Gå til innhold
  • Bli medlem

Anders Eriksen

Blogger
  • Innlegg

    1 101
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    39

Innlegg skrevet av Anders Eriksen

  1. Gabs88 skrev (11 minutter siden):

    0.10 på 2500 snelle fungerer helt fint og vil gi bedre kasteavstander.

     

    0.10 har også bruddstyrke på 9 kilo, langt i overkant av hva du kan forvente under fjellfiske.

    Den er grei. Da går jeg for 0.10 på begge snellene. Gleder ,meg til fjellfiskesesongen!

  2. Gabs88 skrev (5 minutter siden):

    Fireline eller x9 er et fint valg i min mening, sick er sikkert også bra.

    Har troa på x9, den rykker opp på listen:) kjøre 0,10 på 1000 snella, og 0,12 på 2500 snella👍

  3. Gabs88 skrev (10 timer siden):

    Det er ikke godt å forstå seg på braid. Men jeg har god erfaring med Berkley sine braid, både X9 og Fireline Fused. Fireline Fused er den jeg tradisjonelt har brukt, den har ikke den høyeste slitestyrken men tåler vistnok mer av feks skraping mot steiner og liknende. Og i tester så viser det seg at den faktisk gjør det, men det er bare snakk om ca 30-40% ekstra tåleevne. 

    Men kommer til å gå over til X9 i fremtiden, har allerede et par stykk liggende hjemme klare til bruk når den tiden kommer.

    Sick har jeg ikke testet, den lover igjen at den skal ha god "abrasion resistance" eller skrapemotstand men stiller meg tvilende til om det utgjør en vesentlig forskjell. Sick er også en X8 line, noe jeg anser som positivt. X5 er for grovt i min erfaring, X8 og X9 er bra, og X12 / X16 ender ofte opp med at man mister mye sluker på grunn av at linen ryker.

    Uansett, så har jeg en veldig god erfaring med Berkley sine liner, de leverer jevnt over god kvalitet.

    Er så mye å velge mellom at jeg blir helt matt. Vurderer også Powerpro, brukte den for mange år siden, mener å huske den var god da. Har også sett på denne  https://www.salarsport.no/produkt/sportsfiske-diverse/snorer-liner/shimano-kairiki-8-150-meter. Håper uansett flere kommet på banen med sine favoritter👍

  4. Hallo! 

    Har lenge vært en trofast og fornøyd bruker av Simms windtamer pro multisnøre. Nå er ikke denne å oppdrive lenger på det norske markedet, så må prøve noe nytt. Har sett litt på denne https://www.skittfiske.no/berkley/253367/berkley-sick-braid-300m-mossgreen-0-12mm-høyytelses-supermykt-multifilament-snøre, noen som har prøvd den?

    Brukes til fjellfiske etter ørret. Kom gjerne med andre tips til gode multisnører om dere har en favoritt:) Jeg fisker stort sett med fortom av flurcarbon eller mono.

  5. Gabs88 skrev (13 minutter siden):

    For å si det på en enkel måte, den dagen du havner i stiv kuling angrer du ikke på at du tok med et telt som tåler det. Så nylig en video at Baitbox når de havnet i skikkelig vind og flere av teltene de hadde med seg tok knekken. Og hvis du sitter i regnvær og sterk vind på fjellet kan du være i skikkelig trøbbel.

    Enig med du, og derfor jeg lurer på om omtalte telt vil tåle sånne forhold😬

    • Liker 1
  6. ost skrev (2 timer siden):

    To innganger, høye ventiler og teltduken lenger ned mot bakken enn hva vi ofte ser i amerikanske telt. 

    Så da er spørsmålet om teltet holder i stiv kuling på høyfjellet?😅 ikke at jeg er så ofte på tur i stiv kuling, men kan jo skje🤞

  7. ost skrev (20 timer siden):

    Tarptent annonserte et nytt telt for litt siden: https://www.tarptent.com/product/arc-dome/?fbclid=IwAR39JKpo9yBZlv7NJjeNMR2kpnXi-cy3V8hWvcAfSKFmLNyDqlxdMq8QwJA.

    Der skapte litt oppstandelse blandt Durston-fans da Dan Durston (skaperen av X-mid) visstnok også går svanger med en tilsvarende konstruksjon der to kryssende buer (som Unna) ligger over et innertelt som er litt skråstilt. 

    Begge to (Tarptent og Durston sin) vil jo også være mulige konkurrenter til Trekkertent og Unna.

    Ser jo veldig spennende ut det Tarptent-teltet. Med to innganger å sånn jeg forstår det?

  8. Takk for flott turrapport, den ga meg en nydelig mogenstund her jeg sitter med kaffilopp, og minsta som våknet alt for tidlig:) fikk lyst å skrive om turene mine igjen, lenge siden jeg har tatt meg tid til sånt.. Takk for god inspirasjon👍

    • Liker 1
  9. Hei.

    Da har min Imac fra 2013 tatt natta og jeg må gå til innkjøp av nytt datautstyr. Jeg bruker den i hovedsak til småskala bilderedigering lightroom classic. Jeg er ingen profesjonell fotograf, alt foregår på hobbybasis. Noen som har en anbefaling til en skjerm som egner seg godt til Lightroom som ikke kostet skjorta? 
    Sånn det står nå tenker jeg at jeg går for en Mac mini m2 16gb som maskinvare.

