Gå til innhold

Imse

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  264
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  Imse fikk poeng fra Anders Eriksen i Kanotur med en sneip på ni måneder.   
  Hadde valgt Jyltingsmarka fremfor Isteren med et så lite barn. Det er ikke alltid så lett å hoppe i land hvor som helst hverken i Isteren eller Sølensjøen når mini ikke vil mere. Har sittet værfast på ei 2m sandstrand i enden av Sølensjøen og bare myr og kratt til alle kanter en hel dag, med hvite skumtopper på bølgene. Vi padlet på harde livet på kvelden for å komme oss derfra og til et sted vi kunne telte. Da var vi glad at minstefrøkna var 4 år og ikke baby.
  Ellers tut og kjør på tur. Både min yngste og min søsters yngste var i kano før de kunne gå. Liggeunderlag i bunnen og evt teppe. 
 2. Liker
  Imse fikk poeng fra RenateK i Utstyrshysteri.   
  Må innrømme at jeg har tenkt samme tanker som hovedinnlegger... Ungene og jeg hadde 30 teltnetter i 2012. Vi har ikke dyrt utstyr, men vi har klær og utstyr etter forholdene.3 av soveposene er 35 år gamle, men de holdt fint i 5 minus i høst, mellomlagsulla har jeg strikket selv til oss alle, vi kjører ullundertøy året rundt, men det er ikke dyr ull, men den gjør nytta. Vi har billigste stormkjøkken, men det fikser mat til oss 5, tid spiller ikke så stor rolle på tur.

  Til vinterturer ser jeg at en trenger bedre utstyr, men vi har det vi trenger til 3 sesonger på tur med 3 små. Turbuksene mine er billigste sort, med impregnering tåler de imponerende mye.

  Men nå bedriver vi ikke ekstremsport, gubben kjører ungene og meg og kano til et sted, vi blir ei ukes tid og padler hele dagen og koser oss, vi har ikke fancy liggeunderlag osv, men det vi har er solid og vi tåler været som måtte komme.

  Jeg har ikke åpnet en pose real i mitt liv, man lager like fint tørka mat i stekeovn.
 3. Liker
  Imse fikk poeng fra Tiur3 i Kanotur i femundsmarka   
  Kommer man fra retning Elverum er det mye kortere å kjøre om Østby, Fulunäset, gjennom Sörsjön, ut på riksväg 70 i Särna, til venstre mot Idre. Over 1 time kortere. Ca 18 km fra Särna og til avkjørselen til Tänäs, derfra er det 10 mil omtrent til Tänäs.
 4. Liker
  Imse fikk poeng fra TurFinn i Kanotur i femundsmarka   
  FIn rapport!  Jepp, været i de traktene var veldig stabilt ustabilt, vi gav opp å vente på sommer og godtok været slik det var.
 5. Liker
  Imse ga poeng til Lompa i Gaffatips og bruksområder   
  "Har du ikke fått fikset det med gaffatape, så har du ikke brukt nok." -Gammelt jungelord
 6. Liker
  Imse fikk poeng fra stian med sekken i Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips   
  Jeg er ingen fotograf, men jeg synes dette bildet er litt koselig.

  Min eldste på 9 år skuer utover Bursjøen i Jyltingsmarka en morgen og lurer på hvor vi skal padle denne dagen.

 7. Liker
  Imse fikk poeng fra stian med sekken i Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips   
  Utsikt utover sørenden av Femunden en morgenstund i 2010.

 8. Liker
  Imse fikk poeng fra Minituren i Villmarksknappen et ferdighetsmerke i friluftsliv for barn   
  Artig konsept. Ungene våre vil ha litt problemer med den fiskebiten, 5 arter har vi ikke klart å få på kroken, tross mange mange fiskedager( jeg er dårlig på fisking og mannen vet kun hvordan en bytter sluk)... Men de på 8 og 10 år har begge tent bål, har 4 netter i lavvo i kaldere enn -10 i år, har tent bål selv.
   
