Gå til innhold
  • Bli medlem

Vidvandre73

Passivt medlem
  • Innlegg

    110
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Vidvandre73

  1. Takk for hyggelig turfølge:) Kjekt å ikke kløne til håvinga. Gledet meg virkelig med deg selv om jeg surra det til med trekilosen jeg mista. I og med at været ikke akkurat var toppers, og solen ikke farget nakken rød, så dro jeg ikke frem snus og turbanjoen for å feire;) Klarte til slutt med litt velfortjent flaks å liste opp en på 1,6 og et par tre til under kiloet, så det var godt for selvtilliten. Passe porsjonering av skitprat, fiskeprat og øvrig konversasjon. Vi snakkes!
  2. Sløy. Rens. Ren pose. Grav ned i snø. Salt litt i buken. Dersom en blander salt i snøen/ isen rundt fisken blir det ekstra kaldt. Blokkfrysing. Breelv, kaldt vann, oppkommer, kan også funke ganske lenge.. Steinlegg renset sløyd fisk i ren tett pose. Uten snø: Grav ned i torva. Uten torv: Legg skyggefullt under fuktig avis. Fukt ofte. Temperatur avgjør mye. Bløtner fisken veldig, bukbena løsner og det lukter syrlig er det tegn på at fiskemåltidet glipper:) Har også hørt tips om å rive vierblad/småkvist sammen med sløyd fisk. Samisk triks. Antiseptisk.
  3. Tror jeg vil slå et slag for mepps-spinnere bronse/svart og sølv/rød. Det var de jeg begynte med og fikk mest på:) Str. 2 og 3 er fint. Suppler gjerne med et par sildesluker...gjerne fargerike...for å kaste lenger og imitere maten til storingene som spiser småfisk:) Suppler med noen skjesluker (flake, sølv/rød , bronse/rød og svart med gule prikker.) Da har du et godt utvalg. Slutter meg til forslag om innos og utos. Kast på skrå foran deg i vifteform. Ofte lurt å holde seg litt unna vannkanten. Finner du en sluk/spinner som gir deg et par fisk så har du gjerne knekt en kode for vannet, men bett kommer og går og kan være svært kortvarige - særlig i høyfjellet....men når vinden løyer litt, skifter retning, når solen går ned og lyset endrer seg, eller at fjærmyggstabbene plutselig reiser seg....da må du være på pletten. Det betyr egentlig at tålmodighet er en nøkkel.Vurder også haill av noe slag.. Spennende å lære å tolke vak når en ikke har fisket mye. Mye hopp og sprett tyder ofte på rikelig med fisk, men kanskje ikke storfiskvann. Ser du derimot lite liv bortsett fra noe som sakte bryter vannflata og skaper søkk når det går ned igjen, er du på sporet etter større fisk. For meg er spenningen ved å gå noen hundre høydemeter til et nytt vann, finne en utkikkspost, lese livet i vannet og sannsynlige godplasser det fineste. Jeg gir meg god tid, super litt urge (obligatorisk:)) , får i meg næring, bytter til tørre klær og ordner telt. Ikke vær for utålmodig om du får på fin fisk. Bruk brems. La den slite seg litt ut. Ikke bruk for mye makt under landing. Slep inn, ikke lemp. Unngå skarpe steiner. Du trenger ikke superdyrt utstyr for å bedrive fisking, men om du finner ut at du vil vie mer enn litt tid til hobbyen din, vil du kanskje kjenne på at det er fint med ei snelle som er til å stole på, har stabil brems og spoler jevnt. Du vil kanskje også ha ei stang med spenst nok til å nå kaste ut til marbakkene 80+ meter der ute, og du vil spekulere på hva slags sene du skal bruke. Da er du bitt av basillen. Da leter du etter kalkrike områder, vurderer gyteforhold, oppsøker avsidesliggende vann, lytter til rykter, ser på fjellstyresider på nett om utsettingsår og pønsker på om det er marflo eller skjoldkreps i områdene...Du går på langturer i jff-hytter og finner glede i å saumfare hyttebøkene etter tips. Du drømmer deg bort om vinteren på kartsider og håper på lang sommer og lite snø på SeNorge.no. Sørøstlig vind og lummert er ikke dumt, ei heller værskifte, men ingen regler uten unntak når det gjelder ørreten. Dersom du en gang vil ha konkret tips om innkjøp av god stang, snelle og sene som ikke koster skjorta, må du gjerne gi meg en PM. Lykke til med satsingen:)
  4. Om du legger litt til i potten, til mellom 2000-3000 får du Milo Green Spirit 11 fot + Shimano Stradic 1500-2500 ( ikke nyeste modell, men strålende snelle) med bakbrems og en spole fireline 0,15 smoke. Da har du et oppsett som er litt dyrere, men med særdeles god kvalitet for pengene. Den ekstra tusenlappen får du igjen i ren fiskeglede over år.
  5. Depressiv tittel ja, men slik er nå ein gong livet. Beste turar: 1. Blitt kjent med Dovre først solotur opp frå Skamsdalen. Super fisketur. Så kamerattur same rute inn, men opp til Salhøjønnene og videre på tvers til Langvatnet og tilbake. 2. Tur(ar) til Hallsjøen og fiske langs grensesaumen. 3. Første tur til kjente trakter i Herdalsfjella etter at eg nesten mista foten av infeksjon. Følelsen av å skjøne at foten var fullt brukbar, og at eg kunne fortsette å gå i fjellet. 4. Fisketur med jentene innover Skjåkfjella. Magiske fjellvidder, godt selskap og stor fisk. 5. Slitetur med bror og far opp mot Bellingstjønnin og Lakavatnet fra Vera. Trøndersk myr, men god moral:) Todolist: 1: Ny tur i Skjåkfjella i sommer. Lettgått, men langt:) 2: Søverdalen i fint ver, ikkje sludd og nordvest kuling... 3. Trønderfjell og storfisk nok ein gong. 4. Lierne 5. Utforske nytt område...liker å ha eit ope alternativ...evt. Lesja ..nytt område.