  10. Gabs88 skrev (På 19.2.2023 den 17.00):

    Aha, jeg skjønte ikke helt greia der.

     

    Men det er også derfor jeg holder en knapp på Costa sine Silver Sunrise over Low Light Ignitor, det er veldig mange som bruker dem som "Hele dagen" briller.

     

    De er ikke helt perfekte men det er noe av det bedre man finner til allround.

    Takk for svar:) Er det disse du mener? https://www.sportfishtackle.no/no/artiklar/costa-santiago-net-black-sunrise-silver-mirror-580g.html

  11. Kristoffer Sandnes skrev (1 time siden):

    Så lenge fluorcarbon er i salg kommer jeg fortsatt til å bruke det.

    Fisker i øvre deler av Gaula og det er intet annet enn ei stor steinrøys, så valget har vært fluorcarbon pga slitestyrke mot stein. Det er ytterst skjeldent jeg ryker utstyret om jeg setter meg fast. 9 av 10 ganger kommer tubeflua opp av elva med en bøyd krok.

    Alltid valgt utstyr som gir minst sjanse for at noe ryker, jeg ønsker ikke påføre laksen unødvendig lidelser fordi jeg valgte et snøre som har større sjanse for å ryke å laksen ender opp med en krok sittende fast i munn/svelg.

    Jeg brukte mye mono før å da sleit jeg oftere av redskapen.

    Da får vi være enig om at vi ikke kommer til å kjøre samme praksis fremover, og det er helt fair👍skitt fiske👍

    • Liker 1
  12. Drister meg til å åpne denne igjen. Jeg ønsker å kutte bruken av fluorcarbon, bruker det som fortom på multisene. Har det kommet noen gode alternativ på markede med de samme egenskapene? Eller må jeg bare for vanlig mono som da må være litt tykkere enn det som er nødvendig med fluorcarbon? 

  13. sofasliter skrev (19 timer siden):

    Posten kom innom med nytt telt, Durston X-Mid 2 Solid. Spennende å prøve teltet på tur. Foreløpig så blir det bare obligatorisk bilde av teltet i stua. Det burde vært slått opp, men stengene står ustøtt på den glatte parketten.

     

    xmid.jpg.1121cd96ef84167090e91bedaa160f76.jpg

    Vurderer et sånt selv. Håper du kan skrive noen ord om det når du har fått testet?:)

    • Liker 1
  14. Faun skrev (1 time siden):

    Har CO måler og brenneren er kjøpt for å brukes til snøsmelting/koking av vann. Omnifuel'n blir med som reserve og kan brukes til matlaging om ønskelig.

     

    Men jeg skal lage et en trangia til eta pot og xgk som forhåpentligvis blir noe mer effektivt enn bare vindskjerm. Men har lyst å vite avstanden på brennhode og kjølestøtter på XGK II, så kan jeg prøve å minimalisere kullos produksjonen.

    Følger med på dette. Håper du legge ut resultat og bilder

    • Liker 1
  15. ingen87 skrev (På 13.7.2022 den 11.15):

    Da er det bare å begynne å selge unna, for nå er det et nytt kamera på tur i posten.. 

    Det ble ikke Fujifilm X-E4. men X-T30 II. Relativt like i størrelsen. E4 er noe tynnere, lavere, men også breiere, og det skiller kun 20 g. T30 II har flere betjeningshjul (?) oppe på kamerahuset, som jeg tror kan være praktisk (i alle fall når man er vant med det fra speilrefleks). Det følger med en litt kjip kit-linse, så planlegger å kjøpe pancake-objektivet som følger med E4 når jeg har fått unna noe av det gamle speilrefleksutstyret. 
    image.png.1e473133468eb2e7ca938b7e6bc6d683.png

    X-T30 II veier nøyaktig halvparten av mitt Canon 6D mrk II, og er 1 / 3 av volumet. Det skal forhåpentligvis bidra til at kameraet blir med på tur :)

    image.png.2c310f72fff55569f874323b15678f73.png

     

    Er du fornøyd så langt? Kom gjerne med dine erfaringer. Vurderer det samme selv.

  16. Marius Engelsen skrev (12 timer siden):

    Wow!

    PLB koster bare 450kr året.

    Fordelen med å ha noe aktivert hele tiden er at du kan ta den med på dagsturer, helgeturer, ekspedisjoner - ja, hele tiden egentlig. Det er når man minst forventer det at man får bruk for det.

    Godt poeng det. Tror jeg bare må bite i det sure eplet og kjøpe. Etter jeg fikk barn har jeg blitt litt mer forsiktig, eller mer bevisst på det med sikkerhet og muligheten til å få hjelp der det ikke er mobildekning. Jeg har jo passer 40, så må jo tenke på blindtarmen, hjerte og prostata. Ikke at en spot hjelper så mye med prostataproblemer kanskje:) Er jo typisk at det skjer noe om jeg skulle droppe spot:)

  17. Da skulle jeg aktivere et flex abonnement igjen på Spot. Men nå begynner det å bli drøyt. Skal på tur i fem dager nå uten mobildekning, hadde tenkt å ta med spot, men med de prisene er det nesten ikke verdt det for en tre, fire ganger i løpet av året.

    Eller kanskje har jeg blitt (eller alltid vært) en gjerrig sunnmøring:)

     

     

    Skjermbilde 2022-08-15 kl. 18.06.08.png

    • Trist 1
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.