  Hadde kanskje vært greiere med krav som å sette opp telt, kunne noen knuter, sikkerhetsregler for kniv..
 9. Liker
  Imse ga poeng til afe i skifeller til dei minste   
  Fyrste gongen eg hadde med meg ein nevø på topptur, hadde han ikkje feller, så det vart lånt inn eit par Montana kortfell. Desse vart festa til skituppen med sportstape, og var akkurat lange nok til å fungere som langfeller på skia hans.
 10. Liker
  Imse fikk poeng fra Smeby i Hva sover dere i av klær i posen?   
  Jeg er en frossenpinn til de grader. I dunpose med t-lim på -9 har jeg i sommer sovet i røros ullundertøy og halvtykke ullsokker. I påska var det -9 i lavvoen og jeg hadde hjemmestrikket ullgenser og ullbukse. Lue bruker jeg året rundt i telt. Jeg fryser hjemme også på vinteren, under tykk dundyne, så ulltøyet slites godt;)
 11. Liker
  Imse fikk poeng fra Tessatroll i Farlig å ligge i telt?   
  Drar på tur og går utifra at det går bra. Det vil helst gå godt, ikke sant?

  Jeg er redd hoggorm, det innrømmer jeg glatt, ekte fobi. Så innimellom tenker jeg på hva om det kryper en hoggorm inn i teltet. Men det stopper meg ikke fra å dra på tur, for jeg har jo en god porsjon fornuft og.
 12. Liker
  Imse fikk poeng fra Lindap i Flaut spørsmål - Er jeg for overvektig for fjellturer?   
  Gå i ditt tempo og planlegg turen ut fra ditt tempo.
   
  Jeg har bmi på 40 og gikk Sølen rundt med en sekk på over 15kg for noen uker siden. Det gikk utmerket, selv om jeg de første km slet veldig pga stigningen på 300høydemeter på 3km, men med nok hviler og drikk gikk det fint. Det tok 3 dager å gå turen, uten barn hadde jeg nok klart den på to dager, men det hadde vært tøft. Jeg er ikke flau for å si at jeg brukte 3 dager. Hvor mange andre her inne har gått samme tur med så høy bmi, tung sekk og i tillegg ha ME(kronisk utmattelse).
  Det var verdt slit og strev hele turen. Kunne kanskje gått den på en dag med lett sekk, for tung sekk har virkelig alt å si.
   
  Jeg har ekstra vid sovepose, en svadalen fra helsport, selvsagt alt for lang for meg på 160cm, men den veier 1.6kg og har vært brukt i 10 minus og jeg er en frysepinn uten like. Soveposen begynner å bli romslig for meg nå som jeg har gått ned 35kg, men jeg har mange kilo igjen, så den skal nok få kjørt seg siden vi er mye på tur.
   
