Gå til innhold

harestua

Passivt medlem
  • Innholdsteller

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  1. Bringer opp igjen denne tråden, og har lagt til et par bilder til, for å illustrere landskapet jeg ser etter. Går bort i fra kravet om at det ikke skal være i Nord/Midt-Norge. Eneste kravene er denne kombinasjonen av barskog og fjell (kontra det typiske bjørkeskog og fjell), og at områdene skal være relativt øde. Har kommet en del gode tips inn, og har funnet et par steder som er relativt like, men ikke helt, dessverre. Men takk for hjelpen! Det øverste bildet er fra British Columbia i Canada, mens de tre nederste fra Montana i USA. Sliter som sagt med å finne steder i Norge som ligner dette, og det nærmeste jeg har sett i Europa er Sveits.
  2. Flotte bilder! For å dra min egen tråd litt off-topic her, jeg nevnte det med at området burde være øde. Hvis vi ser bort ifra at landskapet må se ut som på bildene i åpningsinnlegget mitt, hvilke områder sør for Trondheim er de mest øde i landet? Med øde mener jeg ingen bebyggelse, hytter, ikke hundrevis av turgåere etc. Sånn rent bortsett fra høyfjellsområder, vil jeg tippe områdene rundt Rendalen i Østerdalen nord i Hedmark.
  3. Kommet mange gode forslag her nå, bra det! Jeg tittet på nord i Telemark som foreslått her, og det synes jeg stemte ganske godt. Ikke helt det samme, men det finner man neppe i Skandinavia. Forresten kan jeg godt moderere meg litt mtp hvor øde det er, men jeg hadde tenkt hvertfall at det ikke skal være bebyggelse innenfor en radius av 5 km. Men det viktigste er at det ikke ligger flere titalls hytter bare innenfor en radius av 2-3 km.
  4. Hallo, skaffet meg nettopp en profil. Ivrig turgåer fra Harestua. Jeg så på filmen "Shooter" ("Snikskytter" på norsk) noen dager tilbake, og ble slått av en scene som viste hovedpersonen i fantastiske omgivelser. Viste seg at det var filmet i British Columbia i Canada. Legger ved noen bilder fra denne scenen: Er det noen steder / området i Norge som ligner på dette? Det jeg liker er kombinasjonen fjell og gran/furu, relativt bratt terreng, spisse fjell osv. Særlig fraværet av bjørk, snaufjell og vidder (dette har jeg nok av på hytta i Valdres). Og ikke minst at det er uberørt og vilt, med få / ingen andre hytter i nærheten. Har sett litt rundt, og sett at visse området nord i Hedmark og i Trøndelag ligner litt, men ikke akkurat det samme. Ellers ser jeg hovedsaklig etter steder ikke så veldig mye lenger nord enn Trondheim, men alt går. Håper noen kan hjelpe meg.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.