Gå til innhold

Jellyfish

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Takk alle sammen! Heller nok mot Alfa'ene igjen da gitt. Greit med noen jeg vet jeg kommer til å bruke senere og jeg vet er gode å gå med. Hadde en dagstur på heia i våte myrer og snø i helga, vanntette så det holder.
 2. Jellyfish

  Hvilke topptursko bør jeg kjøpe?

  Skal til Elbrus i sommer. Hadde håpet å kunne bruke mine Alfa Walk Queen, men har fått høre fra flere at de nok både kan være for kalde, og at de neppe er gode å feste stegjern på. Fra en annen her inne fikk jeg tips om å sjekke ut det som kalles topptursko. Har sett en del ulike på nett, men er rimelig forvirret ift hva som er best. Jeg trenger en sko jeg kan rekke å gå inn på de tre månedene som er igjen til tur. De bør være lettest mulig, varme, fungere fint med stegjern og selvfølgelig billigst mulig (jada, vet det er skoene jeg bør legge mest penger i...). Noen tips? Og ikke minst - har noen tips til butikker på sørlandet som selger denne typen sko? Skjønner at Oslo sportslager er noen av dem som har utvalg, får evt. ta meg en tur dit.
 3. Takk for tips! Noen som har noen slike sko å anbefale? Er veldig glad i mine gode fjellsko, men må vel innse at jeg må investere i noe bedre. Ønsker meg i tilfellet et par som kan brukes her hjemme i ettertid.
 4. Jeg skal på tur til Elbrus i sommer, og vurderer å bruke mine gode fjellsko heller enn å kjøpe nye (operatøren anbefaler doble plastsko). Jeg har et par Alfa Walk Queen. Har noen prøvd å bruke dem med stegjern? Kan det evt kombineres med heldekkende gamasjer? Tenker typen Berghaus Yeti Extreme Pro Insulated.
 5. Jeg var på Kilimanjaro i høst, og gikk Lemosho ruten. Fantastisk flott tur på til sammen 7 dager opp og ned. Tror nok at jeg hadde hatt en enda finere tur om jeg hadde vært i bedre form, men for å sitere ei bok jeg leste så kan det være en fordel å være i middels form eller dårligere, for da sparer man så mye på kreftene og går så seint som alle bør gjøre pga høyden Jeg er egentlig ingen fjellgeit, liker bedre å sykle enn å gå og synes det er slitsomt å gå fra hytte til hytte i den norske fjellheimen. Til toppen kom jeg meg likevel. Det jeg prøver å si på en litt greiere måte er at du trenger ikke løpe 3 mil i uka for å komme deg til toppen av Kilimanjaro, man går nemlig forferdelig seint, men er du i god form kan du bruke energien på å nyte turen. Forøvrig så er det du gjør kilimanjaro å gå, gå, gå og gå med sekk på ryggen, så den beste forberedelsen du kan gjøre er nok å finne nærmeste bratte og helst veldig ujevne oppoverbakke, ta på deg tunge fjellsko og en sekk på 6-8 kg og gå. Vi reiste med EcoExpeditions, og har kjempegod erfaring med dem. Anbefales!! Og tips til slutt: Alle jeg snakket med før jeg reiste sa det var kaldt, men jeg trodde de mente på toppen/toppnatta. Synes ikke det var spes kaldt når vi gikk, men når man er så høyt oppe som 3000-4000 m bruker kroppen mye energi på å puste i den tynne lufta, og har ikke så mye igjen til å varme kroppen. Med mindre du har en veldig varm sovepose og godt ullundertøy å ha på deg inni den kommer du til å hakke tenner halve natta.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.