  Ikke vær redd for å dra på tur, bare gjør det i ditt tempo. Om andre klarer en tur på en dag og du ser at det blir for tøft, så pakk heller sekken med utstyr og mat for flere dager og ta turen i ditt tempo. En kommer frem uansett tempo.
 13. Liker
  Imse fikk poeng fra Minituren i Barn i kajakk   
  Ikke kajakk,men kano. Har mellom 20 og 35 dager i kano hver sommer med ungene. Ungene på 6,8 og 10 år er temmelig kanovandte, de elsker kanolivet.
 14. Liker
  Imse ga poeng til Elisabeth-81 i Farlig å ligge i telt?   
  Nå er ikke akkurat bikkja mi et rovdyr, men tror de gjerne tiltrekkes av endel like lukter. Buksa blir mer og mer interessant etterhvert som lukta blir mer og mer intens. Vondt lukter godt i en dyrenese Når det kommer til til tobeinte vil nok bukselufting fungere utmerket for å holde de unna. Enda mer effektivt er nok muligens et par sokker eller en boxer. Om de da ikke har vært på tur selv i noen dager, da blir luktesansen kraftig redusert, og de svarer kanskje med å løfte litt på armene for å slippe ut rovdyrlukta som etterhvert produseres i svette armhuler
 15. Liker
  Imse fikk poeng fra Miss Winther i Hvor tungt bærer barna?   
  Mine på 8 og 10 år bar sine egne klær, sovepose og liggeunderlag. Ungene veier begge ca 25kg. Min nevø på 13 bar en 60liters sekk på over 10kg. Dette var på en 3 dagers tur, vi gikk 7-10timer inkl mange pauser. Min niese på 4 år bar sin sovepose og bamse, hun veier vel 20kg.
 16. Liker
  Imse fikk poeng fra Minituren i Hvor tungt bærer barna?   
  Mine på 8 og 10 år bar sine egne klær, sovepose og liggeunderlag. Ungene veier begge ca 25kg. Min nevø på 13 bar en 60liters sekk på over 10kg. Dette var på en 3 dagers tur, vi gikk 7-10timer inkl mange pauser. Min niese på 4 år bar sin sovepose og bamse, hun veier vel 20kg.
 17. Liker
  Imse fikk poeng fra MagneKr i Farlig å ligge i telt?   
  Det mest farlig vi har vært utfor i sommer var heftig vind og en lavvo som skulle vært bardunert bedre. Problemet var at vi ikke slapp ned alle bardunfestene( kun 2 av 3 rekker) da vi sent en kveld satte opp lavvo i temmelig heftig vind. Stanga på lavvoen vibrerte og det urte i stoffet på duken pga vinden. Muffen og jeg lå våkne halve natta og spekulerte på hvordan vi skulle nå opp til de øverste bardunfestene. På morgenen fikk vi det til ved å fiske tak i de med en pinne og fikk bardunert og lagt steiner på de pluggene også. Og vi fikk en natt med mere søvn til tross for like heftig vind. Det blåste så heftig at det ikke fantes en båt på Sølensjøen på 2 døgn. Det var meldt 5 sekundmeter, men det var nok en god del mere, jeg holdt på å blåse over ende da jeg var ut en tur på natta.
   
  Men noe farligere enn faren for å stå uten lavvo den neste uka( jeg og ungene var sluppet av ved Fiskevollen med kano, mat og lavvo for 2 uker og mannen tok bilen hjem) har vi ikke opplevd, med mindre man regner med da vi var yngre og naboens katter hoppet opp på teltet vårt til stadighet.
 18. Liker
  Imse fikk poeng fra snilen i Data og internett på lang telttur   
  Jeg hadde med mobil på 16 dagers tur nå, følte litt for det pga jeg hadde med to av ungene og den 3. var hjemme med faren, men jeg klarte ikke over to uker uten å vite hvordan det gikk med henne med vanskelig epilepsi. Men avvent fra internett blir man fort, selv om man tror man klarer seg uten.
  Jeg startet mobilen til avtalt tidspunkt og fikk som regel sendt en sms. Batteriet på min 2 år gamle htc holdt i 16 dager uten problemer, og den har i utgangspunktet dårlig batteri.

  En sparer mye vekt på å gjøre seg uavhengig av internett og får tid til å nyte naturen man dro ut for å besøke. Helt ærlig, jeg hadde ikke orka å bære på en batteripakke og nettbrett, i allefall ikke på korte turer som på ei uke.
 19. Liker
  Imse fikk poeng fra virrma i Tørking av mat - hvordan klargjøre maten for bruk?   
  Jeg steker kyllingfileter i stekeovn, kjører de til små biter i hakkebollen til stavmikseren og tørker. Sveller i 10 min og koker i 5 min. Prøvde med større biter i fjor og det ble harde greier, men slik vi gjorde i år funket gull og smaken var like bra, selv om bitene var små.
 20. Liker
  Imse fikk poeng fra arcticboots i Farlig å ligge i telt?   
  Drar på tur og går utifra at det går bra. Det vil helst gå godt, ikke sant?

  Jeg er redd hoggorm, det innrømmer jeg glatt, ekte fobi. Så innimellom tenker jeg på hva om det kryper en hoggorm inn i teltet. Men det stopper meg ikke fra å dra på tur, for jeg har jo en god porsjon fornuft og.
 21. Liker
  Imse fikk poeng fra Elisabeth-81 i Flaut spørsmål - Er jeg for overvektig for fjellturer?   
  Gå i ditt tempo og planlegg turen ut fra ditt tempo.
   
