Gå til innhold

gjisen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  33
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  gjisen ga poeng til Luesveis i Utstyr som DU er SKIKKELIG fornøyd med!   
  Vinterturene har blitt mye triveligere med isolasjonsbukse (Arcteryx Atom LT pants) med glidelåser i hele beinlengden (som betyr at de kan tas av eller på uansett hva som er på beina), duntøfler til å ha på i leir (Rab expedition slippers) og fotposer til å labbe småturer ut av teltet med (Helsport fotposer).
  Men det som har vært den aller største oppturen for friluftslivet mitt de senere årene er et enmanns frittstående kuppeltelt, som er passe stort men likevel lett, som kan settes opp omtrent over alt i nesten all slags vær, og som enkelt kan tørkes i stua (sett inn stengene, åpne dørene i innerteltet, sett det opp ned), ... men siden denne tråden ikke skulle handle om telt, lar jeg være å si hva slags telt det er. 
 2. Liker
  gjisen ga poeng til Elisabeth-81 i Norsk ull - splittet fra "Hva har du kjøpt nå!"   
  Det er ikke usannsynlig at folk fortsatt lever i den tro at ull må håndvaskes. Så tenker de at når noe kan merkes 100% ull, da er superwash en ubetydelig behandling mtp ullas funksjon. Og at jeg blir klam og kald i superwash og ikke i ubehandlet ull, det er jo bare psykisk. Også legges det vekt på at all ull uansett er behandlet, for det har vært igjennom en fargingsprosess, så helt ren ull er det uansett ikke. Jeg vil vel påstå det er en forskjell på farging og plast, så det argumentet syns jeg er tåpelig. Min subjektive oppfatning (jeg har asperger, så nervesystemet mitt er litt oversensitivt), blir forklart som psykisk. Jeg klarer ikke tenke meg hverken kald eller varm, men jeg skulle virkelig ønske det var en egenskap jeg hadde 😅 Jeg tror endel fortrenger at de blir lurt, at de tenker det ikke er så ille for da hadde de ikke merket med 100% ull. Også er det jo fint å kunne vaske på 40 grader og til og med vaske skikkelig feil uten at det krymper. Men jo mer vi maser på produsenter og jo mer vi klager, jo større er sannsynligheten for at det dukker opp krav til merking, eller ihvertfall at flere opplyser hvordan ulla er behandlet.
 3. Liker
  gjisen ga poeng til Omnilite i Ny Rottefella Super Telemark med stive stag   
  Rottefella har omsider kommet med et alternativ til Voile 3pin! 
  Super Selemark har nå kommet med Stive stag med fjærer. Tåboksen er den samme som før, men nå med feste til stag som er avtagbare med snapfeste, noe som gjør den til Hardwire.
  Er ikke lagt ut på sidene til Rottefella enda, men Oslo Sportslager hadde det med i sitt ferske nyhetsbrev. Mer prisgundtig enn Voile (1399,- i nyhetsbrevet)
 4. Liker
  gjisen ga poeng til Barskekarsten i Erfaringer med andrew?   
  Har fått tre helger med Andrew Artico nå. Veldig veldig fornøyd. Store og gode rundt tærne men masse støtte over ankelen. Mer enn god nok bløyeflex for meg.
 5. Liker
  gjisen ga poeng til REJOHN i Hunnedalen 5. April 2019??   
  Jeg var på Tomannsbu (fraSkreå) mandag til onsdag i forrige uke og på Blåfjellenden på mandag. (bilder og rapport på min blogg Johnsnen Turlogg.)
  Deter lite snø i heia, men fullt mulig å gå på ski. Der finnes en gruppe "Sandvasshyttas venner"  Skjult lenke - logg inn for å se den som legger ut bilder fra turer. Det er folk på Sandvaten hver helg... (I storm og stille....) 
  Jeg tror ikke det er så mange som har vært på Strålaus. De fleste som går til Langavatn tar over Sandvatn og Blesevatn, men det er en virkelig fin tur i fint vær.
 6. Liker
  gjisen ga poeng til REJOHN i Johnsens turlogg En kjapp tur til Blåfjellenden.   
  Om forholdene innover – en liten føremelding.
  Skjult lenke - logg inn for å se den Det var egentlig meningen å dra inn til hytta søndag til mandag for å gjøre klar litt til påsken. Både Bestyrerinnen og jeg så frem til turen. Værmeldingen var god, og selv om det er lite snø, så ville vi nesten sikkert komme inn til hytta – på snøskuter.
  Inge Marton har kjørt ved og gass, men var usikker på om det fortsatt var mulig å komme forbi steinen helt nede ved Leitesånå , 400 meter fra hytta. Denne turen var det meningen å bruke snøskuter både frem og tilbake. Noe for oss som er pensjonister og ikke helt «sikre» på ski.
  Det ble dessverre endringer i planene. Bestyrerinnen kontaktet legevakten på lørdagen. Det var antakelig ikke noe alvorlig, men hun ble anbefalt å ta kontakt med fastlegen – på mandagen. Skjult lenke - logg inn for å se denMed andre ord ingen tur til Blåfjellenden for Bestyrerinnen.

