Gå til innhold

Estenpåtur

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  7
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Estenpåtur

  snøscooter

  Påsken 2009 gikk jeg i Varangerhalvøya NP. Dette er et flott område hvor det ikke er lov til å kjøre scooter. Varangerhalvøya er for øvrig et område med en god del scooterløyper hvor man kan kjøre scooter lovlig. Du er faktisk så og si garantert å høre scooterne om du ønsker å gå en dagstur i fra veien. Før turen var jeg veldig spent på om vi kom til å møte på nor ulovlig scooterkjøring på turen. Etter å ha gått i noen dager møtte vi SNO, på scooter. Dette ødla ikke naturopplevelsen min i vesentlig grad. Kom fort og forsvant fort. Hadde det vært fri ferdsel inne i dette området, og jeg hadde hørt scooterstør hele tiden og de hadde kjørt rundt meg ville det vært noe anna. Da vil jeg påstå at naturopplevelsen min ville blitt betraktelig redusert. På vei ut av nasjonalparken gikk vi gjennom en dal. Dette er en stor flott dal, på et par km med dalsider på over hundre høydemeter i enden. Da vi gikk nedover der så vi spor etter scootere som har kjørt opp og ned dalsidene gjennom hele dalen. Dette er villmannskjøring som er strengt forbudt i en av norges nasjonalparker. Er dette eksempelet unikt for dette området? Personlig så tviler jeg. Folk som tar seg til rette og kjører i områder det er strengt forbudt å kjøre i, tror jeg man kan finne andre steder også. Blir det løyper rundt andre verneområder i Norge, vil vi ikke da kunne oppleve lignende der?
 2. Estenpåtur

  Fjellski

  Det ble åsnes amundsen:) Fikk de i februar, etter å ha blitt brukt på 4 uker med tur har jeg brister i stålkantene under hælene, akkurat som det var på de gamle ficherskiene mine. Noen andre som har opplevd dette??? Åsnesskiene har nå blitt levert inn til butikken de ble kjøpt, og jeg satser på at det kommer noen nye etterhvert.
 3. Estenpåtur

  Oppbevaring av bensin

  Nå har jeg akkurat kommet hjem fra en tre ukers tur i Annarjokha. Hadde med 7 l bensin. 1 l på saftflaske, 1 l på primus flaske, og 5 liter på grønn statoil 4T miljøbensinkanne. Kan hende o ringen på primusflaska begynner å bli litt morken, men den var den eneste som lakk. De to andre fungerte kjempebra. Hadde de liggede i pulken hele turen. og fylte opp saftflaska med en liter hver 3 dag. Flott tur btw! Møtte mye spennende samer bl.a. en som hadde hatt Vegard Ullvang værfast i hytta si
 4. Estenpåtur

  Oppbevaring av bensin

  Kan hende jeg har flaks, men jeg pleier alltid å bruke brusflasker, og de har ikke skuffet til nå. Reiser på en tre ukers tur i morra, har med med 7 liter bensin, og da har jeg 5 av de på kanna de ble kjøpt på, grønn miljøbensin fra statoil. mens 1 l er på primus fuel bottle og 1 liter er på en vanlig saftflaske. Kjøpte coleman rensetbensin til 79 kr for en l på sportsbutikk forrige tur, den sota mye mer enn hva 4t miljøbensinen jeg kjøper på statoil til 199 for 5 liter.
 5. Estenpåtur

  Påsketur

  Det er nå et stort område, så om vi møter noen scootere så er ikke det værdens undergang..Vi har god tid på oss og kommer til å få dager uten at vi møter folk Takk for tips, men merker jo nå at jeg ikke er så flink til å bruke fjellforum.. Har funet ut av vi går fra Jergul, inn mot Anarjokkha. Blir en flott tur tror jeg. Mat er tørket, pulk og isborr blir klart i morra og kart er kjøpt inn, ble 7 stk 1:50 000 kart, men det får så være:) Detta blir tre bra uker:D
 6. Estenpåtur

  Påsketur

  Samboern min og jeg har planer om en tur til Anarjokka nasjonalpark. Vi har tenkt til å være på tur i ca 20 dager. Starter påskeuka. Vi har ikke så lyst til å gå i skuterspor eller å bli forstyrra av skutere, er dette mulig i disse trakter? Hvordan er terrenget i dette området? og finnes det noen oversiktskart 1:100.000 for dette området? Tenkte å parkere et sted mellom Karasjok og Kautokeino, og gå fra der. Men hvor er det beste utgangspunktet? Har planlagt å ha med pulk, men hvordan er det å trekke pulk i dette området? Og til slutt, er det noen som veit om noen hinsides bra fiskevann i Anarjokka?
 7. Estenpåtur

  Fjellski

  Siste turen min i vår på mine Fischer E109, knakk den ene. Derfor må jeg i år ha nye fjellski. Fischer mener jeg har knekt skia ved å hoppe og tulle, men de er blitt knekt av å ha meg oppå, med tung sekk på fjellturer. Lurte derfor på om noen har noen tips til nye fjellski? Har tenkt på Amundsen, ettersom den viktigste bruken for meg er lange skiturer med tung sekk over flere uker..
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.