Gå til innhold
  • Bli medlem

torbl

Passivt medlem
  • Innlegg

    76
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

8 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Jeg er spent på om noen vil motsi meg her nå, men uten å ha førstehånds erfaring, vil jeg si soleklart "nei". Raking er en nedbrytningsprosess hvor man benytter de enzymer og bakterier som i hovedsak finnes naturlig i fisken. Frysing og påfølgende tining ødelegger/forringer både begge disse kritiske innsatsfaktorene. Skal man rake fisk, må men derfor få et høvelig antall store feite fisk på samme tid, -og med stålkontroll på hygienen under fangst-. Dessverre skal man nok ha bra haill med fluestanga en kveld for å fange seg en hel butt. Garn og oter er vel det eneste gangbare for å fange en god "batch" på en gang.
  2. Du stiller spørsmål som du tydeligvis vet svaret på allerede. Ukestur med lange marsjer er dårlig ide uansett hvor gode baby-bjørn-innretninger du måtte skaffe deg. You can't have it all - har du kjøpt valp en sommer, må du ta ansvaret. Å ligge i en komfortabel basecamp med valpen, uten lange marsjer og den slags, ser jeg dog ingen problemer med. Det er nok bare en bra "bonding experience".
  3. Dette er rimelig sært å regne på med mindre man skal på en lang, lang ekstremekspedisjon. Du skal jo ikke regne ut hvor mange gram havregryn du trenger ut i fra en kaloriforbrukstabell! Det er jo trivelige turer i fjellet du beskriver at du skal gjennomføre. Da beregner du antall gram havregryn ut i fra hvor mye du har *lyst* på! Og så må du selvsagt være ærlig med deg selv, så du ikke kommer hjem med halvparten uspist. Jeg vet ikke med dere, men jeg synes det er fint å kunne spise seg sånn høvelig mett en tre ganger om dagen. Er det litt for mye – so what? Er det litt for lite? Det erstatter du med første burgeren når du kommer hjem.
  4. Jeg hadde store planer for påskeferien her i Trøndelag. Jeg skulle inn i Tydalen/Sylane-området med telt og pulk. Der skulle jeg sitte i t-skjorta på isen og pilke 2-kilos røyer og bli solbrent. Jeg var aldri i tvil om at alle disse ønskene ville bli innfridd. Det skulle bli høydepunktet i 2012. Etter 4 uker med regn, ser jeg nå på det videre langtidsvarselet. Regn, regn, sludd, regn, sludd, regn så langt øyet kan se. Å dra på telttur i slikt griseri begynner å fortone seg som en ferie for meget spesielt interesserte (jeg er kun ”spesielt interessert”). Blir det påskehelg foran xboxen? Jeg trenger en nødplan – fort! Det virker jo som det er ganske bankers å komme seg ”sør for værskillet” så kan drømmen om å gå på ski i shorts likevel bli en realitet. Problemet er dog: jeg har ikke peiling på hva som fins av gode turer sør for Dovre. Jeg har hørt det fins fjell der (”jotunheimen” for eksempel, er ikke det fjell der?) Spøk til sides, er det noen på dette eminente forum som kan gi meg knalltips til en alternativ turplan? Jeg ber ikke om mer enn knallvær, litt utenfor allfarvei, og kanskje til og med isfiske (dog ikke et absolutt must). Som sagt; jeg hadde belaget meg på telttur og noen mil på ski. Det bør jo heller ikke være urimelig lang kjøring fra Trondheim, ettersom jeg kun har røddagene fri. Vil noen med litt lokalkunnskap berge en stakkar fra en påske med regn, påskekino og TV-titting? Noen gode tips/råd?!
  5. Det så jo ut i fra bildet ut som nøyaktig samme patent/produkt som de jeg har kjøpt......
  6. Det endte med at jeg kjøpte de broddene Toot reklamerer for her. Jeg fant de tilfeldigvis i en sportsbutikk i Boston på en reise. Jeg kan bare skrive under på at de er utrolig bra og kan anbefales på det varmeste. Dette er virkelig "stegjern light" og jeg føler jeg kan spurte ned en nesten loddrett bakke med glattholke. Perfekt til fjellrypejakt o.l. Griper også høvelig på variert grunnlag uten is. Har brukt de på vadeskoene under fiske med blandet is, svaberg og sleip tang, og de gjorde jobben her også (med litt forsiktighet på svaberget, da) Jeg bruker de like gjerne i byen på verste trønderholka....føler meg som Godzilla i gatene. Men man blir nok ikke særlig populær om man vandrer inn i en butikk med disse montert!
  7. Har selv en magicshine-lykt, og er superfornøyd. Ekstremt bra lys. -MEN DEN ER IKKE EGNET SOM TURLYKT!- Batterilevetid er kun noen timer før den må lades. Ikke akkurat noe for en ukestur. Ikke mye trivelig til å ha flombelysning til å lese eller kokkelere i teltet heller. Dette er ei lykt til treningsturer i byen, ikke til turer på fjellet. Kjøp noe svakere og mer varig.
  8. torbl