  Jeg sto opp tidlig på søndag. Bilen var pakket, og jeg hadde avtalt å møte Inge Marton i 9-10 tiden. Han møtte opp og vi var snart på vei innover heia.
  Inge Marton hadde kjørt sporkallen på morgenen. Det var hardt for det meste, men enkelte plasser var det fenner med løssnø. Det var kaldt, minst 4-5 blå nede og en del kaldere på toppene. Med en vind på 10-12 m/sek ble det surt. Skjult lenke - logg inn for å se denOppe i heia var det knallhard. Og lite snø. Det var ikke mulig å kjør i beine strekk. Det stakk steiner og berg opp, og vi måtte kjøre en del «rundt» for å komme frem. Nede ved veien og hytta – på 600 moh, og litt opp i høyden, var bekkene åpne og det rant vann. Fossebekken var så vidt gjennom, og hadde åpnet en liten råk i isen på Samholdstjernet.

  Det hadde vært overvann på Leitevann i uka (blått på vannet). Det var vekk da vi kjørte, men vil antakelig komme tilbake om det igjen blir varmegrader Skjult lenke - logg inn for å se denI følge kjentfolk hadde snøen minket mye på 14. dager.

  Nå vil det likevel være mulig å komme fram selv i påsken. Det vil være nok snø, men det vil bli en kronglete tur.
  For egen del håper jeg på en påske som vanlig, med et flott opphold på Blåfjellenden. Vi, både bestyrerinnen og jeg, håper på godt besøk på skjærtorsdag, da vi, tradisjonen tro, vil servere komlemiddag til overnattingsgjester. Skjult lenke - logg inn for å se denDet ble ikke lange oppholdet på hytta, og en kjapp tur tilbake – på snøskuter. Med kuldegrader og hard snø, var føret greit.

