Gå til innhold
  • Bli medlem

Henrikvd

Aktiv medlem
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om Henrikvd

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Takk for mange gode tips folkens! Tenkte jeg skulle dele hva jeg har endt opp med. Det blir nok ikke noe "ekspedisjon", men jeg satser på å oppleve mye likevel. 1) Flyr fra Johor Bahru til Miri (Sarawak). Derfra flyr jeg videre inn i jungelen til Gunung Mulu National Park. I Mulu er det mange spennende grotter og jungel, men hovedmålet blir kalksteinspinakkelene som ligger halvannen dag nordover og oppover elven Melinau. 2) Tilbake i Miri blir det buss inn i Brunei og Bandar Seri Begawan for et par dager for å oppleve dette spennende sultanatet. 3) Fra Brunei går turen med fly via Kuala Lumpur til Manila. Dette er ikke den korteste veien, men siden Brunei Air er litt dyrt og siden Malaysia Airlines er rated med 5 skytrax-stjerner ble det en liten omvei. 4) Den siste uken tilbringes på Luzon (Filippinene) hvor fjell/vulkan- og skogsturer blir hovedprioritet. Har sett litt på vulkanene Taal, Mt Maculot, Mt Banahaw og Mt Isarog. Jeg har også sett på den utrolig stilige Mayon-vulkanen som blir hovedmålet med besøket på Filippinene. Noen som har erfaring med noen av disse stedene? Og Lyngve, jeg må si meg enig i at PNG var litt over budsjettet (selv om det var veldig fristende)
  2. Takk for tips folkens! Jeg har sett litt på Sarawak, så kanskje det hadde vært tingen. Har sett at det er greit å fly fra Singapore til Kuching for et par hundrelapper. Er det noe spesiell grunn til at du anbefaler Johor Bahru - Kota Kinabalu, Terje? Elefantfestivalen i Surin hørtes også veldig spennende ut Humle, men jeg glemte kanskje å si at jeg er i området i påsken og uka etter påske.
  3. Kan noen hjelpe meg? Jeg har skikkelig lyst til å dra på ekspedisjon, men trenger tips til et bra konsept eller konkrete ruter. Om rammene: 15 dager Utgangspunktet er Singapore. Må også komme meg tilbake dit i løpet av de 15 dagene. Litt om meg: Jeg er vant til å reise Jeg har vært mye på tur. Korte og lange. Sommer og vinter. Jeg kan klatre, men er ingen ekspedisjonsklatrer. Eventyrere som inspirerer meg er blant annet Rune Gjeldnes, Stein P. Asheim, Mike Horn, Paul Olai-Olseen Det urørte/ukjente tiltrekker meg mer enn raskest/høyest/kaldest. Packrafting hadde vært kult, men ikke et must Geocaching synes jeg er veldig spennende Snakker ingen asiatiske språk, men ser ikke på det som så stor hindring. Noensom har noen gode tips eller forslag de vil dele?
  4. Er det noen som har gode tips/linker til hvordan en bør bruke, og kanskje mest IKKE bør bruke en snøbolt(MSR coyote)? Finner ingenting på MSR sine hjemmesider.
  5. Jeg vil påstå at det varierer utifra hvilket terreng du går i. Det er ikke alle steder du har så mye å gjemme deg bak, og hvis du har det så havner du ofte i turbulensen og blir nedsnødd.
  6. Var særdeles dårlig svarprosent på denne tråden, men det er vel kanskje et tema som ikke er like aktuelt for alle.
  7. Gikk turen fra Kautokeino til Saraelv rundt påske for to år siden. En skikkelig fin tur i alle tiders natur. Vi begynte turen fra Kautokeino sentrum, men fulgte veien et godt stykke før vi tok vestover inn i terrenget. Ved å begynne på Bongo slipper du denne biten langs vei, og det kan være like greit. Jeg vet ikke hvordan snøforholdene er akkurat nå, men da vi gikk var vi uheldige og hadde veldig mye tung, dyp, våt snø. Da blir det fort slitsomt å dra pulk. Hvis en skal gå gjennom Reisadalen, noe som forøvrig er skikkelig fint, så er den store utfordringen å komme seg ned i dalen/ned på elva. Vi prøvde først å gå ned ved Nieidaskaidi, der hvor Nieidajohka og Fallejohka går sammen og danner starten på Reisaelva, men det var pin umulig, og i hvert fall med pulker. Vi måtte derfor opp igjen og fortsatte på østsiden av dalen og prøvde på nytt nord for Luvddiidjohka, der hvor stien(står på kartet) går ned i dalen. Dette er imidlertid en sommersti og er ganske vanskelig å finne. Vi fant den ikke, men havnet utfor stupet. Etter heftige strabaser var vi nede på elva. Imoroavvi(Imooaivi) kan også være en utfordring å komme seg over/rundt, men etter det er det fint og flatt og bredt hele veien til Saraelv, så sant isen er trygg. Hvis du tar turen gjennom Reisadalen, så er Nedrefosshytta verdt en overnatting. Denne er låst, men du kan få nøkkel tilsendt i posten fra Tromsø Turlag hvis du trenger. Du vil komme til å vandre i ideelt rovdyrterreng, og ha gode muligheter for isklatring hvis det er av interesse. God tur
  8. Jeg har Fischer E109 på 203 cm, og det funker veldig bra for meg som er 184 cm. Går også greit å kjøre litt med så sant det ikke er noe særlig dypsnø.
  9. Det finnes mange teorier om hvordan en skal bygge lemurer rundt teltet på vinterfjellet, både når det gjelder høyde, avstand fra teltet og formasjon. Mange av disse fungerer bra når en bare har ett eller to telt i en camp. Når en har en større camp med 5-6 telt eller mer blir ting litt vanskeligere og mer komplekse. Er det noen som har erfaring med, linker til, eller kunnskap om hvordan dette best kan gjøres slik at alle teltene er best mulig beskyttet mot vind, og slik at ingen telt havner i turbulensen og blir nedsnødd? Det er også et poeng at teltet skal være samlet.
  10. Noen som har noe mer erfaring med produktet enn det lille som står i denne ene skarve anmeldelsen?
  11. Den velkjente parispulken(http://www.rei.com/product/609482) brukes på turer og ekspedisjoner verden over. Ved en tilfeldighet kom jeg i dag over en annen pulk, som også er Paris sin, en Big Boggan. (http://www.rei.com/product/746021) Hvorfor har ikke denne halvbroren av en pulk slått like bra an? Hvorfor er det ingen som bruker den? Etter litt undersøkelse fant jeg ut at den er 5cm bredere, 400g lettere og blå, men er det alt som er forskjellen? Noen som har noe å si om denne? Jeg synes generelt at det er veldig vanskelig å finne informasjon om Paris Company. Hva er greia med deg egentlig? Har de ikke egen webside?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.