Gå til innhold
  • Bli medlem

GBS

Aktiv medlem
  • Innlegg

    355
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av GBS

  1. REJOHN skrev (1 time siden):

    Mange takk -

    Hils Eders hustru og charmante børn, med ønske om en Glædelig Jul og et Velsignet godt nyt aar.

    Tusen takk!

    Lar din hyggelige hilsen gå til husbonden og han takker så meget! 

    Våre avkom takker også med de beste ønsker for julen og nyttåret!

  2. HelldogSköll skrev (1 time siden):

    😄 jeg var sinnsykt upresis da jeg skrev "i nærheten", ser jeg 😂 

    Jeg bor i Trondheim, og er godt kjent i byen og med de ulike rundene, har også vært i bymarka og føler meg ish trygg der. Men det jeg EGENTLIG mente med "i nærheten" var nasjonalparkene i nærheten 😂 

    I går, f.eks, kjørte jeg opp til parkeringa nærmest Kvitfjellhytta (Skarvan og Roltdalen), og skulle tusle inn dit. Smarte meg ga opp å finne ferdigrute med kart på tt.no, og hadde satt meg ned med Norgeskart, tegna rute, forsikra meg om at røde stiplalinjer betydde "oppmerka sti", og funnet ut ca hvor lang tid jeg brukte. Så selvsagt gikk alt etter planen, ELLER?! 😅 

    Nei, for tydeligvis skiller ikke Norgeskart på om noe faktisk er sti, merka eller ei, på sommeren, eller om det bare er scooterled om vinteren. Så da gikk jeg forvirra og fulgte bambuspinner i hytt og helvete uten noen opptråkka sti. Så forsvant de, og det dukka opp scooterledpåler, men selvsagt gikk jo disse på steder man ikke uten videre tusler på sommeren. Til slutt ga jeg f, og bare staka ut min egen vei på kartet, fra vann til vann, opp til Kvitfjellhytta. 

    Samme på tur videre i dag, "min" sti var ikke opptråkka eller merka, så jeg fulgte stien mot Prestøyhytta et stykke før jeg snudde og gikk ned igjen til bilen. Som gikk mye raskere uten å lete etter merker eller prøve å følge scooterleden. 

    Men det er ikke alltid like greit å bare følge kartet heller, noen ganger kommer man jo utfor å gå helt rævva ruter likevel, f.eks gjennom masse kratt, fordi det tar for lang tid å gå rundt. Og det er jo veldig forskjell på 5m stigning rett opp og i svak helning ift framkommelighet, men så nøye sjekker jeg gjerne ikke hver meter av ruta på kart man kan zoom'e inn nok til å se det.

    Så ja. Jeg skulle gjerne visst hvordan folk som bare "stikker en tur til Femundmarka" finner ruter, liksom? 

    For vår del har vi lest turrapporter her inne, og supplert med kart.  

  3. Vi har vært der flere ganger i slutten av juni, da har det vært minimalt med mygg. I fjor var vi der under hetebølgen i starten av juli og det var forbausende lite mygg, knott var det rikelig av. Ellers er vi der vanligvis i slutten av august og begynnelsen av sept., og da er det veldig lite mygg og knott. 

  4. Franke skrev (7 timer siden):

    Jeg følger anbefalingene pluss 2 dager, som fast lager hjemme. Kassen er for enkel lagring og enkel å ta med om man må forlate hjemmet.

    Tenkte bare at kanskje det gikk ann å lage mat annet enn ren hermetikkmat?
    Mye har lang holdbarhet og håpet andre kanskje hadde noen tips.

     

    edit: i listen er det noen småfeil ser jeg fra trådstarter.
    Nudler skal være «pakker» og ris skal være «kilo»

    Tørke middager går fint med tørker, eller evnt. i stekeovnen. Jeg lager og tørker alle middager til fjellturer. En av disse middagene ble liggende i en kjøkkenskuff i 5-6 måneder, og smakte utmerket. Aner ikke hvor lang holdbarhet de har, men et halvt år går iallfall fint. Jeg tørker maten lenger enn anbefalt for å være helt sikker og sørger for at maten oppbevares i tette plastposer, doble.  