  Sola var kommet fram og det ble en adskillig mer behagelig tur mot Hunnedalen enn turen inn.
  Det var litt rart å se gjerdestolper og skilt høyt over snøen. Dette er jo normalt ting som ligger skjult til over påske. Skjult lenke - logg inn for å se den
 7. Liker
  gjisen ga poeng til elgen i Kjøpsråd 75mm skisko - Alpina eller Andrew   
  HEI
  I sin tid var det sikkert Andrew som produserte Varg skistøvler for Vertikal. Og det var/er bra stive støvler. Jeg bruker selv Varg Skavl? så sent som idag. En observant "fjellforummer" påpekte, at de beksømsydde støvler (fx. Andrew) var mer vridningsstabile enn de med påvulkanisert såle (fx. Alpina) se fotos ovenfor. Derfor kan det være stor forskjel her på Alpna BC og 75 mm.
  Husk pasformen er viktig
  Elgen
 8. Liker
  gjisen ga poeng til Lofoten-Møring i Kjøpsråd 75mm skisko - Alpina eller Andrew   
  Hmm, det må være temmelig stive og vridningsstabile støvler dersom Alaska er myk i forhold.... Men på brede ski med 75mm er det selvsagt mulig at den føles for myk. Hadde vært spennende å prøve en Andrew - støvel men ser ikke ut som om de kommer med BC. 
 9. Liker
  gjisen ga poeng til Marius Engelsen i Kjøpsråd 75mm skisko - Alpina eller Andrew   
  Prøvde Alpina Alaska i butikk. De virket mykere enn Crispi Stetind.
 10. Liker
  gjisen ga poeng til Barskekarsten i Kjøpsråd 75mm skisko - Alpina eller Andrew   
  Jeg prøvde Alpina Alaska for to år siden og gikk for Andrew Artico. Alpina støvelen var kjempemyk i forhold til Andrew sine! Skaftet på Alpina'ene var bra, men sålen vrenger seg kjapt når du vrei sålen.
  Eneste jeg har å utsette på Andrew støvlene er at gummikanten over sålen har stertet å løsne.
 11. Liker
  gjisen ga poeng til Lofoten-Møring i Kjøpsråd 75mm skisko - Alpina eller Andrew   
  Alpina Alaska har etter hvert blitt min favoritt. Har dog BC - binding men skoen er bra den. Kan bekrefte at den er vridningsstiv. Har prøvd 3 BC - støvler og både ang stivhet og slitestyrke rangeres de slik etter mitt syn: 
  1) Alpina Alaska                 2) Fischer BCX 6            3) Alfa Synnfjell 
  Alfa - støvelen fulgte med i en rimelig pakke men merka virkelig forskjellen da jeg på en 4-dagers tur i ulendt terreng med ryggsekk måtte bruke den istedenfor Alaska, da sistnevnte var på reklamasjon (gummikanten rundt hadde løsna litt). Liker også at den er såpass høy siden jeg ofte slurver med bruk av gamasjer. 
  Alpina Alaska er og ganske varm. Har brukt den i -35 med tynn liner + middels tykke ullsokker, men da i kontinuerlig aktivitet, så jeg hadde muligens holdt meg varm i det meste av skistøvler. 
  Siden støvelen er såpass høy stiv vil jeg tro den gir god stabilitet på et par ski med 75mm. 
 12. Liker
  gjisen ga poeng til Tessatroll i Kjøpsråd 75mm skisko - Alpina eller Andrew   
  Følgjer denne.
  Skal sette 75 mm på eine paret mitt med fjellski, men når Crispi og Alfa sine modellar ikkje høver vert det vanskeleg med prøving av sko, også for meg her på Nordvestlandet. 
 13. Liker
  gjisen fikk poeng fra Tessatroll i Kjøpsråd 75mm skisko - Alpina eller Andrew   
  Temaet er vel diskutert opp og ned i mente flere steder allerede, men jeg prøver meg: 
  Som de innvidde allerede vet så er 75mm-oppsett det eneste som gjelder på ski. Her kan vi dele tanker og erfaringer om eget oppsett, nyheter på markedet eller bare mimre tilbake til Tua-ski med Asolo Extreme. 

