.
  14. Min kamerat og meg skal realisere fyllapreik og gamle barndomsdrømmer om å gå fra Oslo til Bergen i sommer. Vi er begge fjellvante og forholdsvis godt trente og vil helst gå uten å måtte slavisk forholde seg til hytte til hytte ruter. Vi vil egentlig ikke forholde oss slavisk til noen ruter, men heller ha en circa plan. Circa planen er som følgende: Start fra Oslo (Sandvika) med retning strake vegen mot Rjukan, så krysse vidden og ende opp ved Lofthus, ferje over til Kvanndal hvor vi tar en pause og drikker masse øl og danser i et fjøs, forhåpentlgivis med noen søte budeier. Så skal vi komme oss til Tørvikbygd eller Norheimsund, enten ved haik eller motorveitrasking om nødvendig. Fra Tørvikbygd/Norheimsund går veien over fjellene sør for Kvamskogen til Samnangerfjorden hvor noen dager med familiære forhold i landlige omgivelser venter. Siste etappe er båtskyss over samnangerfjorden, tvers over Gullfjellet til Arna og så opp Ulriken og hjem til verdens fineste by. Aller helst vil vi gå med lett sovepose og jerven fjellduk, men vi har drøftet å droppe fjellduken og heller ta telt. Vi vil nok legge opp til noen hytteovernattinger, men aller helst vil vi sove ute. I tilegg til dette har vi bare med det absolutt nødvendige av bekledning, kokeapparat og proviant. Så mine spørsmål er følgende: A: Hvor lang tid vil de ta å krysse hardangervidden denne ruten og med oppakning? Vi palnlegger å gå fra Oslo 3.August og være sikkert fremme i Bergen 25. er dette realistisk? B: Jeg ønsker tips om proviantering underveis, aller forslag mottas. C: Oppakning, dette er mitt største hodebry hva kan gjøres for å minimere vekt annet enn å fjerne alt overflødig? Har hørt at ved å fjerne alle løse stropper og embaasje kan man spare en del. D: Fiskestang. Min kamerat vil ha med fiskestang, jeg mener det bare blir mer styr enn fisk, noen innspill? Og ja, jeg har lest meg godt opp på tråer om dette temaet. På forhånd, takk!
  15. Stein P. Aasheim og en kamerat gikk på ski hele turen, det var ikke alltid like godt føre, men det gikk.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.