  Jeg har bmi på 40 og gikk Sølen rundt med en sekk på over 15kg for noen uker siden. Det gikk utmerket, selv om jeg de første km slet veldig pga stigningen på 300høydemeter på 3km, men med nok hviler og drikk gikk det fint. Det tok 3 dager å gå turen, uten barn hadde jeg nok klart den på to dager, men det hadde vært tøft. Jeg er ikke flau for å si at jeg brukte 3 dager. Hvor mange andre her inne har gått samme tur med så høy bmi, tung sekk og i tillegg ha ME(kronisk utmattelse).
  Det var verdt slit og strev hele turen. Kunne kanskje gått den på en dag med lett sekk, for tung sekk har virkelig alt å si.
   
  Jeg har ekstra vid sovepose, en svadalen fra helsport, selvsagt alt for lang for meg på 160cm, men den veier 1.6kg og har vært brukt i 10 minus og jeg er en frysepinn uten like. Soveposen begynner å bli romslig for meg nå som jeg har gått ned 35kg, men jeg har mange kilo igjen, så den skal nok få kjørt seg siden vi er mye på tur.
   
  Ikke vær redd for å dra på tur, bare gjør det i ditt tempo. Om andre klarer en tur på en dag og du ser at det blir for tøft, så pakk heller sekken med utstyr og mat for flere dager og ta turen i ditt tempo. En kommer frem uansett tempo.
 22. Liker
  Imse ga poeng til AN i Ønsker tips om sovepose til 12-åring (dun/varm og lett)   
  Hei.
   
  Min datter på 12 år skal få en god sovepose til bursdagen, som kan brukes på vinterstid og jeg lurer på om noen har gode forslag å komme med?
   
  Kriteriene er:
   
  lett i vekt/tar liten plass,
  bør tåle ned til -5- 10 minus 
  gjerne vannavstøtende
  Pris: gjerne under 3000,- (evt enda mindre, men jeg betaler heller noen hundrelapper for å få den liten nok i størrelse...)
   
  Ang lengde: jeg pleier å velge 195 cm (så jeg slipper å holde styr på om det er juniorpose eller voksenpose når man pakker!!) Kjedelig å ta med feil størrelse i farta.
   
   
  Vi har nærmere 15 soveposer i ymse tykkelser og vekt (og temperaturtålegrenser,) og fleeceteppeposer til å ha inni soveposer, men jeg vil gjerne ha en pose til henne som kan fungere uten masse ekstrautstyr på vinterstid.
   
  Jeg har forresten sett at Fjellsport har tilbud på Ajungilak Shield-3-season. Er det noen som har erfaringer med denne?
   
  Takker for svar.
 23. Liker
  Imse fikk poeng fra Tor Magnus i Tørking av mat - hvordan klargjøre maten for bruk?   
  Jeg steker kyllingfileter i stekeovn, kjører de til små biter i hakkebollen til stavmikseren og tørker. Sveller i 10 min og koker i 5 min. Prøvde med større biter i fjor og det ble harde greier, men slik vi gjorde i år funket gull og smaken var like bra, selv om bitene var små.
 24. Liker
  Imse fikk poeng fra Chad Stokes i Vanntett familietelt på 4+bikkje   
  Vi har campingtelt, og foretrekker enstangs lavvu fremfor teltet. Lavvu er sosialt, kjapt å sette opp og superpraktisk å kunne stå oppreist og spør du unga er de fornøyd med høyden fordi man kan hoppe på luftmadrass...
 25. Liker
  Imse ga poeng til Phaser i Tar du med deg søppel du finner i marka?   
  Jeg tar alltid med litt søppel når jeg har med barna på tur, det har resultert i at de plukker søppel av og til, helt av seg selv, 2 og 5 år nå. De plukker også opp i sentrum og kaster i nærmeste søpplekasse. Er riktig nok ikke bestandig jeg er like begeistret for at de skal plukke opp alt som er, men heller det enn dårlige holdninger. Vi plukker glasskår på stranda hver vår når vannstanden er lav, eine året ble det nesten en bærepose. Og vi har vært med på dugnad før 17.mai

  Sent from my LT26w using Tapatalk 2


Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.