Gå til innhold
  • Bli medlem

gjisen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av gjisen

  1. Har du 1 stk Åsnes-ski av typen Nato combat som du kan tenke det å selge? (Eller motsatt: har du 1 stk ski, og kan tenke det å overta min ene?)
  2. De forrige stavene mine, et par gipron fra folkehøgskoletida på tidlig 2000-tall, er forsvunnet. De har blitt hardt brukt hver sesong i over 20 år, til fjellskiturer og toppturer og sporadiske turer i skibakken. Nå må jeg skaffe meg nye. Hva finnes på markedet i dag, og hva bør jeg kjøpe? Vekt er viktig, funksjon likeså, en at potensialet for at jeg fortsatt kan bruke dem i 2050 er viktigst.
  3. Fått noen erfaringer med det så langt? Hva tenker du om dette vs MSR HubbaHubba? Jeg vurderer 2pers-utgaven av disse to...
  4. gjisen

    To-mannstelt

    Kan du foreslå et par telt, av typen kuppel til én (av og til to) pers, og der du skal tilfredsstille 3 av disse kriteriene? (se bort fra pris)
  5. Takk for svar, @rokkitan Da tolker jeg deg slik at du mener Meidjo er bedre enn Freeride, men at Freedom kanskje kan være mer på linje? Utløserfunksjon føles nå, med mitt vonde kne, som et absolutt krav. Jeg er i skianlegg hvert skuddår, så vekt på både binding, ski og sko er avgjørende for valget.
  6. Har du noen formening om hva forskjellen er mellom disse to?
  7. Spennende. Fungerer disse bra? Jeg liker den tilsynelatende enkelheten
  8. Takk for svar! 7tm skal sjekkes ut. Virka interessant. Den nye til Rottefella virker bra den også, men på fjellskia sverger jeg til 75mm lærstøvler med avtakbar kabel fra voile. Har aldri følt behov for utløserfunksjon på dem, da utstyret krever lavere fart og mer forsiktig kjøring enn kraftigere telemarkutstyr. Ellers har jeg fått anbefalt Meidjo. https://www.vpg.no/the-m-equipment/316420/the-m-equipment-meidjo-30-red-l Noen erfaring med den her?
  9. I går skjedde det utenkelige! Kneet takla ikke fallet på telemarkskia. Siste del av vinterferien må nytes på terrassen med ei god bok. Kona påpeker at jeg er nærmere førti enn tretti nå, og at det kanskje er på tide å gå over til rando. Min generasjon er vel den siste med eksemplarer som sverger til løs hæl, og jeg tenker at jeg skal ta ansvaret som kulturbærer på alvor. Likevel har jeg innsett at kroppen eldes, og at det kanskje er på tide å bytte utstyret som jeg har hatt siden folkehøgskoletida. For å redusere risikoen for framtidige knesmeller så tenker jeg at mitt nye utstyr bør ha en form for utløserfunksjon på bindingene. Spørsmålet mitt er altså som følger: hva finnes av telemarkbindinger på dagens marked dersom utløserfunksjom er et absolutt kriterie? Hvordan fungerer de ulike systemene, og hvilke valg har man for tilhørende støvler? Jeg har søkt litt her inne, og har kun funnet gamle tråder fra den tiden NTN var helt nytt.
  10. Jeg er 73 kg, fordelt på 182 cm. Freke 1.0 regular satt perfekt på meg. Vet ikke om det er forskjellig passform på første og siste generasjon
  11. @Barskekarsten er artico-støvlene store / små i størrelsen? Hvis du skulle valgt igjen, ville du valgt artico eller Moritz?
  12. Noen som har ferske førerapporter fra Hunnedalen? Vurderer en tur innover fra Lortabu i helga. Er det noe snø innover mot Sandvatn, Langevatn og kanskje ned mot Blåfjell? Og, er Strålaus en fin tur på denne tida av året?
  13. Takk for gode tilbakemeldinger. Nå har også utemagasinet oppdatert sin fjellskiskotest, der blant annet Alaska og Moritz er med. Moritz kommer best ut, men med noe trekk for snøremuligheter. Alaska får svært gode tilbakemeldinger på passform og snøremuligheter, spesielt i øvre del, men dessverre en del trekk for lite vridningsstiv såle. En kombo av egenskapene til disse støvlene virker som det perfekte. Kan de lære av hverandre og lage to perfekte støvler i neste produksjon?
