Gå til innhold
  • Bli medlem

Fiskern

Aktiv medlem
  • Innlegg

    175
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Innlegg skrevet av Fiskern

  1. Hei alle fjellvandrere med fiskestang som har prøvd lykken i fjellvannene rundt Stavtjørn og Ørsdalen. Finnes noen som har oversikt over vann med fisk og ev hvilken art?

    Det er lenge siden jeg har vandret i disse områdene nå og mange år siden fiskestangen ble prøvd i flere av vannene der inne.

     

    Noen som har prøvd og som kan gi tips og anbefalinger?

  2. Som de andre tilbakemelderne sier var det kjekke trakter å se bilder fra. Her har jeg gått mye. Fisket har jeg også. Langavatnet - litt lenger inn langs elva fra Byrkjedalsstølen - huser fortsatt fin fisk. Selv om antallet har gått opp og størrelsen ned de siste årene. Håper du tar med kamera og fiskestang neste tur. Ser gjerne på bilder fra de traktene, selv om jeg trolig har gjort en runde eller to selv før vårbettet skal prøves ved isgang. 

    • Liker 1
  3. Dette kanskje? mera/Olympus/Olympus-Tough-TG-3-rød-16Mp--Vanntett--Frostsikret--Støtsikret-136410-p0000180131

     

     

    Vet ikke hvor du holder til, men om du bor i Oslo, ville jeg ha tatt turen innom FotoVideo i Møllergata og pratet med dem. De fører mange merker og har mye på lager.

    Jeg har et slik Olympus Tough TG3 og er godt fornøyd med det. Det tåler vann i hvertfall, jeg har tatt bilder av fisk på 2-3 meters dyp. Virker robust og tåler en støyt.

  4. Tok ikke med fiskestanga på denne turen da jeg innså at det ville bli litt for lite tid for fisking. Finnes fisk i vassdraget ved Heinshølen, men har aldri fisket der. Så også endel småfisk i elva ved Støle.

     

    Pleier heller reise andre steder når jeg vil fange slike (fra årets Troms tur)

    attachicon.gifPhoto 25.07.14 23 10 15.jpg

     

    Jeg reiser også bort for å få slike som du presenterer på bildet, men det hender man lurer kilosfisken i områdene rundt her også. Grunnetjørna f.esk. (vannet nedstrøms Heinshølen) huser fin bekkerøye. Mye smått selvsagt, men har fått en del fin fisk der (0,8-1 kg). Har fått fangstrapport derfra med gode fangster og fin størrelse fra årets sommer (har ikke fått muligheten til å ta turen selv).

    Fantastisk ørret på bildet. Nå stikker jeg ut for å ta en slik selv :-) 

    • Liker 1
  5. GIkk tur/retur fra Vinddalen, opp Fårelia, via Sletteskaret, forbi Fossjuvet, Korvabu, Skitdalane og til Fidjadalen i går. Flott vær og føre. Mye vann i elvene pga god snøsmelting. Godt med snø i enkelte områder. Går man Fossjuvet nå tror jeg det er godt gjennomførbart. Noe fuktig i bunnen, ved vannet oppe i juvet, pga fossen, men med sola på full guffe tørker man greit opp etter eksponering for vannstøv  :-)

    • Liker 2
  6. Har selv et par Skarven og skikkelig skuffa over hvor fort dei blir utslitt. Hatt dei på noen få turer og er allerede skikkelig slitt såle på dei. Har også et par Alfa sko som eg har brukt veldig masse både sommer høst og vår og dei ser  mye mindre slitt ut. Nesten så eg ikke tørr bruke Skarven skoa for å kjøpe et nytt par hvert år blir nesten i dyraste og dummaste laget. Burde holdt mye lenger spørr du meg. Blir nok ikke et slikt par til på meg om eg må ha nye. Ellers så er det jo en kjempefin sko på foten men tåler veldig lite bruk har eg erfart.

