Gå til innhold
  • Bli medlem

vse

Aktiv medlem
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om vse

  1. Med fare for å gjenta meg, så ligner det på en finsk kano som jeg har vært borti fra 1970-80 tallet. Den var 5,5 meter, flatbunnet - uten kjøl. Setene var i skummateriale med overtrekk av skai (falsk skinn) og fungerer samtidig som flyteelementer (veldig små kvadratiske seter). Selve skroget fremstod for meg som noe tynt og skrøpelig, men på den annen side er laminat av polyester og duk noe av det sterkeste materialet man bygger båter med + at kanoen ikke blir altfor tung (hvor mye veier denne?). I bunnen (på innsiden av kanoen), som du sier, var det en avstiver i hele kanoens lengderetning i tremateriale (eik?!??) med gjennomgående bolter (som forøvrig var noe rustet på undersiden, lurt å bruke rustfrie bolter til denne samt rustfrie skruer til kantlistene). Kantlistene var av eik og disse var løsnet noe på den kanoen jeg så på, men man kan jo også bruke plast f.eks. men ikke like fint som eik. Husker ikke om det var lister både på inn- og utsiden. Du får deg nok en flott kano etterhvert!
  2. Finsk hjemmebygg? Bruk båndsliper og dra den frem og tilbake over store lengder/overflater (for å få jevn overflate). Hvor grovt kommer an på om du skal ha bort all malingen. Hvis malingen sitter bra på kanoen, ville jeg bare pusset bort malingen i de områdene hvor den har flakket av. Et lite obs bare, hvis det er et tykt strøk maling og du kun pusser av flekkene, vil kanoen bli "bulkete" (pga. nedsenkningene) etter at du har malt den på nytt. Nivåforskjeller med andre ord, som ikke vil se pent ut i måneskinn engang Hvis du skal pusse ned kanoen starter du med veldig grovt papir 40-60. Siste pussinga før malinga bruker du finere papir. Når du har pusset ned, se etter skader i laminatet. Råder deg til å stå ute når du pusser. Bruk ordentlig ansiktsmaske (!) og hansker. Lykke til!
  3. Vet dessverre ikke så mye om Enare, men kan tenke meg at det kan være farlig rundt bekker/elver. Det verste er vel vind og overvann. Problem med overvann? hehe, hva kan jeg si, TJA!!! Om det overhodet er overvann, så trenger det ikke være det over hele innsjøer/vann - kanskje bare i ei bukt f.eks. Skal ikke male fanden på veggen - det blir nok en super tur i et fint område. Gi gass!!
  4. Jepp, ei utfordring! Pga den tunge sneen kan det være overvann.
  5. Litt utenfor emnet, men bare en liten opplysning: Det har falt MYE sne i indre områder av Finnmarka og på Kola-halvøya den siste tida og kan tenke meg det samme også gjelder for Enare-området... God tur
  6. Langvasseid (i starten av vannet) og Strand (gamle internatet) ellers er det vel bare å banke på ei dør og spør folk om de har plass.
  7. Det er ikke noe å lure på engang. Skaff deg kart, målestokk 1:50000. Du trenger 3 slike kan jeg tenkte meg. Hvis det er turistkartet du har anskaffet deg så skal det være et utsnitt av Pasvikdalen på baksida i målestokk 1:50000. Uansett, med disse kartene får du oversikt over alle småtopper og tjern samt at det blir lettere å planlegge ruta. Å starte fra Langvasseid (lokalt navn for Langfjordeid) er ganske kjedelig hvis du har tenkt å følge Langfjordvannet. I så fall er mitt tips å gå rett opp på toppene ved Langvasseid, mot Holmvannene og videre til Rajapää og koia der (blir en kanskje en liten omvei) eller å gå mot Sagvannet og ta turen derfra. Evt. starte fra Strand (i enden av Langfjorvannet) gå i skuterløypa opp til Sametti-vannene. Mange muligheter! NB! Skal du krysse grensa med og har hund med, må du melde fra til Mattilsynet i Karasjok (?). Uansett instans, så kan du ringe Tollen i Neiden - de vet! Evt. sette bikkja fast i ei furu på norsk side og ta en svipptur innom Soumi. Og ja, det finnes noen åpninger langs reingjerdet, men det kan være langt mellom de. Har ønska meg mye sne til påske så det kan bli tungt skiføre...
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.