Gå til innhold
  • Bli medlem

jamez

Aktiv medlem
  • Innlegg

    334
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av jamez

  1. Jeg hadde samme problemstilling som deg for noen år siden og jeg valgte Kaitum 3GT fremfor Keron 3GT. Hovedgrunnen var at Kaitum 3GT er 25cm bredere i hodeenden i innerteltet enn Keron 3GT.

     

    Har du målt dette? 

    Er nok kun midt i innerteltet det er ørlitt breiere, men har vanskelig for å tro det er så mye som 25cm. Da må det være mindre klaring mellom inner og ytter som gjør det? eller mindre takhøyde. 

    Både Kaitum 3 sine lengste stenger og Keron 3 sine stenger er 328cm lange... 

  2.  

    Kaitum har også fordelen ved at en kan rulle opp GT-forteltet og få fortelt med stor utsiktsåpning (mener å huske at dette ikke går på Keron).

     

    Det er utrolig kjekt. Jeg elsker å kunne åpne opp hele enden for å ha fri utsikt fra innerteltet, selv når myggen herjer som værst. 

    Det går i utganspunktet ikke an på Keron, men det er mulig å gjøre det likevel. Mangler bare loops for å få rullet opp og feste, men jeg bruker å rulle opp og legge det over stangkanalen bare. Funker når det er lite vind. 

     

    Du blir sikkert knallfornøyd med Kaitum 3. Jeg savner mitt, men ble overkill å ha både Keron 4 og Kaitum 3. 

  3. for å gjøre det ekstra spennende kan du jo slenge inn Keron 4 i vurderinga. 

    Jeg ville heller gått for Keron 4 enn et Keron 3 GT - veier mindre, og jeg mener den ekstra plassen er mer nyttig å ha inni innerteltet, men igjen det kommer an på bruk. 

    Det er også mulig å få en parispulk på tvers i forteltet på Keron 4. 

     

    Men, sånn utover det så høres behovet ditt ut til å være dekket opp av Kaitum 3. 

  4. Bruker Keron 4 som familietelt :) Under 4kg. 

    Men, kjøpte akkurat et Keron 4GT for å få litt større fortelt på vinterturene da 4 personer med vinterutstyr tar litt plass :) 

    Så Keron 4 må vel selges selv om jeg har lite lyst, men storflott å ha to stk. 

  5. Kan jeg legge til at Stone Glacier Terminus veier 1.8kg og er en pakkrammesekk. 

    Norrøna Reconpack veier 4.5. 

    2.7kg ekstra vekt merkes! 

     

    Og reinsjakt er iallefall slik jeg bedriver det mange ganger mer vandring med sekk med utstyr - uten kjøtt - så jeg er villig til å inngå litt kompromiss på bærekomfort med kjøtt.  

     

    Pakkrammen på Stone Glacier er så tynn sekken kommer helt inntil ryggen, og når du pakker kjøtt på hylla kommer alt kjøttet som er det mest kompakte nærmest. Superfornøyd med komfort med ~15kg i min SG Solo. Også helt greit fornøyd med bæring med 35kg - så tung sekk syns jeg ikke var behagelig med den gamle reconpacken min heller. 

     

    Bilde av SG solo med kjøtt fra jakta iår: 

    DSC01292_zpsab7ffce8.jpg

    • Liker 2
  6. Hva med Zpacks skalljakke? Cuben fiber stoff. Veier hele 133 gram. :) Overraskende bra saker. 

     

    http://www.zpacks.com/accessories/wpb_jacket.shtml

     

    Denne er nok mer som en "såvidt pustende" regnjakke å regne... Har en sånn bukse som jeg bruker som overtrekksbukse når det regner. Har blitt lite brukt, men veier lite å ha i sekken. 

    En mulighet med så lette plagg er jo å gå for plagg som ikke er vanntette men puster mye bedre, og bruke zpack som overtrekk når det regner... 

     

    for trådstarters behov (Bruken er byturer i ruskevær, jobbsykling (kort avstand), tur i skogen med hund, lette fjellturer. )   så er det vel bare sistnevnte at LETT skalljakke behøves. For de andre behovene vil jeg si at jeg heller ville gått for en mest mulig funksjonell og solid jakke... 

     

    Goretex Pro shell er stort sett mye mer holdbart enn mange av de andre lettere alternativene... 

     

    Jeg har slitt ut en Marmot Super Mica jakke etter bare ~10 dager på fjellet - så ikke alle lette alternativer er så solide som man burde forvente. (fikk igjen penga for den!) 

  7. Khufun min, uten noe form for innertelt, holder absolutt ingen småkryp ute :) 

     

    I myggsesong ville jeg nok helst hatt et innertelt. 

    Har et slik: http://www.seatosummit.com.au/products-page/bug-protection/nano-mosquito-net-single-pyramid/

    som jeg tenkte prøve i Khufu'en også. 85 gram er ikke ille ekstravekt. 

     

    Der vil jeg tro Hexamid holder deg ganske fri for insekter? 

