Gå til innhold
  • Bli medlem

josoder

Passivt medlem
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av josoder

  1. Selv foretrekker jeg Kuzminmetoden der du dropper glideren (som er en parafin eller fluorvoks) og istedet bruker den gode gliden moderne skisåler har når de blir preparert riktig. Det jeg da gjør er å dra dem over noen ganger med en stålsikkel (en slags skrape) og børste dem en del med en stålbørste.

    (klipp)

    Tilgi meg hvis jeg spør om noe som har blitt besvart andre steder på dette utmerkede forum.

    Hvordan gjør man det egentlig med Kuzmin-metoden på ski med hel stålkant? Blir det ikke et uheldig møte mellom sikkel og stålkant?

    mvh Jørn S

  2. Nå har jeg gjort flere forsøk på å ta med guttungen på fisketur til Vansjø. Hver gang har vi kommet like tomhendt hjem. Min anseelse som fiske-pappa står i fare :?, og jeg må ut og søke hjelp. Neste fisketur MÅ det bli fangst, uansett art og størrelse.

    Er det noen som kan dele tips om hvor i Vansjø-området vi bør dra? Det må være landbasert, da vi ikke har tilgang til båt i Vansjø. Vi sogner til den nordlige delen av Vansjø (Rødsund, Mosseelva osv).

    Tips til andre fangstsikre fiskesteder i Follo eller Nordlige Østfold tas også gjerne imot.

    Mulig jeg her spør etter ting folk helst ikke vil dele i åpent forum, men jeg håper noen ser problemet og kan være behjelpelig på et eller annet vis.

    mvh Jørn Søderholm

  3. Hei

    Jeg er i samme situasjon som trådstarter. Jeg og kona har tekniske membranplagg (Bergans) som fungerer fint i fuktig og mildt til småkaldt vær. Men når det blir skikkelig kaldt, så dannes det et islag på innsiden. Selv om klærne under skallet er helt etter boka, med ull eller super innerst og fleece imellom. Da kommer heller den gode, gamle Norrøna anojakken fram. 100 prosent tettvevd bomull puster bedre enn tekniske plagg. Blir riktignok fuktig, men jeg mener den fukta er mindre avkjølende enn is på innsiden av jakka.

    Når er vi på leting etter en arvtaker til anojakkene, og en tilhørende bukse. I sportsbutikker møter vi folk som ser med store, spørrende øyne på oss når vi ønsker bomullsplagg. De mener det kun er tekniske skallplagg som gjelder når det er tosifret antall kuldegrader, og mener bomull ikke funker i beinkulde :P. Når vi insisterer på andre ting enn det, så trekker de frem dun. Men å gå mange på ski i norske fjell i -12 grader med dunjakke på overkroppen virker merkelig på meg.

    Vi har blinket ut Bergans Finse som et mulig/sannsynlig valg. Andre forslag? Tenker her på litt mer robuste ting til å bevege seg i høyfjellet med når det friskner på.

    mvh Jørn Søderholm

    (Ny på forumet. Har lurket litt, og ber om tilgivelse hvis jeg kommer med selvfølgeligheter her eller for øvrig gjør noe galt i denne postingen.)

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.