Gå til innhold
  • Bli medlem

Øyvind Jacobsen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Øyvind Jacobsen

  1. Den beste storsekken jeg har prøvd. Den er enkel å tilpasse, den er enkel i bruk, den er potte tett, og har et utall muligheter til å stramme/slakke eller forandre på størrelsen.Reimer og spenner er solide, stoff og sømmer holder godt. Jeg er spesielt glad i de lange reimene som gjør at jeg kan ha liggeunderlaget festet bakpå sekken uten å måtte ta det av for å komme til i hovedrommet i sekken. Jeg pakker alltid klær og tørrmat vanntett, men jeg har aldri sett så mye som en dråpe oppe i sekken; jeg er på grensen til å vurdere å glemme vanntettpakking. Sekken veier litt, men er behagelig å bære tungt med over tid. Har du bare ditt eget pikkpakk trenger du kanskje ikke så stor sekk som denne, men jeg som ofte er på speidertur med barn og ungdom liker å bære mye av fellesutstyret selv. Derfor monstersekken. Jeg har aldri manglet plass i denne, og er helt trygg på at den holder i mange år. Anbefales på det sterkeste Click here to view the article
  2. Du trenger ikke å modifisere. Den heter Trangia 780001 og er laget for å passe i stormkjøkkenet.
  3. Jeg bruker fortsatt mitt 15 år gamle trangia stormkjøkken. For tre år siden kom jeg over en multufuelbrenner beregnet for stormkjøkkenet. Brenneren passer akkurat nedi hullet hvor spritkoppen vanligvis står, det er hull til reguleringsrattet og alt funker helt supert. Sammenpakket er det like stort som før, kun pumpeflasken i tillegg. Resultatet er en multifuel med god vindskjerming (og dermed høy effekt), grei vekt og kompakt i sekken. Anbefales på det sterkeste!
  4. Hei! Om du ikke er vant til vinterforhold i telt kan jeg anbefale å ta det pent og rolig til å begynne med. Ta noen korte turer med fokus på å holde telt og utstyr tørt inni uansett værforhold, lær deg å bruke/stole på utstyret ditt før du begir deg på tur altfor langt fra folk. På disse småturene prøver du forskjellig (lånt?) utstyr og bekledning og gjør opp dine egne formeninger om hva du vil ha. Meningene er så mange, og det som fungerer for en er ikke nødvendigvis det beste for deg. Et lite råd på vei til vintertelting: Kjøp deg en god og stiv børste og få av deg all snøen før du går inn i innerteltet, så blir alt så mye bedre!
  5. Mulig at tempen i teltet er den samme, men uten å ha foretatt målinger vil jeg våge å påstå at du kjenner godt at kuldegropa er vesentlig kaldere enn gulvet i teltet. Kald luft renner nedoverog varm luft stiger, så jeg står fast ved min mening om at det er varmere der du ligger når du tar deg bryet med å lage deg en kuldegrop.
  6. jeg bruker kun ett liggeunderlag (closed cell, ca 15mm tykt), og en god vinterpose. I forteltet må det være kuldegrop! Konseptet kuldegrop høres kanskje dumt ut, men bare prøv, og dere er hekta! Fort 5 grader varmere i teltet, samtidig som dere får bedre høyde til matlaging, tøyskifte, mm.
  7. Jeg sverger til Fjellrävens gode gamle bomullsbukse. Trodde min var uslitelig, men jammen klarte jeg å få en stygg rift i det ytterste laget med stoff på det ene kneeet etter 9-10 års tøff bruk! Bomullsbuksa blir aldri klam, tåler mye juling og litt regn og er varmere enn en goretexbukse i ren kulde. Jeg har alltid med meg regntøy i sekken i tilfelle det kommer mer enn en liten skur.
  8. takk for svarene. Det er ikke lett å vite hva man skal velge, men helsport-telt har jeg god erfaring med fra før. Vi (speidergruppa) har fire tunnel og en lavvo fra samme leverandør, og alle er helt konge. Kan hende det nye teltet også blir Helsport...
  9. Hei! De softshell-plaggene jeg har prøvd er ikke helt vindtette. De er ment å skulle tåle vind og regn, men når de bare tåler "litt" av vind og regn lar jeg de heller ligge hjemme når jeg drar på tur. Jeg bruker nå min bergans softshelljakke kun som en litt sporty byjakke....
  10. Hei! Jeg skal kjøpe et vintertelt, og hadde først og fremst tenkt på et Helsport Svalbard X-trem 3. I sportsbutikken lurte de på om jeg kanskje burde vurdere et Nanok-telt istedenfor. Etter å ha sjekket litt i tester på nettet, har jeg sett at Nanok Expedition kan slippe inn vann gjennom lufteventilene. Noen som vet om dette er fikset på siste modell av Expedition, eventuelt andre sterke anbefalinger til et godt tremanns vintertelt?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.