Gå til innhold
  • Bli medlem

RobertK

Aktiv medlem
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

11 Neutral

Om RobertK

Nylige profilbesøk

1 037 profilvisninger
  1. Hva er grunnen til at du ønsker stort fortelt?
  2. Helt enig. Eller et Helsport Reinsfjell 4 SL. Det mangler 4-mannstelt med inngang i hver ende for 3-sesongs tunelltelt hos de nordiske produsentene. Vi har endt opp med et Hilleberg Kaitum 4. Det virker som at alle skal ha ett stort fortelt og f. eks Helsport og Barents har ingen tunneltelt uten stort fortelt og bare ekstremteltene har utgaver med inngang i begge ender. For 3-sesongstelt synes jeg kuppelteltene er best med to sideinnganger, selvstående og god gjennomlufting. Forskjellen i vekt på Helsport sitt Reinsfjell 2 SL på 2250 g og Reinsfjell 3 SL er bare 250 g, så det burde være mulige å lage et for 4 personer under 3 kg.
  3. Forra 250 blir en utfordrer hvis kvaliteten er der. Jeg skal kjøpe min første packraft og har sammenlignet aktuelle modeller. Jeg skal ha en båt som kan bruke i elv og som jeg kan stole på holder på lange turer med 80L sekk. Jeg ser på båter som har nylon belagt med uretan 840D i bunn. Kipara kaller dette nylon 66. Char-modeller bruker nylon 66 i tube og bunn, mens Javri har nylon 66 bare i bunn. De båtene jeg har sett ut er: MSR Microraft L, Norseraft Loki, Alpacka yak, Kipara Char 245. Er det noen som har brukt disse båtene og har synspunkter eller forslag til alternative båter i prisområdet 8-10000 kr.
  4. Første turen padlet vi Bonnet Plume og Peel river ned til Inuvik. Bil fra whitehorse og sjøfly fra Mayo. Elva starter i Mackenzie Mountains, så det er mange høydemeter ned til havet. Turen gikk veldig bra og gav mersmak så det ble et par turer til etter det. Når du først har tatt planleggingen en gang, så blir neste tur veldig mye enklere å planlegge. Det er bare å glede seg.
  5. Du får sende en rapport når de er testet. Hva var dusteprisen? Tana koster 6000,- nå. Hva ville du kjøpt av de rimelige merkene hvis du skulle kjøpt nå?
  6. Jeg vurderer å kjøpe en rimelig packraft til padling på vann og enkle elver/stryk. Er det noen som har erfaring med Vega tind 255. Den selges til 3500,- nå på xxl. Alternativet er kanskje Control packraft 235 til 4000,- eller Tana 225 fra Monsen Kipara har en modell som er ganske lik men med nylon66 gulv til 6000,- Hva er forskjellen på disse billige packraftene i forhold til f. eks MRS microraft L bortsett fra kvalitet på materialene?
  7. Fjellområdet mellom Rago og Hellmobotn er ikke overbefolket og veldig fint høyfjellsterreng. Man kan kjøre opp på fjellet fra E6 ved Kobbvatnet.
  8. Hei Pål Atle. Spennende rutevalg og veldig spennende med en så lang tur alene med packraft. Hvordan blir vekta på sekken når du starter ut? Hvordan er logistikken med inn og utflyging? Hva er planen hvis du ikke når fram til Deline? De gangene jeg har vært over der har vi meldt til det ridende politiet hvor vi skal padle og når vi skal være framme og meldt inn når vi har kommet fram. Vi har ikke kommunisert med noen underveis, men har hatt en satellittelefon i tilfelle nød eller må avtale henting annet sted underveis. Jeg ville hatt en vanntett avtale med dem hjemme i Norge slik at du ikke blir meldt savnet hvis det ikke er nød. Det kan også være mye kratt og kjerr og du må ta høyde for at det tar tid å bevege deg der det ikke er vann. Robert
  9. 7000,- for Barents Finse 3 på xxl. https://www.xxl.no/barents-outdoor-finse-3-telt-bla/p/1207726_1_style?page=1
  10. Vår WhisperLite fra 2005 begynte å lekke i vinter, men etter å ha gnukket av det røde belegget på o-ringen og smurt opp var alt i orden. Jeg sjekket nå den gamle WhisperLite-en og den hadde ikke belegg på O-ringen og var helt intakt etter over 20 år. Pakningen mot flasken var morken og reservepakningen var også morken.
  11. Jeg gikk fra Helsport FSC4 til Trollheimen Ultralight 4, men vi hadde den gamle utgaven av fjellheimen. Superlight-duken til Helsport synes jeg var vanskelig å stramme i fotenden og der er Trollheimen bedre. Trollheimen står også bedre i sterk vind.
  12. Teltet er nå lagt ut på nettsidene til Barents sammen med andre nyheter. https://barentsoutdoor.no/product/snota-1-ultralight-nyhet/
  13. Hei. Det er ikke så lett å anbefale noe, men jeg kan si hva vi har gjort i samme situasjon. Vi har klart oss med et Fjellheimen superlight 4 Camp til alle 5 helt til minstemann ikke ville ligge under skråtaket mer. Da var han 5 år. Vi har nå kjøpt et Kaitum 4. Som vintertelt hadde vi et Svalbard 6 når barna var små og har nå byttet det til et Keron 4 GT. Rette endevegger gjør mye for den innvendige plassen. Vi har alltid bare med ett telt på grunn av vekt. Hvis du hvert år er på solotur på vinteren ville jeg kjøpt et telt til det formålet. Jeg har et Keron 3 fra før vi fikk barn og bruker det fortsatt på vinteren hvis jeg er alene og ville valgt det også med to voksne og et barn. Jeg vil si at Keron 3 GT er alt for stort for en person på vinteren og for stort og tungt å bære om sommeren.
  14. Vi bruker 6 snøplugger og 6 andre ting. Teltduken festes bare i endene. Resten er barduner.
  15. Det var en tråd på dette i 2021 og jeg sjekket mine strikk da. Resultatet ble nye strikk til to telt tilsendt gratis fra Helsport (Etter at de var kjøpt opp). Strikken på Svalbard 6 fra 2015 var helt ødelagt selv om teltet nesten ikke var brukt.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.