Gå til innhold
  • Bli medlem

jamez

Aktiv medlem
  • Innlegg

    334
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

jamez vant dagen sist 2. mars 2013

jamez hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

38 Neutral

Om jamez

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Er ikke vikingmelk laktosefri da? Isåfall går den til grøt. Eller du kan spise den med frokostblanding. Knekkebrød m pålegg er også en mulighet uten melk.
  2. de bruker ikke å lyge på måla. Så er vel mindre klaring mellom duk som er årsak da, og kanskje litt mindre vertikale sidevegger også.
  3. Har du målt dette? Er nok kun midt i innerteltet det er ørlitt breiere, men har vanskelig for å tro det er så mye som 25cm. Da må det være mindre klaring mellom inner og ytter som gjør det? eller mindre takhøyde. Både Kaitum 3 sine lengste stenger og Keron 3 sine stenger er 328cm lange...
  4. Det er utrolig kjekt. Jeg elsker å kunne åpne opp hele enden for å ha fri utsikt fra innerteltet, selv når myggen herjer som værst. Det går i utganspunktet ikke an på Keron, men det er mulig å gjøre det likevel. Mangler bare loops for å få rullet opp og feste, men jeg bruker å rulle opp og legge det over stangkanalen bare. Funker når det er lite vind. Du blir sikkert knallfornøyd med Kaitum 3. Jeg savner mitt, men ble overkill å ha både Keron 4 og Kaitum 3.
  5. for å gjøre det ekstra spennende kan du jo slenge inn Keron 4 i vurderinga. Jeg ville heller gått for Keron 4 enn et Keron 3 GT - veier mindre, og jeg mener den ekstra plassen er mer nyttig å ha inni innerteltet, men igjen det kommer an på bruk. Det er også mulig å få en parispulk på tvers i forteltet på Keron 4. Men, sånn utover det så høres behovet ditt ut til å være dekket opp av Kaitum 3.
  6. Bruker Keron 4 som familietelt Under 4kg. Men, kjøpte akkurat et Keron 4GT for å få litt større fortelt på vinterturene da 4 personer med vinterutstyr tar litt plass Så Keron 4 må vel selges selv om jeg har lite lyst, men storflott å ha to stk.
  7. Har brukt en helsport nordmarka fjellduk og en egensydd fjellduk av jervenstoff som ble litt lettere pga annen fasong samt færre og tynnere glidelåser. Bruker som posteringspose på reinsjakt, men bruker den også som slakteduk og som underlag inni teltet (enduker uten bunn).
  8. Kan jeg legge til at Stone Glacier Terminus veier 1.8kg og er en pakkrammesekk. Norrøna Reconpack veier 4.5. 2.7kg ekstra vekt merkes! Og reinsjakt er iallefall slik jeg bedriver det mange ganger mer vandring med sekk med utstyr - uten kjøtt - så jeg er villig til å inngå litt kompromiss på bærekomfort med kjøtt. Pakkrammen på Stone Glacier er så tynn sekken kommer helt inntil ryggen, og når du pakker kjøtt på hylla kommer alt kjøttet som er det mest kompakte nærmest. Superfornøyd med komfort med ~15kg i min SG Solo. Også helt greit fornøyd med bæring med 35kg - så tung sekk syns jeg ikke var behagelig med den gamle reconpacken min heller. Bilde av SG solo med kjøtt fra jakta iår:
  9. Jeg brukte Stone Glacier Solo på årets jakt. http://stoneglacier.com/solo.html Pakka ei simle på 'hylla'. Null problem å bære ned i en tur. Høres ut som du kanskje må opp på terminus modellen da...
  10. Denne er nok mer som en "såvidt pustende" regnjakke å regne... Har en sånn bukse som jeg bruker som overtrekksbukse når det regner. Har blitt lite brukt, men veier lite å ha i sekken. En mulighet med så lette plagg er jo å gå for plagg som ikke er vanntette men puster mye bedre, og bruke zpack som overtrekk når det regner... for trådstarters behov (Bruken er byturer i ruskevær, jobbsykling (kort avstand), tur i skogen med hund, lette fjellturer. ) så er det vel bare sistnevnte at LETT skalljakke behøves. For de andre behovene vil jeg si at jeg heller ville gått for en mest mulig funksjonell og solid jakke... Goretex Pro shell er stort sett mye mer holdbart enn mange av de andre lettere alternativene... Jeg har slitt ut en Marmot Super Mica jakke etter bare ~10 dager på fjellet - så ikke alle lette alternativer er så solide som man burde forvente. (fikk igjen penga for den!)
