Gå til innhold
  • Bli medlem

Bjørn-H

Passivt medlem
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Beklager Amelie, hadde det litt for travelt så jeg så ikke innlegget ditt. Men slike program er det verdt å nevne flere ganger.
  2. Har akkurat nå et program om tinderangling i Trollheimen.
  3. Litt usikker på vinkelen, men jeg lurer på om ikke den pyramideformede toppen foran og til venstre for Store Veotind er Hinnåtefjellet.
  4. Hvis ikke Amundsen og Nansen kan kalles helter i dette landet, hvem kan det da? At Amundsen hadde en spesiell personlighet tar vel ikke fra ham tittelen som den største norske oppdagelsesreisende siden Eirik Raude?. Og skal man snakke om "helte"-begrepet i Norge så er jeg helt sikker på at Nansen ville ha vært den manførstog fremst personifiserte med den tittelen. Hans bragder er kort referert lenger oppe. Han er også den ene av de to nordmenn som har blitt tildelt Nobels Fredspris, og han er en kanskje vel så stir helt hos det russiske folk enn her i Norge. Les Stein P. Aasheims bok "Gjennom Sibir i nordmenns fotspor ", hvor han fulgte Nansens fotspor på hans reise nedover Jenisej, og les om alle menneskene han møtte på turen som fortsatt holdt Nansen-navnet godt i hevd.
  5. Regnet med at det var kun snakk om tid før en biltråd i et fjellforum ble vinklet mot miljø og utslipp, men er man typen som skal opp i f.eks Jotunheimen sommer som vinter så er 4-hjulstrekkere langt på vei å foretrekke. Trenger ikke akkurat å kjøpe en Cayenne heller. Den nye BMW X1 mini-SUV (fås som både 4wd og bakhjulstrekker) er faktisk spekket med miljøteknologi. 0.58 l på mila og et utslipp helt ned på 153 g for enkelte av modellene. Prius er en sikker vinner blant de mest miljøbevisste, men i tillegg til all den fantastiske teknologien så synes jeg fortsatt en bil skal se ut som en bil. Det gjør ikke en Prius i mine øyne.
  6. Hva menes med klatring her? Frisoloering opp ruter hvor folk flest må gå i taulag eller f.eks lettere ryggtraverser/klyveruter? Storen alene om vinteren høres seriøst ut, uansett rute ( har ikke hørt om noen som har gjort det tidligere ) .
  7. Viktig med uttøyning av leddene etter styrketrening, og å holde dem varme ellers. Kanskje knevarmere under kalde turer hadde vært en ide. Ellers har jeg ofte benyttet svømmetrening de ganger jeg har hatt føling med problemer i knær og ankler (brakk ankelen etter et lite fall i Andersnatten for 7 år siden) slik at muskulaturen kan trenes samtidig som belastningen blir minst mulig. I tillegg er det viktig å unngå overvekt (ikke noe stort problem for de fleste tinderanglere kanskje) og benytte staver så ofte man kan, spesielt på bratte nedstigninger etter toppturer.
  8. Dumt at du ikke sa fra om denne en dag tidligere. Istedet for reprise kunne de kanskje ha vist del 2, nemlig returen
  9. Tusen takk. Tøft gjort å dra opp på tur kun for den ene sannsynligvis unnselige toppen. Du har skrevet mange flotte turrapporter Sondre, men den siste turen fra Midtmaradalsryggen var rå!
  10. Jeg ble medlem på dette forum nettopp fordi jeg ønsket å utveksle tips og erfaringer om både turer og utstyr. Hvis man ikke skal kunne gjøre det, hva er da egentlig vitsen med et forum som dette hvor folk med en felles interesse samles? Og hvor ellers i det norske fjellmiljøet finner du en mer konsentrert samling av erfaring og kompetanse? Jeg har lest ufattelig mye saklig og informativt stoff her, og det som slår meg mest er hvordan mange ser ut til å leve seg inn i og glede seg over andres turer. Å be andre seriøst om å "holde kjeft" virker litt malplassert her. Dette er ordbruk som hører mer hjemme på tabloide medias debattsider.
  11. Jeg er også for å ta med "menneskeskapte" øyer slik som f.eks mitt eget hjemsted Nøtterøy. Hvis disse skal utelates så syns jeg det samme kan gjøres med øyer som har fast, menneskeskapt fastlandsforbindelse (bro, undersjøisk tunnel osv) .
  12. Bjørn-H

    Pendelhopp

    Tau som er brukt til slike hopp er , litt avhengig av hvor mange hopp som er gjort med dem, lite tilrådelig å bruke til sikring i noen sammenheng etterpå uansett. Så om politiet tar de med seg bør ikke det være noe stort tap . Bare husk å varsle dem om at de ikke må benyttes av dem selv til storming av bygninger fra helikopter eller lignende
  13. En god jul og et godt nytt fjellår til absolutt alle på forumet!
  14. Jeg er en tidligere klatrer og Grønlandskrysser som etter noen år med daft latmannsliv for alvor har fått smaken på fjellivet igjen. Spesielt har alle turberetningene fra 2k-samlerne her på forumet inspirert meg. Skal begynne pent med litt skigåing i indre Vestfoldtraktene og Skrim i januar, deretter blir det tur til Høgevarde i februar før jeg setter inn støtet på 2k-oppsamlingen (ja jeg har blitt en sånn jeg også) med å gå alle toppene på Kalvehøgde + Rasletind og Leirungskampen i slutten av mars. Med 2 småbarn på Nøtterøy og lite fjellvennlig kone så blir det ikke noe tettere program enn det foreløpig.
  15. Hei, har tenkt å gå Rasletind-Kalvåhøgdetraversen en gang like før påske og plukke med meg alle 2K-punktene underveis. Etter å sett litt på den nye siten din så finnes det visst en Sørvestre Rasletind også. Ligger det altså en topp mellom Rasletind og Kalvåhøgde Ø-2 (2088)? Bjørn-H
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.