    Ja, jeg tror du har rett mtp slitestyrke på sålen. Jeg bruker mine mye og har samme oppfatning. Men det er en utrolig god sko på foten min og jeg har gjennom årene ikke funnet bedre sko til mine bein. For min del veier det opp i forhold til slitestyrke på sålen. Min erfaring er at sålen slites veldig raskt like under tærne/helt fremme, men det skyldes nok hvordan jeg går. De øvrige delene på skoen synes jeg holder veldig godt mtp slitasje. Jeg behandler/pleier sjelden/aldri skoen særlig. Men, det har jo ikke mye å si for sålen som jo var ankepunktet her. 

     

    Er det noen brukere av Skarven som også har et annet skopar (annet merke) som kan sammenlignes med Skarven mtp passform? Tag gjerne imot tips. 

  7. Takk for svar :)

    Hva vil det si " forholdene i bakken og urda er tørr" ?

    Er det best å starte fra Røssdalen og opp eller Fossjuvet og ned hvis det er usikkert om det lar seg gjøre ?

    Er denne turen/ruten helt ok eller er det med livet som innsats ?

    Helt ok tur for den noe trente fjellvandrer. Mye stein å forsere nedenfra og opp. Jeg vil si det er letteste vei, da steinur er lettere å gå opp enn ned. Noen dager med oppholdsvær og lite vann i elva/bekkene gjør dette til en spennende og begivenhetsrik tur. 

  8. Hva er så spessielt med de hyttene, som viser området de står? Jeg har ikke sett hyttene (og ikke Lars), men jeg har sett hytter i Finnmark, som er lik hytter i sørnorge. Så, hva så? Han visste, at han var i Sydnorge. Noen gamle hytter/bygg, kan ha et særpreg, men da bør en være en Riksantikvar/fylkeskonservator, o.l., for å ha nytte av det.

    Dette er selvbetjente hytter som står åpne. En tur innom ville gitt tilgang på mer detaljerte kart og bøker med informasjon om området.

  9. Hva så, om det var hytter der og han så dem? Jeg tror poenget var, at han skulle ikke ha hjelp, eller få hjelp. Hvorfor skulle han ellers ha bind for øynene, et misserabelt kart, o.l. Dette er vel ikke "helvetesuke" i forsvaret, men "klar deg selv", med det du har fått utlevert. Jeg har ikke lest betingelsene for programmet. Men, da ville dette vært lite interessant. Ennå mer overlatt til tilfeldighetene, som noen å få info fra.

    Det var vel litt satt på spissen det jeg antydet, men det (hyttene) gjør det mulig å orientere seg bort fra tankene om at man er i Nordland eller Sogn og Fjordane. Jeg liker Mr. Monsen, likte også programmet og vil følge det fremover.

  10. Enig med REJOHN vedr dette med hyttene han må ha sett på turen (Heibergtunet og Taumevatn). Det er jo greit å stikke innom for å sjekke kart, sladre med andre vandrerer (som det sikkert var der inne i det fine været) og kjøpe med litt ekstra mat.

  11. Hei, jeg har et telt tilsvarende det på bildet. Dette er vel mer å regne som en bolig/basecamp å regne. Det er godt med plass (ca 6,5 m2 grunnflate) og jeg som er nesten 190 cm kan stå oppreist. En fordel i forhold til lavvo er at teltet ikke skrår opp fra kanten, men at veggene er stort sett vertikale den første meteren, slik at man får utnyttet plassen. 

    Riktig nok ikke et telt å pakke i sekken for lange turer, men på pulken eller i kanoen som jeg har brukt det, er det supert og behagelig. Ungene elsker god plass på tur.

    Må barduneres en del i vind, men det er mange barduner å velge i. Erfarer at det står godt i sterk vind. Stengene man trer i kanaler (som på andre telt) er lange og noe vanskelig å få til første gangene (litt avh av rekkefølgen man trer i). Kanalene er merket og man finner disse greit. 

    Jeg liker teltet godt og merkelappen på teltet bærer en tekst jeg er enig i: "Holmeslet. Telt man kan bo i".

     

    Ligger en del erfaringer med telt fra Holmeslet på forumet hvis du søker i søkefeltet.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.