  14. Jeg trenger kjøpsråd, og lurer på om det er noen som har meninger om jeg bør velge Alpina eller Andrew. Andrew har vært på ønskelista en stund, og den ser veldig bra ut. Jeg har ikke fått anledning til å prøve den på, da det eneste utsalgsstedet i Norge befinner seg på et sted som ikke er verdens navle når man til vanlig befinner seg på vestlandet. St. Moritz virker som en fantastisk fjellskistøvel, og har det meste av det jeg leter etter. Alpina sin Alaska-støvel ser også flott ut, og jeg fikk gleden av å teste den på foten i helga. På min slanke lest satt den som støpt, og jeg blei frista til å slå til der og da. Først har jeg imidlertid lyst til å teste ut Andrew også. Alaska virka vridningsstiv, men det er vanskelig å si det sikkert før man har prøvd den ute i terrenget med ski på beina. Er det noen som har prøvd en av disse, eller til og med begge, og som kan begi seg ut på en aldri så liten forbrukerrapport?
  15. Temaet er vel diskutert opp og ned i mente flere steder allerede, men jeg prøver meg: Som de innvidde allerede vet så er 75mm-oppsett det eneste som gjelder på ski. Her kan vi dele tanker og erfaringer om eget oppsett, nyheter på markedet eller bare mimre tilbake til Tua-ski med Asolo Extreme.
  16. Hei! Takk skal du ha for godt svar! Enig i din siste kommentar: man blir aldri vant til dårlig vær.. Det er en ny opplevelse hver gang.. Vurderer å ta turen den første uka i november. Ut i fra svaret ditt så tror jeg det kan planlegges, men med en plan B dersom det "tilfeldigvis" kommer et snødump eller spesielt dårlige meldinger.
  17. Jeg planlegger en fottur mellom Lysefjorden og Hunnedalen i løpet av høsten. (Ser for meg å gå mellom Flørli og Røde Kors-hytta i Hunnedalen, muligens via Skåpet og Blåfjellenden dersom det ikke blir telt-tur). Det jeg lurer på er om noen kjentfolk har en formening om når det har pleid å komme snø i det området? Hva er det seneste tidspunktet noen har gått den ruta til fots på bar bakke?
  18. Ser at Fjellpulken har laget et tilbehør til sine klassiske barnepulker: x-link, som bl.a. XXL selger.. https://www.xxl.no/fjellpulken-fjellpulken-skibindings-for-pulk-skis-15-16-skifestesystem-for-barnepulk/p/1114383_1_style#details Er det noen som har prøvd dette? Fungerer det? Er det noe vits i? Og, er på- og avmontering enkelt og greit? Og, ser ut som man må skru på ski selv, hvilken type er i så fall best? Er det ok å bruke noen avdanka ski til dette formålet?
  19. Marmot-dunpose minus29grader på 1,8 kg til halv pris i dnt-nettbutikken. noen andre ting på salg der og.. http://www.nettbutikken.dntoslo.no/main.aspx?page=articlelist&gid=500006&gidlevel=1&promo=none&startoffset=0
  20. Deuter sin meis har kommet i ny versjon nå ser jeg i butikken. Bæresystemet har blitt mer stabilt, og det er enda enklere å stille på det slik at mor og far lettere kan veksle på å bære. I tillegg har Deuter endelig fått på plass fotsnorer for dem som trenger det. Ellers ikke store forskjeller fra den "gamle" modellen jeg har .
  21. Noen som vet hvordan det er i Trollheimen nå?
  22. En kamerat og jeg har lenge satt av førstkommende helg til en isfisketur. Vi er nybegynnere - så det er turen som er i fokus her. Drømmen er å laste opp pulken med lavvo og borr og fiskestang og god mat, for å nye livet på en eller annen is. Her jeg sitter på arbeid i sentrum av Oslo er det ikke så lett å få oversikt over gode (og trygge) fiskevann. Kan du hjelpe meg? Vi kan godt kjøre et par timer fra Oslo. Kriteriene er egentlig bare at isen er trygg. Pluss er det selvfølgelig om det er fisk under isen, og at det kan være mulig å sette opp lavvoen oppå isen. All hjelp mottas med takk!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.