  6. Hei. Vil anbefale Lesjøhytta på Dovre. Fin tur inn fra Skamsdalen. Det følger båt med i hytteleien. Bor dere på Lesjøhytta, kan dere fiske i Lesjøen (best fra båt), ta dagsturer til nærliggende fjellvann, og også fiske i elva Jori. Mest av alt er dette en flott tur, der det er fin sti inn til Hytta (5-6km), dere er på høyfjellet i selveste Dovre. Det er flott fisk å få om det biter. Dere kan slumpe til å få se moskus som bonus. Jeg har fått fin fisk mellom 1/2 og hel kilo i området, og sett /hatt på større. Hytta kan søkes på og bookes på inatur.no
  7. Det går mot sommer i fjellet, og jeg prøver å blåse liv i det opprinnelige spørsmålet. Sitter og planlegger ruten nå.
  8. Ble operert for 3år siden. Avrevet fremre korsbånd høyre kne, rufsete menisk og liten bit av løs brusk ordnet med mikrofraktur. Legene åpnet og gjorde mi st mulig. Litt puss av menisk og mikrofraktur på 0,5 cm2 område lateral og ikke på bærende flate. 2 mnd opptrening, styrketrening jevnlig og har belastet kneet tøft siden operasjonen. Mange langturer med tung sekk, oldboys treninger i fotball og kneet er problemfritt, smertefritt og stabilt uten korsbånd. Use it or lose it sa legene.
  9. Reis ut til Lepsøya. Gå rundt baksiden av øya ut mot havet. Avslutt dagen med tur på Goaldet og overnatt i steinbua rett nedenfor toppen.
  10. Hei. I sommer skal jeg og en kamerat rusle og fiske på Dovre. Vi skal overnatte et par netter ved Salhøtjønnene, for så å gå via Telranden til Drugshøi og videre til Langvatnbua. Mitt spørsmål er om det er greit å gå rett over Drugshøi, eller om en må/bør runde på sørsiden. Har noen ellers noen gode tips om slukvalg eller tips til vann en bør prøve, så blir jeg glad:) Vil evt. ha tips på pm og ikke åpent om vann.
  11. Noe annet er om fisking gir bedre haill i etterkant.. Det har jeg absolutt trua på;)
  12. Fin rapport! Bra gutsa. Søvn er litt oppskrytt, men bare litt:)) Du får plotte inn en tur med meg til Nemesisvannet eller Moskusland i 19:) Godt nytt år!!
  13. Virker som turen ble bra:) Flott område, bra størrelse på fisken og inspirerende lesing. 🙂👍🏼
  14. Kjekt å være familie på tur. Vi opplevde mye det samme i Meråker når det gjelder fisk. Korte bettperioder i ganske fiskerike vann. Vanskelig. Det har mye med varmen som var å gjøre. Som alltid trivelig å lese rapportene dine:)
  15. En jeg diskuterte med i sommer hevdet at vier (blader og småkvister) strødd inn mellom grundig renset fisk ville gjøre susen selv i varme forhold. Et samisk triks han anbefalte. Fisken holdt seg fast i kjøttet og frisk lenge. Det er rikelig med salisylsyre i vierslekten... Utklipp fra store medisinske leksikon: "Salisylsyre kan utvinnes av forbindelser som finnes naturlig i barken fra vier-og pilearter, Salix, og er beskrevet brukt i medisinen allerede i romertiden." og videre.... "Natriumsaltet av salisylsyre er senere erstattet av andre derivater av salisylsyre, som inngår i en rekke preparater som brukes som smertestillende og febernedsettende midler. Av særlig betydning er acetylsalisylsyre. " ...og særlig interessant: "Salisylsyre har også en bakteriedrepende og soppdrepende effekt." Selv salter jeg lett i buken og kjøler fisk i ren pose med snø om det er tilgjengelig...evt dypt nede i fuktig torv. Tror likevel jeg skal prøve vier - særlig blant fisk i pose i sekken under lange dagsturer fra hovedbase til andre vann i området. Fisk taper seg ofte fort under transport på ryggen i varme.
  16. De store er der nok ennå, og påfyll i vatna-enten i form av utsetting eller vellykket gyting er på sikt kanskje bra for området. Vi får i alle fall håpe det:)
  17. Vidvandre73

    Hummer

    Det er dyr det er snakk om. De bør ikke seigpines i en eske i dagesvis. Jeg fisker en god del hummer, og vi koker dem ganske så umiddelbart etter de kommer i hus. (Samleteiner med foring er også ok) Jeg kokte og la i fryser, etter glasering, omtrent 15 stk i november. De smaker fremdeles bra, og vi spiser dem opp innen et par-tre mnd.
  18. Det kommer vel nye foreskrifter i 2018 om å bruke "råtnetråd" for å hindre at gamle teiner står og fisker etter at de er tapt. Viktig tema dette.
  19. Flott rapport fra eit område eg kjenner godt. Du får ta kilosfisken neste gong. Det er framleis skikkelege ruggar der👍🏼
  20. Milo Green Spirit. 11" eller gjerne 12". Det og stradic 2500 er min kombo. Lange presise kast og stor kjøreglede + god utveksling. Kvalitet.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.