Gå til innhold
  • Bli medlem

Guffen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Guffen

  1. Jeg bruker vanligvis Bergans Breheimen fjellbukse, men har nå klart å legge den igjen før jeg dro på ferie. Må derfor kjøpe ny fjellbukse, men får meg ikke til å kjøpe en ny Breheimen siden jeg har den fra før... Er det noen som har et forslag til en lett, god og rimelig fjellbukse for sommerfjellet? Bør være vindtett, må ikke være 100 % vanntett. Viktig at det er mulighet for ventilasjon. Takknemlig for forslag!
  2. Hmmm. Dette var voldsomt! Jeg er lege, men jeg må si at førstehjelpssakene jeg har med meg blir rimelig tynt i forhold til alt som er listet opp her. Stort sett har jeg med meg noen kompresser+sårstrips og sportstape, samt sårdesinfeksjon, branngel og pinsett+saks. Jeg forstår at noe mer utstyr er nødvendig dersom man er på utilgjengelige steder/ekspedisjoner, men jeg vil tro at dette utstyret holder lenge på de aller fleste "normale" fjellturer, og det veier ikke mye. Klarer man seg ikke med dette er det sannsynlig at man må til sykehus uansett. Smertestillende kan være greit mens man venter på helikopteret... Han som kommenterte lenger oppe her sa det ganske godt: "Legg til intubasjonsutstyr, hjertestarter og i.v. væske, så kan du begynne å kjøre legevakt!"
  3. Fikk buksa i dag, og den passet supert! Ser ut som en kjempebukse. Behagelig å ha på og gode lommer. Takk for alle svar.
  4. Jeg trenger en ny sekk i størrelsesorden 50 liter, og vurderer også Bora 50. Jeg har fra før Bora 80, og er veldig godt fornøyd med den. Jeg vurderte i utgangspunktet Osprey Exos 46, som veier kun 1 kg, mens Bora 50 veier 2 kg. Jeg antar at bæresystemet i Bora 50 er bedre, og at det er en kraftigere sekk, noe må jo det ekstra kiloet bidra med. Spørsmålet er: Vil bæresystemet til Bora 50 medføre at lastet sekk føles mer behagelig enn tilsvarende lastet Exos, selv om Bora-sekken er ett kilo tyngre? Skal ikke brukes så hardt, så det at Exos muligens er litt spinkel ellers gjør ingenting. Bora 80 veier 3,1 kg, så jeg føler at marginalnytten av å kjøpe en Bora 50 som kun er kiloet lettere (vet ikke om jeg vil merke det en gang) ikke er stor nok til å forsvare utgiften... Mens Exos er 2 kg lettere, det burde jo merkes. Kunne sikkert gått mange fine turer på den tiden jeg brukte på å vurdere utstyr (P.S. Ikke meningen å kuppe tråden, men håper det er OK siden den handler om Bora 50.)
  5. Supert! Takk for svar. Da burde medium være riktig. Satser på standard benlengde. For øvrig enig at prøving på sportsbutikk er best
  6. Takk for svar! Cerberus: Som jeg skrev innledningsvis har jeg ikke anledning til å dra på en sportsbutikk, da jeg ikke befinner meg på land. Fjelltur venter umiddelbart når jeg kommer hjem. Setter også pris på enda flere svar om det er noen som har buksa, for best mulig grunnlag.
  7. Jeg planlegger å bestille en Bergans Breheimen II fjellbukse, men er usikker på størrelsen, og har ikke anledning til å prøve. Jeg er 173 cm høy, og bruker 32/33 i vanlige bukser. Burde størrelse M da passe fint? Lurer også på om det er OK med standard lengde, eller om "kort benlengde", som er 5 cm kortere enn standard er best. Sistnevnte høres best ut, men kjedelig hvis den skulle vise seg å være for kort... Setter veldig stor pris på om noen har denne buksa, og kunne gi gode råd.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.