Gå til innhold
  • Bli medlem

Jonaslampeland

Passivt medlem
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Jonaslampeland

  1. Hei, Vil gjerne høre om noen har erfaringer med Raipasbuksa til Bergans, Har i hovedsak tenkt å bruke den som turbukse vår, sommer og høst, samt noe vinter.
  2. har breheimen fra før.. veldig fornøyd selv, men jeg vil helst ikke ha svart buske av en eller anna grunn.. troooor skogshorn er samme bukse bare grønn? Hvilen farge har du på buksa du vurderer selge da, og pris? må prøve en medium i butikk først evt.
  3. Skal kjøpe meg ny helårsbukse, mest brukt på vår, sommer og høst. Må være slitesterk og vanntett. Vurderer Norrøna Falketind, Bergans Breheimen2 eller Skogshorn. Har noen erfaringer med disse, eller evt andre tips. Prisklasse 3-2000kr ++
  4. Hei,, Er det noen her som har noen tips til fine elver eller områder hvor man kan padle en elv med forholdsvis mye medstrømspadling, på Østlandsområdet(kan også lengre unna)? Vil padle en uke ca, og det kan gjerne ha en topptur innenfor noen timer fra elven..
  5. Oioi tusen takk for fine svar.. settes veldig pris på.. Det settes også pris på mer generelle turerfaringer fra Canada...
  6. Dette hørtes akkurat ut som min turgjeng.. Vi er også på en årlig ukestur, og prøver en stortur hvert 5-6år.. Vi var i 2011, 5 uker i Alaska. Hvor vi hadde 10 dager på Kodiak Island. Denne øya kan jeg på det sterkeste anbefalle.. Er det interessant kan jeg/vi gjerne dele erfaringer med dere.
  7. Vi er helt i startfasen, men har landet på Canada. Vi har ikke store padleerfaringa, men alle er fortrolige med å være i en kano. I sommer padlet vi en uke i Nærøyfjorden, og fant ut at hvis vi skal på en lengre padletur må vi ha mer medstrøm enn det var der. Vi ønsker derfor tips om en fin, grei padlerute hvor vi får med oss typisk Canadisk villmark, gjerne variert terreng med muligheter for dagsturer med fiske, toppturer osv.. Flott om elva er passe intim, slik at man ikke får følelsen av å padle på Glomma.. Gjorde jeg med forstått, eller må jeg forklare bedre? Vi skal være på tur i 2-3 uker.
  8. Hei, Hvem her har vært i Canada? Da gjerne med kano.. Har noe spørsmål jeg kanskje kan få litt hjelp med om det er noen som vil dele erfaringer.
  9. Noen som vet om det finnes ferdigpakker med risengrynsgrøt som det bare er å tilsette varmt vann i? Syns å huske jeg så noe slikt for en stund siden, men finner det ikke igjen..
  10. Er det noen her som kan anbefalle gode klatre dokumentarer? Vil helst se dokumentarer fra klatring i vegger fremfor "gåturer" opp Everest.. Så en gang en om en som ville basehoppe fra et fjell hvor de måtte bygge en rampe langt inne i ødemarka for eks..
  11. Hei. Vi er en kompisgjeng som planlegger en tur sommeren 2015. Vi har vært en del på tur før, og nå sist var vi 5 uker i Alaska/Kodiak island. Vi har googlet, og surret på nett noen mnd nå, og har mer eller mindre landet på Patagonia som neste reisemål. Er det i den sammenheng noen her som har vært der før, som har tips og råd vi kan ta med på veien ville dette ha vært topp. For eks: - Hvor bør man dra?Siden området er så stort, nord, sør osv. - Vi vil se storslåtte fjell.. - Er det mye man må søke om, eller er det bare å ferdes som man vil der borte? - Er det trygt å ferden i Argentina? Kidnappings/bortføringsfare? - Hvilken by er det best å ta utgangspunkt i med tanke på å se litt mer enn villmarka, og handle inn ting vi trenger til turen osv.. Dette vi vil se: http://www.restplass.no/step1?searchType=RT&depLocCode=NO|AP|OSL&retLocCode=AR|CI|BUE&depDateMem=2013-06-14&retDateMem=2013-07-14&adt=1&chd=0&numberOfDisplayedSegments=2&sc=1&searchCnt=1 https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRmVziDxaxg5UJCcCnh7zb1L2zhTvDIQtppmtNphwxmJE_qt_SF6g Tusen takk for evt hjelp, tips og råd fra dere som har vært på tur der, eller lignende områder.. Jonas