  11. Khufun min, uten noe form for innertelt, holder absolutt ingen småkryp ute I myggsesong ville jeg nok helst hatt et innertelt. Har et slik: http://www.seatosummit.com.au/products-page/bug-protection/nano-mosquito-net-single-pyramid/ som jeg tenkte prøve i Khufu'en også. 85 gram er ikke ille ekstravekt. Der vil jeg tro Hexamid holder deg ganske fri for insekter? Ble imponert over hvor mye Khufu tåler av vind. Hadde ikke noe problem med 12-13m/s som er det meste jeg har opplevd så langt. Vil tro 20 også går. Men, jeg er fortsatt såpass skeptisk at jeg bruker litt tid på å velge en minst mulig utsatt teltplass på høyfjellet!
  12. Jeg vurderte også Hexamid, så er spent på å høre hvordan det funker i norske forhold... Jeg endte med å kjøpe meg et Locus Gear Khufu CTF3. Det er heller ikke noe tungvekter med sine 290gram. Så langt godt fornøyd etter å ha brukt det ei uke på reinsdyrjakt. Tåler bra med vind virker det til. Største utfordringen er at duken skrår veldig mot endene slik at liggelengden blir i korteste laget, så for min del med mine 185cm oppå et xtherm underlag er det kun 2 gåstaver i V slik at jeg kan ligge midt i som funker... Utrolig mye plass inni likevel. Masse på hver side av liggeunderlaget. Også i likhet med Hexamid trengs det ganske mye plugger og justering - noe som kan være utfordrende på høyfjellet
  13. For meg finnes ikke det perfekte turkamera enda. Til vanlig, når det ikke er noe problem med vekt og størrelse bruker jeg Nikon D700. Nesten utelukket med 24mm f1.4 fordi jeg elsker uttrykket det objektivets perspektiv og dybdeskarphet gir. Men, 50mm f1.8 og 300mm f2.8 (med 2.0x tc III) er også hyppig i bruk. Til tur har jeg brukt litt av hvert, men ikke vært helt fornøyd. Lumix LX3 ble jeg aldri helt fornøyd med. Ikke skarpt nok, litt lite oppløsning, for dårlig optikk og aller værst for dårlig dynamic range... Har lånt et Sony RX100 som er en god del bedre og summa summarum helt greit som turkamera. Er likevel litt nysgjerrig på å prøve et Ricoh GR som tur og "ta-med-overalt" kamera. Det har det jeg føler jeg trenger i en lett og kompakt pakke. Avventer litt hva som dukker opp av nye produkt men ser ikke bort fra at jeg det blir noe ala det etterhvert... Er spent på hva Sony kommer med av fullformats NEX - hvilken som helst dag snart nå?
  14. Bruker også Optimus Crux på sommeren... Den har god varmespredning, god effekt, er kompakt og tålelig lett. Den er dog ikke så god å finjustere ned effekten på, så steking og småkoking er vrient... Drar aldri på tur uten vindskjerm til den. Bruker et arm med lett folie som jeg har tilpasset i størrelse slik at det går fra bakken og et stykke opp på kjelen. Avhengig av hvor mye vind det er lukker jeg igjen den rundt kjele og boks. Trikset er å også få litt varme ned til boksen (men ikke for mye!) slik at man ikke får dårlig trykk i boksen. Dette gjør underverker for koketid særlig når det er kaldt ute. mener det var denne folien jeg brukte: http://www.backpackinglight.co.uk/bushcraft/QE101.html Har vurdert å prøve sprit og esbit, men gass er så kjapt og lettvint. Dessuten holder en 100grams gassboks 5-6 dager om jeg er påpasselig med å ikke koke mer enn jeg må. Hvis jeg ikke allerede hadde Crux så hadde jeg nok gått for en Go Systems Fly Ti som er både lettere og skal være bedre å justere ned effekten på...
  15. Er vel et telt litt utenom det vanlige her til lands Ytterteltet, Khufu CTF3 (cuben), kostet meg vel ~2500kr Har også fått customlagd et 3/4 innertelt i pustende nylon, med dobbel dør i både myggnett og nylon... Innern veier 460gram, så totalen (eks plugger og stav(er)) er 750gram. Lett iforhold til hvor mye plass det gir - såfremt du ikke er veldig lang. Jeg er 185 og det holder sånn akkurat. Kan også settes opp med en enkelt karbonstang på 60 gram
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.