    Hund

    Kongepuddel er slett ingen "pinglehund", da. Det er en robust støtende jakthund med godt pelslag som kan apportere i isvann. Mer hardfør enn de fleste fuglehunder, tipper jeg! (Har stående fuglehund selv) Les jakthistorien på Kennel Skrivarbakken:) http://www.skrivarbakken.com/
  9. +1 3., 4. 5. hagleskudd og så videre er ganske lite effektive til å felle vilt, men svært effektive til å skadeskyte vilt. "Faen heller! Sier jeger Bom-Bom og brenner 3 ekstraskudd etter gåseflokken"..... (Og en dyktig skytter kan selvsagt desimere kullene på tidlighøsten, når kullene letter puljevis)
  10. Myte. USA er hovedsakelig et ultravoldelig land inne i hodet til slike personer som denne backpackeren. Laveste krimrate på 40 år http://www.nytimes.com/2011/05/24/us/24crime.html?_r=1&scp=1&sq=crime%20rate&st=cse Kriminaliteten i USA ligger grovt sett mitt på treet, og landet kommer ganske fordelaktig ut sammenlignet med for eksempel Danmark og Sverige (kan ikke si jeg følte behov for en glock sist jeg gikk på svensk side av Sylane)
  11. Denne pistolen har jo ingen fornuftig friluftsnytte. Enten det dreier seg om bjørn eller narkosmuglere, så vil jo denne småkalibrede gunneren kun øke risiko for at ting går galt. Mannen er selvsagt en tulling, som flere andre av hans landsmenn. Vi ser jo lett konturene av en mann som har sett for mye Discovery channel her. 20 kilo med "survival gear" for å imøtekomme alle slags "bear grills"-situasjoner, og en pistol i tilfelle han havner i shootout med mexikanske narkosmuglere etter å ha raftet ned ville stryk på liggeunderlaget sitt og spist sin egen avføring. Våpen hører selvsagt naturlig hjemme på fjellet, men da i form av LANGE våpen; -fortinnsvis med pen gravyr Det er sjelden jeg drar ubevæpnet på tur mellom september og mars, men motivasjonen min er nok en annen.
  12. Har selv vært hos skomaker og montert kraftige D-ringer på min gamle Norrøna Storen 100-l sekk. Det fungerer meget bra. Sekken bør egentlig være såpass stor hvis du skal dra pulk med den, slik at kreftene kommer ordentlig ned på hofta. Mulig at de små "spesialsekkene" fra Fjellpulken og andre løser dette problemet. Praktisk er det uansett. Jeg har alle "lette&voluminøse" saker i sekken: dunjakke, sovepose, jervenduk, osv, og da fylles 100 liter fort opp.
  13. Jajaja....hysterikere og allergikere. "Jeg reagerer voldsomt hvis noen røyker på samme fjelltopp som meg"?!?! Da havner dere vel i koma hvis det fyres et tyribål i området dere går tur også? Nei, hold dere hjemme, og kle alle vinduer og vegger med glapak og aluminiumsfolie! PS; røyker ikke selv.
  14. Vel, du er en av få. Tviler på at Dr. Oetker slutter å reklamere for pizzaene sine pga av en mail fra deg. Din klaging er fånyttes. Man må jo betale for produktene man konsumerer, inkl. underholdning. Mitt råd til deg er: a) Se kun på NRK, og betal din lisens med glede. (NRK 1-3 er jo de desidert best kanalene uansett) Kjøp tv-serier og dokumentarer du vil se utenom NRK på DVD.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.