  12. Er det lov å ha med Drytech mat som Real turmat inn til usa? Kan jeg ta med smertestillende som for eks Paralgin Forte? Noen som veit?
  13. Veit du hvor mange det er plass til i et slikt fly? Vi er 7 mann med storsekk:)
  14. Vi har bestemt oss for Denali og Kodiac:) Noen som har erfaring med lufttaxi? evt da har en link til firma vi kan bestille noen som kan fly oss ut i villmarka? Artig å lese deres erfaringer og historier.. tusen takk:)
  15. Tusen takk for svar.. Hvordan er klimaet så langt nord i juni/august tror du? som i nordnorge kanskje?
  16. hvor mye "veggklatring" er det på mount McKinley? Er det mulig å bestige fjellet uten særlig klatreerfaring?
  17. Her har vi en del punkter, og spørsmål.. erfariger, og info dere kan komme med setter vi stor pris på. Hvilken park? Katmai og Denali? (tips til hvor det er fint) Kart, hvem tar ansvar for det. Hvilket område? Flyplass? Anchorage Hvor lenge? 4 uker Når? 11. juli – 11. august. 2011 Pris fly. Ca 8000 Våpen, hvem(må ha 2)? Søke om å ta med inn i landet. Hvor lang tid må vi regne med det tar å få innvilget våpensøknad. Fiskestenger? Alle må vel ha ei stang. Kjøpe der, eller ta med? Pepperspray, alle må ha. Pris. Nødpistol? Snublebluss. pris? kjøpe der. Samband(radio) – satelittelefon, leie? pris? Gassbrennere? Passer gassbeholdere/gjenger fra USA med brennerne våre? Sjøfly. Pris? Pass. Elektronisk? Må fikses. Lommepenger. Hvor mye? Vær, klima. sjekke opp. Telt, lavvoen vår? Myggnett må skaffes. Bjørn. Hvem kan vi snakke med? Info. Elg, ulv, hva er det der vi skal? hva kan vi møte på. Visum, alle må søke. Sponsor? Hvem kan vi kontakte?
  18. Bumper denne opp på toppen igjen.. Noen fler som har innspill? Vi vurderer fortsatt katmai og kodiak island.. erfaringer om området tas imot med stor takk.. Hva koster flytaxi sånn ca?
  19. Jeg er så møkk lei real turmat, prøver i det lengste å unngå dette.. smaken er den samme, og blir nesten kvalm av tanken hehe.. må jeg velge en favoritt, så blir det lapskaus.. Og jeg jobber på sport1, hvor jeg får real til innkjøpspris, og det er 80kr minus 50% + moms.. xxl sine blir billigere da..
  20. kom igjen folkens.. Jervenduken har den thermotrekk i hele duken? Jegmaduken har bare på den ene siden?
  21. Gulesider sier det er 250 mil. Deler du dette på 90dager(ca 3mnd), så skal dere altså gå 2,7mil pr dag. Det tror jeg skal holde hardt, med tanke på terreng, hviledager osv.
  22. jeg har en stormberg allværsjakke(grå og svart).. brukt den i 2-3 år, veldig fornøyd..puster veldig bra, og holder alt av vann ute..
  23. Magasinet har noe som heter Jegma fjellduk, den har thermoduk inni. Hvordan er den i forhold til Jerven dukene? Grunnen til at jeg spørr er at det er en meget stor prisforskjell på disse. Skiller det veldig på kvalitet, når jeg skal bruke den 4-5 ganger i året?
  24. Hva tror du om Noatak National Preserve? Det er dette vi vil oppleve: http://media.photobucket.com/image/Noatak%20National%20Preserve/kimm1970/NoatakNationalPreserve.jpg
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.