 14. Liker
  gjisen ga poeng til ASI i Kjøpsråd 75mm skisko - Alpina eller Andrew   
  Har brukt Andrew med innersko som kan tas ut i tre sesonger. Var egentlig en "nødløsning" fordi Lundhags var utsolgt og det var sterkt behov for skisko der og da siden Lundhagsskiskoa hadde begynt å skille seg fra sålen, og fruen og jeg skulle til Svalbard. Var det eneste alternativet jeg fant med innersko. I forhold til støtte gruser de Lundhags, er som en ny verden i ft. støtte, men de er også tunge og krever i mitt tilfelle at jeg er nøye med snøringen. Er kjøremessig det beste jeg har hatt, men da er sammenlikningen Lundhags Husky, Crispi Super, et par lave Garmont og et enda lavere par jeg ikke husker merket på. Har stort sett trekkvillig hund i band så jeg går nok på en litt annen måte enn de som kun går for egen kraft og sånn sett vil jeg tippe at man vil mene at de er litt stive og tunge.
  Men: Bestilte de og fikk de i posten, førsteinntrykket var bra, men sålen var noe grovtilpasset i front og gnisset mye i Voile (dog, jeg bruker str 48, så tilpasning i binding er et kjent problem) etter noe bruk oppdaget jeg at sålen hadde begynt å løsne. Tok kontakt med butikken da jeg tilfeldigvis var på Gjøvik i et møte, og fikk nye på stedet, de har holdt gjennom to sesonger så langt og viser egentlig ikke tegn til slitasje - samt at de passet mye bedre i fotjernet. (Tror sånn sett de jeg fikk først var lagd av en sliten skomaker en mandagsmorgen etter en rangel.)Tar tid å gå inn.
  Mitt favorittoppsett var 75 mm rottefella med kandahar, den synes ikke Rottefella at det er noe vits i å produsere (det kunne da for svarte ikke være så vanskelig å selge 75 med de ørene istedetfor den uten - de er jo ikke i veien for de som ikke har sett lyset) , så da det siste parret knakk måtte jeg over på Voile. Det gjør nytten, og gir jo noen andre muligheter. 
  Dagens oppsett på hovedskia er voile 3 - pin cable på ei plate på en cm fra Rottefella (plata hentet fra ei ski i kategorien i neste avsnitt), står på Åsnes Kongsvold. Brukes med Andrew eller Lundhags når de har vært til skomakeren. 
  Som aktiv skrotsamler har jeg plukket med meg mange ski med 75 mm bindinger, og har nå tenkt å prøve ut Riva 1 på et par treski, samt har treski med standard Kandahar, det funker greit nok det. Har også et sett Riva 3 som skal testes ut, hovedsakelig som ren gå binding med Lundhagsskoa.  Fant også Rottefella Chilli på et par brede toppturski jeg plukket med meg fra gjenbrukscontaineren som skal prøves ut når snøen kommer tilbake.
  Fruen prøvde voile 3 pin, men endte opp med å få satt på Riva 3 igjen da Voile ble for stivt med fjæra på - Lundhags sko. 
   
   
   
 15. Liker
  gjisen ga poeng til REJOHN i Johnsens turloggHøst og folk på vei mot Blåfjellenden.   
  Ukens tur til hytta.
  Skjult lenke - logg inn for å se denDet er høst. Bjørka i Hunnedalen har fortsatt blader, men fargene er mørke og brune. Myrene er brunrøde, og det er omtrent ikke småfugl å se. Ikke rype heller for den saks skyld. Jegere er det noen få av...

  Med både sol og bra temperatur - over 10 grader, måtte det bli en fredag/lørdagstur til Blåfjellenden denne uka. Det begynner å bli så pass sent på året at jeg teller ned hvor mange ganger til, jeg kommer meg inn dette året.

  Normalt kommer vinteren rundt 1. november. Vinter i denne forbindelse er snø og is. Det hender at snøen kommer - og går, slik det passer med en tur innover selv om kalenderen viser november. Jeg er ikke glad i is, faren for et fall og dermed en ødelagt rygg eller fot er for stor.
  Skjult lenke - logg inn for å se denDet går sikkert greit for ungdom. men for oss som er kommet litt opp i åra, er det ikke kjekt å tenke på å bli liggende i heia. Det er mye bedre å ta det med ro, og heller komme seg på tur i lavlandet.
  Denne fredagen var det ikke snurten av frost og is. Det var mer sommertemperatur - i Hunnedalen. Det kom en kald vind fra øst, slik at jakken var på stort sett hele turen innover.