     

    Ble imponert over hvor mye Khufu tåler av vind. Hadde ikke noe problem med 12-13m/s som er det meste jeg har opplevd så langt. Vil tro 20 også går. 

    Men, jeg er fortsatt såpass skeptisk at jeg bruker litt tid på å velge en minst mulig utsatt teltplass på høyfjellet! 

  8. Jeg vurderte også Hexamid, så er spent på å høre hvordan det funker i norske forhold... 

     

    Jeg endte med å kjøpe meg et Locus Gear Khufu CTF3. Det er heller ikke noe tungvekter med sine 290gram. 

    Så langt godt fornøyd etter å ha brukt det ei uke på reinsdyrjakt. Tåler bra med vind virker det til.

    Største utfordringen er at duken skrår veldig mot endene slik at liggelengden blir i korteste laget, så for min del med mine 185cm oppå et xtherm underlag er det kun 2 gåstaver i V slik at jeg kan ligge midt i som funker... Utrolig mye plass inni likevel. Masse på hver side av liggeunderlaget. 

    Også i likhet med Hexamid trengs det ganske mye plugger og justering - noe som kan være utfordrende på høyfjellet :) 

     

    DSC01223_zps1ae93ea7.jpg

    • Liker 3
  9. For meg finnes ikke det perfekte turkamera enda. 

     

    Til vanlig, når det ikke er noe problem med vekt og størrelse bruker jeg Nikon D700. Nesten utelukket med 24mm f1.4 fordi jeg elsker uttrykket det objektivets perspektiv og dybdeskarphet gir. 

    Men, 50mm f1.8 og 300mm f2.8 (med 2.0x tc III) er også hyppig i bruk. 

     

    Til tur har jeg brukt litt av hvert, men ikke vært helt fornøyd. Lumix LX3 ble jeg aldri helt fornøyd med. Ikke skarpt nok, litt lite oppløsning, for dårlig optikk og aller værst for dårlig dynamic range... 

     

    Har lånt et Sony RX100 som er en god del bedre og summa summarum helt greit som turkamera. 

     

    Er likevel litt nysgjerrig på å prøve et Ricoh GR som tur og "ta-med-overalt" kamera. 

    Det har det jeg føler jeg trenger i en lett og kompakt pakke. Avventer litt hva som dukker opp av nye produkt men ser ikke bort fra at jeg det blir noe ala det etterhvert... 

     

    Er spent på hva Sony kommer med av fullformats NEX - hvilken som helst dag snart nå? 

    • Liker 1
  10. Bruker Optimus Crux,men savner en vindskjerm. Har en aluminium vindskjerm fra en omnifuel,men er litt skeptisk til å ha den rundt Crux`n da jeg er redd for at gassboksen skal bli for varm. Er det noen erfaringer der ute ved bruk av sånn vindskjerm folie til toppmonterte brennere og gassbokser?

     

    Bruker også Optimus Crux på sommeren... Den har god varmespredning, god effekt, er kompakt og tålelig lett. Den er dog ikke så god å finjustere ned effekten på, så steking og småkoking er vrient... 

    Drar aldri på tur uten vindskjerm til den. Bruker et arm med lett folie som jeg har tilpasset i størrelse slik at det går fra bakken og et stykke opp på kjelen. Avhengig av hvor mye vind det er lukker jeg igjen den rundt kjele og boks. Trikset er å også få litt varme ned til boksen (men ikke for mye!) slik at man ikke får dårlig trykk i boksen. Dette gjør underverker for koketid særlig når det er kaldt ute. 

    mener det var denne folien jeg brukte: http://www.backpackinglight.co.uk/bushcraft/QE101.html

     

    Har vurdert å prøve sprit og esbit, men gass er så kjapt og lettvint. Dessuten holder en 100grams gassboks 5-6 dager om jeg er påpasselig med å ikke koke mer enn jeg må. 

     

    Hvis jeg ikke allerede hadde Crux så hadde jeg nok gått for en Go Systems Fly Ti som er både lettere og skal være bedre å justere ned effekten på... 

    • Liker 1
  11. Er vel et telt litt utenom det vanlige her til lands :)

    Ytterteltet, Khufu CTF3 (cuben), kostet meg vel ~2500kr 

     

    Har også fått customlagd et 3/4 innertelt i pustende nylon, med dobbel dør i både myggnett og nylon... Innern veier 460gram, så totalen (eks plugger og stav(er)) er 750gram. Lett iforhold til hvor mye plass det gir - såfremt du ikke er veldig lang. Jeg er 185 og det holder sånn akkurat. 

     

    Kan også settes opp med en enkelt karbonstang på 60 gram :)

    • Liker 1
  12. Hva endte du med?

     

    Endte faktisk med å kjøpe et par Crispi Skogshorn. De funka overraskende greit. Går uansett med et mye lavere tempo på jakt så vekta var inget problem, og må jo innrømme at det er litt deilig med stivere såle i spiss blokkmark. Også godt å kunne snøre til litt på ankelen når det ble dyr å bære ned... Tror ikke 35kg sekk og XA pro i blokkmark hadde vært så fint... 

