Gå til innhold
  • Bli medlem

sronnevik

Aktiv medlem
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om sronnevik

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Hei! Jeg gikk for Hunter F5 for noen år siden, og kan ikke si annet enn at jeg er fornøyd. Den gjør det den skal, i tillegg til å være relativt liten, lett og billig. Batteriet holder overraskende lenge - men det kommer nok an på hvor mye snakk det er på kanalen. lykke til med kjøp og skit jakt!
  2. Vi har hotell utgaven av 3P, og er veldig fornøyde. Kids og kone i innerteltet og jeg og bikkja i ytterteltet. Bra kvalitet, ingen uhell eller skader til nå - selv med både hund og småunger. God lufting som nevnt, lite kondens. Lett å sette opp. Sykt god plass i ytterteltet i hotellversjonen. Har vurdert å kjøpe vanlig ytterduk også, når vi ikke er så mange på tur. Romslig innertelt med god plass og relativt rette vegger.
  3. Takk for tips! Fjellheimen SL kunne vært en løsning ja. Er litt redd for st SL er litt lite robust mtp unger og hund - men det er jo bare antagelser fra min side - da jeg aldeles ikke kjenner til disse teltene. @Mareng ser at teltet ser veldig romslig ut på tegningene - men skråen i enden, mister man mye rom der? Så var det dette med kun en dør da. Kan se for meg det kunne vært greit med to innganger i et så stort telt. Vekten taler derimot veldig for! @Thomas E takk for tips angående lettvektsutstyr! Det er sårt trengende, ettersom knærne blir dårligere og at jeg antar at jeg må bære all vekt fremover...er det slikt at man kan bruke disse stol kit'ene med andre typer liggeunderlag enn de originale? heller fremdeles mot kaitum 4gt - gjerne jeg kan hente vekten fra lettere sekk og soveposer heller. Liker løsningen med to innganger ig muligheten for å åpne opp og kunne kokkelere inne i et stort innertelt/halvtak. Men må si at to kilo på et telt skal jammen med forsvares med mye ekstra komfort og trygghet. Gjerne kaitumen også kunne funke som vårt primære vintertelt og. Må muligens bare bite i det sure eple og heller kjøpe meg ett lett tomanns telt for parturer eller solo.
  4. Hva ble det til @kristian7? Er litt i samme situasjon. Har vurdert kaitum 4, men er også redd for at jeg kommer til å angre på at jeg ikke gikk for en superlight løsning. Har svalbard som vintertelt - og det gjør vondt å bære og bo i dette sommerstid men nå elsker jeg å kunne boltre meg i plass, så vekt / volum ønskene mine henger ikke helt på greip.
  5. Har et litt tøft valg foran meg, har så inderlig lyst på et nytt telt. Vi har gått fra to til tre nå nettopp, og jeg synts det er på høy tid å introdusere poden for teltliv, 4 mnd nå. Det som spiser meg litt opp er at vi allerede har Svalbard 3 og et Helsport Rondane 4 telt. Godt brukte begge. Svalbard er tungt, men trygt og godt vinterstid. har mang en gang forbannet meg over tungt utstyr vår, sommer og høst - men så kommer de dagene da, da det virkelig røyner på og er bikkjekaldt, da er det greit med robuste saker. Tilbake til dilemmaet, luksusproblemet om du vil kalle det det - jeg synts de nye teltene har så mange flotte finesser, spesielt den hvor du kan åpne hele enden og ta hele naturen inn i teltet mens man enda ligger i soveposen på fine dager. Det tenker jeg hadde vært noe. En annen ting er større fortelt, hvor det går an å snu seg uten å få kink i nakke eller rygg. Misliker lave telt veldig sterkt. Spesielt med håpløse skråsider og tak, som gjør at jeg delvis får klaustrofobi over å ikke kunne snu meg uten å være borti alle vegger og tak. Jeg var heller aldri god på å tøye, så det å bo i lave telt føles som en større anstrengelse enn selve turen. Det minner meg på at jeg burde kjøpe sånn stol kit til liggeunderlaget mitt også... så var det det med vekt da...burde sikkert kjøpt et superlight telt for helsas skyld, pluss en megalett sovepose til sommer halvåret og heller spe på med ytterposen til vinterposen min for vår og høst. Heller bare slite med Svalbard vinterstid, selv om jeg synts det er trangt. Men.. jeg har så