Gå til innhold
  • Bli medlem

Hifly

Aktiv medlem
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

14 Neutral

Om Hifly

  • Bursdag 22. mai 1985

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    Bodø

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Hei! Null problem å ha stengene halvveis i kanalene og rulle teltet sammen når det tas ned Du kan med fordel tape skjøtene på stengene sammen på alle ledd bortsett fra der du skal dele stangen. På Svalbard vil da de 2 lengste stengene definere lengden på det samme rullende teltet. Jeg deler 2 ledd på mitt Hilleberg på vinterstid for å unngå at det stikker utenfor pulken. Når teltet er rullet sammen kan det med fordel transporteres inni en lang sekk eller en egen telt pose for å unngå at bardunene henger seg fast både her og der. Mitt tips er å feste ene enden av teltet med en klips/karabin i pulken, dra ut teltet når du skal slå leir, tre inn de 4 stengene som er halvveis inne i stangkanalene og slå opp teltet. Gjort på 2 min Jeg har sydd en egen pose i nylon som passer til mitt telt, billig og ikke så nøye hvordan det ser ut Se video fra Helsport om prinsippet.
  2. Du kan lukke ventilene innvendig med glidelås slik at snøen ikke fyker inn i teltet. Jeg har ikke opplevd problemer med at det fyker så mye snø under "takhatten" at det fylles opp med ventilene lukket mot vinden. Har hatt større utfordringer med ventiler i fortelt på tunneltelt som virkelig blir som en trakt for snø som kommer i god fart oppover skråkanten på teltet.
  3. Takk for mange gode forslag! Tror jeg blir å satse på en kombinasjon av ekstra "leggiser" (nylon eller egne sydde i tynn neoprene) som skal ta seg av åpenrommet mellom potesokk og Hurrta sin Combat Slush drakt. Ballevarmer må jeg kanskje også se på så han ikke blir skamfert hvis det er gjennomslagsføre Frost og utholdenhet for Portisen min er ikke noe problem. Han tok seg en 16 timers luftetur på egenhånd i fjellet på lørdagen når vi hadde orkan utenfor Bodø. Han fikk los på noe rein han fulgte opp på snaufjellet, og borte var han. Kom hejm igjen i storform uten skader eller nedkjøling. Søndagen var han like ivrig på å stikke til fjells igjen, så han tok ikke noe mental skade av det iallefall Jeg har brukt mye tid på å trene han opp til kulde og turer i dyp snø for å venne han til både belastningen med aktiviteten og temperaturen. Har Jervehiet han ligger i under pauser og på natta, så klarer jeg å holde han høvelig tørr underveis på dagsetappene så klarer han fint 10-15 minus om natta i teltet.
  4. Skal på en 2-ukers vintertur med bikkja i mars, og turen blir med pulk og telt. Har en 2 år gammel portugisisk vannhund som blir med, men er litt bekymret for å holde han varm underveis. På dagen når vi er i bevegelse er jeg ikke stressa, men han blir våt i pelsen og trekker fukt som rakkern når snøen smelter på han. Har en Hurrta slush dress han bruker og sokker, men får en god glipe på leggene som iser tett. Noen som har erfaring med lange sokker eller noe jeg kan smøre på beina og rundt "manndommen" hans for å forhindre is dannelse og påfølgende fukt når han skal i Jervehiet på kvelden? Han har vært mye med på vinteren før, men ikke så lenge..
  5. Lurer på hvor de henter tallene om at den "tåler -40" fra. Dette er jo ikke noe Therm-a-rest spesifiserer på sine sider. Madrassen tåler nok -40 i vindstille forhold, men ligger du i en sove pose til 299,- fra Biltema hjelper nok ikke madrassen så mye.. Mye reklame fra disse "mendgevarehusene" som kun er salgstaktikk, kan ofte gi optimistiske uerfarne turgåere mindre heldige overraskelser!
  6. Haha 😄 Derfor jeg fokuserer på rabatten og ikke peisen som fremdeles er på 6k 😑 men snart julelønn! Til meg fra bikkja 👍
  7. En av de omtalte posene på 40% rabatt: https://www.fjellsport.no/fjallraven-polar-30-long-burnt-orange.html 😄 Har bestilt en for å få byttet ut den gamle Ajungilak Tyin posen min 👍😊
  8. Fjällräven Polar - 30 long sovepose til 5999,- på fjellsport. Veiledende er 11000,-, tidligere vært i salg hos fjellsport for 9999,-. Nå blir Ajungilak Tyin posen byttet ut! 😄👍 https://www.fjellsport.no/fjallraven-polar-30-long-burnt-orange.html
  9. KomplettFritid har Hilleberg Rogen på tilbud nå til 6626 mot veiledende 8495. Flott 2-mannstelt for 3 sesonger https://komplettfritid.no/product/hilleberg-rogen-red http://no.hilleberg.com/SV/tält/yellow-label-tält/rogen/
  10. Du kan både klipse dem av og forlenge dragkjedene. Et tips er å ha en liten taustomp festet i toppen på ytterduken slik at du kan justere hvor lang ned innerteltet "henger" hvis du klipser løs toppen. Du kan også bruke strammingen på luftingen i innerteltet mot midtstangen, men da kan det anbefales å ha litt mer friksjon rundt stanga, f.eks tape eller grov maling. Anbefales virkelig å senke taket for å få mer varme i innerteltet, bare pass på å justere luftingen i taket slik at du ikke får "slag" i innerteltet hvis det blåser mye ute.
  11. Har selv ganske nylig byttet ut Fjellheimen Camp 3 til fordel for et Kaitum 3, nettopp pga de loddrette veggene innvendig. Jeg er selv 194cm lang, og Fjellheimen Camp 3 fungerer utmerket på de 3 mildere sesongene da liggeunderlag er lavere og posen tynnere. På vinterstid skal det veldig lite snø til på duken (og vindpåvirkning) før fotenden av soveposen er godt pakket under sammenslått inner/ytterduk på teltet. Har du mulighet/økonomi til å kjøpe et telt med rette innervegger er det å anbefale, men skal ikke teltet benyttes på vinterstid kan jeg på det varmeste anbefale Fjellheimen! Kanonbra telt, god lufting og god kvalitet! For ditt forklarte bruk, er det bare å investere i Fjellheimen. Et bra triks er også å legge en pakkpose med litt utstyr i fotenden for å unngå at soveposen (og du) sklir helt ned i "skåren" av teltet.
  12. For de i Bodø/omegn: 50-80%(flyttesalg) på alt hos Intersport Trekanten.
  13. Takk for mange fine tips og innspill! Da er det 2 uker til avmarsj og det meste er klart. Det eneste jeg lurer litt på nå er om Akkajaure er så frosset at det bare er å krysse det vannet direkte fra side til side på i starten av april?
  14. Bergans 9 liter til sykling, Deuter 25 til toppturer, Deuter 45+15 til helgeturer med telt, Bergsns 55 til vinterturene på hytte, Bergans 130 til langtur på sommer og vinter.
  15. Er 194cm og Viking er altfor kort for meg. Vil også anbefale Alpinist, da vil du ha større mulighet for å justere den inn akkurat slik du vil ha den. Er sekken helt dratt ut til maks lengde ville jeg anbefalt å gått opp en størrelse.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.