  Det var ingen biler på parkeringsplassen, men spor i sorpa. De kunne være fra dagen før. Et stykke innover heia, ble sporene tydeligere, og helt sikkert dagsferske.
  Skjult lenke - logg inn for å se denDet var et par med telt. De holdt på å slå opp teltet omtrent på terrassen da jeg kom. De fleste med telt i sekken følger "T"merket sti. Og mange slår opp teltet i nærheten av turistforeningshyttene, men heldigvis ikke så mange omtrent på hytta.

  Etter en kjapp og grei tur over heia, var det godt å komme i hus. I hvert fall til å begynne med, Med 10 grader inne tok det tid å få varmen i hytta, og da gjelder det å få på tørt tøy så snart som mulig.
  Etter hvert spredde den gode varmen seg i ovnskroken. Jeg var alene og kunne innta posisjonen rett foran ovnen. Med varm te, skoleboller og tørre klær er det godt å være i hus - og det spesielt i hus på Blåfjellenden.
  Skjult lenke - logg inn for å se denDet kom folk, og som vanlig ble det en kjekk kveld med prat og fortelling av historier. Det var flere av gjestene som var godt vant med hei og fjell og som hadde egne historier på lur.

  Andre var mer uvant med å ta inn på selvbetjente hytter. Blåfjellenden er en hytte der det ofte kommer folk på sin første tur, og det merkes av og til.
  Skjult lenke - logg inn for å se denDet kom noen dråper  regn ut på ettermiddagen. Senere på natten ble det stjerneklart, men likevel forholdsvis mildt - 6-7 grader. En lei vind fra øst gjorde det likevel litt gufsent på morgenen.
  Vindfleecen hadde vært det rette plagget denne dagen. I mangel av det, tok jeg på dobbelt ullsett. Det ble varmt opp bakken, men i vinden - som kom klask i mot - var det bare så vidt nok.

  Kalde forhold gir god fart. Det blir automatisk til at jeg går fort om det er kaldt. For å holde varmen antakelig. Siden jeg hadde startet sent, klokka var over 12, møtte jeg folk akkuratt på brinken ned mot hytta. Det viste seg å "nesten" være kjentfolk. De kjente broderen,, og måtte spørre hvem av oss jeg var.
  Skjult lenke - logg inn for å se denDet var folk i stien denne dagen. Både folk som var på dagstur, to jenter med telt og mange som ville til Blåfjellenden for natta. Alt i alt var det flere folk i stien enn det jeg vanligvis treffer - på en godværsdag i juli...

  Nede på parkeringsplassen kunne jeg se at det hadde kommet mange folk etter jeg parkerte på fredagen. Mange biler med tilhnger for sau. Sauebøndne fikk en skikkelig fin dag i heia for ettersanking. Jeg håper de finner mesteparten av sauene som mangler. Det er ikke helt greit at det står sau inne i heia når snøen legger seg.
  Skjult lenke - logg inn for å se den
 16. Liker
  gjisen ga poeng til REJOHN i Hunnedalen/Blåfjellenden/Lysefjorden: Når kommer snøen?   
  Skal du fra Flørli til Røde kors hytta i Hunnedalen, så er det noen timer til Skåpet og tilbake til stien mellom Flørli og Blåfjellenden (ca 4 timer hver vei...)
  Det er 6-7 timer mellom Flørli og Blåfjellenden og 3 timer til Høgaleitet - 2-3 kilometer ovenfor røde-korshytta..(Opp trappen  i Flørli er omtrent en time ekstra i forhold til å ta stien - om du skal mot Blåfjellenden.
  Den som viste når snøen kommer.  -  Normalt er det ikke problemer å komme over heia helt i slutten av oktober - eller noen ganger også i november
  Det går folk fra Hunnedalen til Blåfjellenden omtrent til jul... Men ofte med snø under beina...
  Snøen dekker merkene og stien, og lager derfor problemer om du ikke er kjent i terrenget....Dagslyset forsvinner fort så sent på året - det kan lett bli mørkt i 4-5 tiden om været er dårlig. Er du ikke vant med tur i regn, vind og temperaturer ned mot null, vil jeg anbefale og vente om været blir slik. (Ingen blir egentlig vant med slikt vær...)
   