inderlig lyst på noe nytt. ser for meg for meg det gigantiske forteltet til kaitum gt, hvor bikkja, babyen, kona og hele gjengen kan ha dansefest. For en befrielse... gjerne jeg må bare ofre knærne og gi opp prosjektet lett sekk? kaitum gt fungerer etter meg bekjent hele året, så da har jeg plutselig to stk telt som bare ligger og roper etter luft i kjellleren. Har jeg samvittighet til det? I tillegg tipper jeg at jeg fort kommer til å savne noe lettere til sommer/høst hvis jeg skal dra med gutta eller på jakt alene... så da må jeg muligens gå til innkjøp av enda ett. Hallo - dette blir plutselig dyrt...Off, jeg er rådvill. noen som kan hjelpe meg med i-landsdilemmaet?
  6. Hei dere, Er det noen som har erfaringer med multivogner slik som Thule Chariot CX 1? Vi venter en liten i januar og er godt over middels avhengige av tur og friluftsliv både sommer som vinter. Tenker å kjøpe en hovedvogn som duger til det meste - så får vi heller ha en liten byvogn i tillegg. Vi løper mye og går mye på ski - så har lest oss frem til Chariot CX 1. Setter stor pris på erfaringer og annet generelle tips for baby på tur Stian
  7. Hei dere, Er det noen som vet hvordan vannene er nordfor og østfor Ådneram, eller vet hvor jeg kan finne det ut? Har planlagt en skitur, 5 dager fra lørdag av. Noen tips til rute? Er også åpen for forskjellig start og stopp. I utgangspunktet har vi tenkt en rundtur fra Ådneram - enten nordover eller østover, men har også lekt med tanken på å avslutte mot Hjelmeland. Ha en forblåst helg! Stian
  8. Jogging i januar kan by på holke utfordringer, men sett bort fra det - spesielt om du har piggsko, så er det flere flotte områder. - Stokkavannet ( ca 8 km ) - Hålandsvannet (ca 6 km ) - Stokkavannet + hålandsvannet ( ca 15 km) - Sørmarka - Her finnes mange valg, men siden det er januar, vil du sannsynligvis holde deg til lysløypa. Starter du ved parkeringsplassen ved Ullanhaugstårnet, er det 2 km inn til "rundløypa" som er på andre siden av motorveien. Rundløypa er 2 km. To runder rundt her og du har 8 km ca. I løpet av denne turen har du hvertfall 4 gode motbakker. - Vil også nevne en som er litt lengre borte - men desto flott: Du kjører til Hellestø stranden, ca 20 min, fra parkeringsplassen kan du løpe på stier bak og innimellom sanddynene helt ned til Sele stranden. Snu og løp samme strekning tilbake, eller ta tilbake på selve stranden. Nydelig jær-opplevelse, spesielt i januar! ( ca. 8 km - om du snur ved parkeringen ved begynnelsen av Sele, rett etter den lille båthavnen - kan forlenges så langt du vil nedover Sele)
  9. Vi har en blanding av Rhodesian Ridgeback og Risen-schnauzer. Har utseendet mest etter schnauzer. Veldig artig og lydig hund. 14 mnd gammel. Imponerende utholdende.
  10. Hei folkens, Er det noen som har kjennskap til hva som trengs for å lade en liten bærbar pc på hytta som har et gammelt solcelle panel og 12V bilbatteri? Har vurdert Brunton sine "batterier" som en kan lade hjemme på 230V nett, men de er relativt dyre. Skulle tro at et 12V bilbatteri med en transformator gjorde susen, men den som vi har nå virker hvertfall ikke. Har vurdert å kjøpe ny transformator, men er litt usikker på om dette vil hjelpe. Vet ikke hvor my ampere et bilbatteri kan levere... Noen som har gode tips? Tenkte å jobbe litt fra stølen, men trøttanes å gå tom for batteri...
  11. Hei! Stølsheimen er utrolig fint vinterstid og. Var selv en tur i vinterferien og gikk på turistforeningens hytter. Jeg vil sterkt anbefale å ta en tur innom den lille, men dog koselige Tvinnestølen som ligger før Volahytta. Ligger vel rett nord av Lønahorgi. Fantastisk sjarmerende hytte. Vola-torvedalen er et godt strekk. Mange høydemetre skal forseres...hvis dagen er fin, kan du vurdere å ta en svipptur opp på det fjellet som jeg akkurat nå har glemt hva heter - Nupen ett eller annet =) God tur! - og som tidligere nevnt...erfaringene mine fra stølsheimen er særdeles lite folk på tur! særlig vinterstid...
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.