    Imponerende nok null gnagsårtrøbbel, selv om jeg ikke rakk prøve de før det bars til fjells. Gått omlag 7mil på 4-5dager... 

  13. en annen faktor... om jeg går "lett og fort" med høye sko på samme måte som jeg gjør med lave så er det en sikker oppskrift på å få gnagsår på hæl. 

    Han vel sikkert også en sammenheng med at sålen på høye sko typisk er mer lengdestiv. 

  14. Som lettpakker har jeg de siste par årene omtrent bare brukt Inov8 og lave salomon sko... 

    Jeg har litt skranglete men sterke ankler. De har blitt tråkket over mye før når jeg løp o-løp. 

     

    Etter jeg gikk over til lave lette sko har jeg så å si ikke hatt noe overtråkk. Det er så mye lettere å kjenne hvordan underlaget er og lette sko gjør det så mye lettere å plassere føttene presist. Går mye mer aktivt. 

    Worst case er nok blokkmark, men syns det også går greit. Utfordringen er når man tråkker på en stein som begynner å bevege seg etter man har lagt vekta på den, men det er jo ugreit med de fleste høye støvler også. 

    Langt fra alle høye fjellstøvler har nok støtte og gir mye falsk trygghet. 

     

    I år prøvde jeg meg på et par Salomon Speedcross 3 - og selv om de puster bedre så må jeg si at jeg savnet goretex membranen litt. 

    Jeg svetter lite på beina, men Speedcrossene suger vann fra den tørreste myr, så det hjelper litt for lite at de tørker etter en liten time på tørr sti. 

    Lave sko med goretex så slipper jeg at de oppfører seg som en svamp, men når de er blitt våte bruker de vel nesten dobbelt så lang tid på å bli tørre igjen. 

    Salomon XA pro gtx er de som passer foten min best, og gir god støtte, så jeg blir nok å bruke dem mest videre også, selv om de ikke er av det aller letteste. 

     

    --

     

     

    Men nå har jeg et skoproblem - eller iallefall utfordring!  Skal på reinsjakt om noen uker og er fryktelig usikker på hva jeg skal putte på beina. 

    Inn på fjellet og rundt på fjellet beveger jeg meg nok lettere enn de fleste, med lettere oppakning for enn hva andre har på dagstur. (Sekken blir nok på rett over 10kg inkl børse + noen kilo mat når jeg starter)

    Men, om det skulle bli dyr så skal jeg da komme meg ned fjellet med en pakning på kanskje 40kg. 

    Vurderer å ta lave sko på beina og de høye jaktstøvlene på sekken slik at jeg kan bytte. 

    Men, det føles jo veldig teit å skulle drasse 2kg jaktstøvler på sekken - og desto teitere å skulle ha dem på beina på tur opp. 

  15. jeg kjøper vanligvis fiskekort... som 18-åring traff jeg faktisk på oppsynet midt innpå Børgefjell den ene gangen jeg ikke hadde ordna kort. (fordi alle stedene som solgte kort var stengt, og inatur eksisterte ikke dengang). Mener det endte med 1000kr i bot og fiskekortet kosta vel 300kr så det var ikke så ille. 

     

    Syns det er greit å kjøpe fiskekort, særlig der hvor det drives aktivt for å forbedre tilgjengelighet, informasjon om fiske, kultivering osv. 

    Men, jeg syns samtidig det enkelte steder begynner å koster for mye for fiskekortene! Det er da grenser for hva som er rimelig å kreve. 

    Så lenge et dagskort koster under 100kr kan jeg godt betale for de få dagene i året jeg fisker... 

  16. vanntett pustende bukse på 82gram: http://www.zpacks.com/accessories/wpb_pants.shtml

     

    jakka 127 gram: http://www.zpacks.com/accessories/wpb_jacket.shtml

     

     

    Har ei sånn bukse liggende. Skal få være med på tur i sommer, forhåpentligvis slipper jeg å ta den frem - men sånn som sommeren nordpå har vært i det siste er det vel bare å legge den øverst i sekken ;)

     

     

    edit: men prisen er jo ikke direkte lav! men ellers passer den jo til dine ønsker 

  17. Buck hartsook er med meg på lengre turer... duger til å sløye fisk, har S30V stål som blir utrolig skarpt med litt sliping...  og veier forsvinnende lite - 14gram med slire syns jeg å huske 

     

    På reinsjakta blir det en Mora Classic 137 som blir med - 58gram laminert karbonstål og akkurat nok størrelse til å slakte en rein... (78gram m slira)

     

    Ved og bål trenger jeg ikke kniv til... 

  18. Hei. Jeg har slutta med skallbukse på sommerstid. Bruker heller en lett luftig bukse som tørker på et blunk og en tynn regnbukse i sekken i tillegg. Montana terra bukse og en lett regnbukse på 200 gram. Regnbuksa er fin når man ikke er i aktivitet eller om det er kaldt.

    Skallbukse blir for klamt og om den ikke blir våt utenfra blir den det inni av kondens under aktivitet.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.