 17. Liker
  gjisen fikk poeng fra Espensa42 i Røverkjøp og gode tilbud   
  Marmot-dunpose minus29grader på 1,8 kg til halv pris i dnt-nettbutikken.
  noen andre ting på salg der og..
  Skjult lenke - logg inn for å se den
 18. Liker
  gjisen fikk poeng fra haage i Røverkjøp og gode tilbud   
  Marmot-dunpose minus29grader på 1,8 kg til halv pris i dnt-nettbutikken.
  noen andre ting på salg der og..
  Skjult lenke - logg inn for å se den
 19. Liker
  gjisen fikk poeng fra 7homas i Røverkjøp og gode tilbud   
  Marmot-dunpose minus29grader på 1,8 kg til halv pris i dnt-nettbutikken.
  noen andre ting på salg der og..
  Skjult lenke - logg inn for å se den
 20. Liker
  gjisen fikk poeng fra tronn i Røverkjøp og gode tilbud   
  Marmot-dunpose minus29grader på 1,8 kg til halv pris i dnt-nettbutikken.
  noen andre ting på salg der og..
  Skjult lenke - logg inn for å se den
 21. Liker
  gjisen ga poeng til Balle i Crispi Svartisen 75 mm.   
  Karakter: 4

  Positivt: Myk og varm

  Negativt: Kanskje for myk?

  Pris: 1

  Har bare brukt disse på korte skogsturer hittil, oppdatering kommer.
  Varme, myke og lette, men ikke særlig vridningstive. Karbonfiber (?)ramma rundt skaftet sliter litt på læret, trengs nok litt duct-tape på utsatte steder. Tynt lær,uten grundig vedlikehold trekker det nok litt vann igjennom den dagen membranen tar kvelden...
   
  Rene joggeskoen:
   

 22. Liker
  gjisen fikk poeng fra Eirik78 i Hvor tøff er Besseggen   
  Jeg registrerer at de fleste anbefaler å starte på Memurubu, for å så gå via Besseggen til Gjendesheim. - Hvorfor?
  Sånn jeg ser det er det å anbefale "feil" retning på denne turen.
  At mange som går Besseggen er redd for høyder trekkes frem som argument.
   
  Jeg synes dette ikke er "gyldig grunn" for å starte på Memurubu.
   
  Sist jeg gikk turen, for et par år siden, startet jeg etter en tidlig frokost på Gjendesheim.
  På vei opp lia fra Gjendesheim hadde jeg god oversikt over området rundt hytta. Jeg telte ikke, men anslo at det sto mellom 200 og 400 mennesker i kø for å ta rutebåten over til Memurubu.
  Disse menneskene startet altså dagen med å stå flere timer i kø, for å så fortsette dagen med å gå i en frustrerende lang kø oppover den bratte skråningen fra Memurubu. 
  For de som måtte ha høydeskrekk må det være en ganske stressende opplevelse å gå opp selve eggen omringet av stressa folk som går i ulikt tempo - noen stopper for å ta bilder, mens andre klamrer seg fast.
   
  Jeg for min del spiste lunsj vel nede på Bandet - under selve eggen, og først da møtte jeg de raskeste som kom fra Memurubu.

  En annen åpenbar fordel med å gå denne veien er at man da får den flotteste utsikten utover Jotunheimen, og med den flotte fargekontrasten mellom Bessvatnet og Gjende.
   
  Innspill?
   
 23. Liker
  gjisen fikk poeng fra Hawk! i Røverkjøp og gode tilbud   
  Ousland-jakka (Svalbard) til Norrøna til under 3000 i turistforeningsbutikken i Oslo! Skjult lenke - logg inn for å se den
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.