Gå til innhold

Telemarkskongen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  7
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Telemarkskongen

  Ekspedisjonsmat

  Joda, det med søppel er riktig. Grunnen til ekstra vekt er at man bruker en helt annen teknikk enn i Real Turmat. Prisantydningen din om at det er dyrere enn Real Turmat er derimot feil. Prisen på "åpnespis" varierer fra 59 kr. til 99 kr. Dessuten vil jeg påstå du får mer mat ut av åpnespis. Det er mer som en ordentlig middag. Jeg er enig i at det blir for mye å bære mat for 3 måneder som er så tung. Da må man evt. skaffe proviant undervveis. Kanskje ta det med som "søndagsmiddag".
 2. Telemarkskongen

  Ekspedisjonsmat

  Åpnespis turmat er nok det jeg ville anbefale. Det kan bli tungt hvis dere baserer alt på det. Så ta derfor med real turmat i tillegg. Fordelen med "åpnespis" er at du ikke trenger noe annet enn selve pakningen for å spise. Du er ikke avhengig av bål, vann eller strøm på noen måte! Jeg og en kamerat prøvde dette på fjelltur sommeren 2009. Syntes det fungerte godt. Følg linken nedenfor og se hvor enkelt og fabelaktig det er!!! Brukt av blant andre forsvaret i Norge og i USA! http://www.aapnespis.no/
 3. Telemarkskongen

  Randonee/ Telemark utstyr

  Det er helt sant det som blir sagt. Telemark er klart det råeste. Hvis du velger et par ski med Rottefella Cobra R4 kan du enkelt justere ettersom hvor mye vekt du skal ha oppå skiene. Cobra R4 er også fin hvis du skal gå bortover pga. liten motstand. (tror det går ann å stille på). Ville helt klart valgt Telemarkski hvis ikke jeg hadde prøvd rando serlig mye.
 4. Telemarkskongen

  Skifeller til telemarkski...

  Takk, takk
 5. Telemarkskongen

  Skifeller til telemarkski...

  ok, takk. Har du en link til meg?
 6. Telemarkskongen

  Hva bruker du under ytterbuksa?

  Jeg ville brukt en stilongs i ullfrottè utenpå den vanlige ullstilongsen. Jeg gjorde det senest i går da det var veldig kaldt. Satt på post hele dagen uten å fryse på beina.
 7. Jeg har tenkt på å kjøpe feller til telemarkskia mine i vinter. Noen som har noen anbefalinger på type fell og merke? Pris er også viktig. Vil ha billigst mulig uten at det blir dårlig. Noen som vet noe???
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.