  5. Vi har sett en del dyr i Bymarka i Trondheim, elg, elgkalv, rev, rådyr, og mange fugler. Selv setter jeg stor pris på dompap, siden den ikke trives nede i byen der vi bor. Men hadde sidensvans på besøk i hagen en vinter, det var stas!

    Det bor (bodde) en ekornfamilie ved koia Dreiers Minne, vi har alltid med noe mat til fuglene og da kommer ekorn og forsyner seg de også. Artig å se. Det er også der vi har sett dompap. De fleste dyrene har vi sett når vi har dradd til Bymarka grytidlig om morgenen. Vi så også spor i snøen etter den berømte jerven som holdt til i Bymarka en stund, men vi fikk ikke sett den. Men la oss på lur i kveldingen ved Kobberdammen og fikk sett beveren som holder til der. 

    Ellers har vi god erfaring med å ta lange pauser og bare sitte i ro, uten bål selvsagt. Vi fikk en stor reinflokk rundt oss i Femundsmarka da vi tok en lang pause, ekstra morsomt var elgen som kom tuslende sammen med reinflokken. Antar det var en elg som nettopp hadde skilt lag med elgmor og ville ha selskap.  Vi ble iallfall sittende i ro lenge og bare nyte nærværet av dyrene. 

    • Liker 1
  6. Og jeg som trodde tråden handlet om noe helt annet 🙃

    På forsiden før jeg klikket meg inn her, så stod det: "Erfaring med varu" det var ikke plass til resten av teksten. Så jeg trodde det var et spørsmål om noen hadde erfaring med varulv 😂

    Nå hadde det nok vært lurt å tenke over et sekund hvor logisk det skulle være at noen her inne spurte om varulver!

    Men ja nei, hm... Kanskje ikke så smart å skrive alt man et øyeblikk tenker, og mod må bare slette innlegget som avsporing. Selvfølgelig er varulver avsporing, men jeg lo godt av meg selv. 

    • Hehe 1
  7. Truant76 skrev (8 timer siden):

    Hvilken kvistbrenner var det?

    Jeg planla min første bucket-liste tur her om dagen, Hardangervidda på langs fra Haukeli til Haugastøl, og hvis jeg noensinne får gjennomført den så blir det enten PocketRocket eller EasyFuel gassbrenner som blir med, og kanskje Bushbox Ultralight. De lærde sier jo at det finnes nok kvist der oppe, men mtp. forholdene der oppe og muligheten for at man må koke mat i forteltet på ett enmanns så tør jeg ikke basere meg på noe annet enn gass på den turen.

    Vi har Tom42 sin kvistbrenner. Super sak!

    • Liker 1
  8. Skogens Stønn skrev (8 timer siden):

    ...men da regnet du kanskje ikke med tiden det tar å finne tørr ved?

     

    Det tar iallfall ikke lenger tid enn å dra til nærmeste butikk og kjøpe en gassboks. :D  Drivstoff må jo skaffes til brenneren også, selv om det gjøres på forhånd. Men om man skal ta med alt i beregningen så må gasskjøp være med også!

    Nå har vi aldri hatt problem med å finne tørre kvister til kvistbrenneren. Trenger ikke sag eller øks, bruker tynnere pinner som vi raskt knekker av.  Kanskje vi har vært mer heldig med været på våre turer, jeg tror nok det.  Gjør som Monsen og plukker med litt bjørkenever og småkvist i en pose mens vi går. Da er alt klart når vi kommer frem til leiren. 

    Vi har med brenner også, men forskjellen er at nå har vi med en liten gassboks på lange turer i stedet for flere. Det utgjør en del vekt. Men vi brukte bare gass da vi var i Børgefjell, vi var over tregrensen og der var ingenting å brenne. 

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.