Gå til innhold
  • Bli medlem

yalla

Aktiv medlem
  • Innlegg

    180
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

yalla vant dagen sist 9. juli 2012

yalla hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

64 Good

Om yalla

  • Bursdag 04. feb. 1980

Profile Information

  • Gender
    Male

Nylige profilbesøk

2 504 profilvisninger
  1. Forklarer bra det! Tilgangsnivå er true/false (private/public) i API-et, men de har gitt oss tre valg i gui-et på strava.com Da må det bli som det er!
  2. Ser det samme, en aktivitet i Strava har tre "tilgangsnivåer" - (Everyone, Followers og Private). De fleste av mine aktiviteter er satt til "Followers", men ser at de likevel vises i Fjelldatabasen. Kunne vert bra med et valg i koblingen/importen der man kunne velge hvilket tilgangsnivå man ønsket å vise i Fjelldatabasen, eller at det kun er "Everyone" som vises? Man kan kanskje filtrere ut noen aktivitetstyper også, ser at mine "Virtual rides" som jeg gjør på sykkelrullen importeres til Fjelldatabasen Ellers et meget bra prosjekt Oversiktlig lettvint og fint!
  3. En god bukse er en du ikke tenker over at du har på deg, alt bare er der det skal være, og gjør det den skal, ingen irritasjonsmomenter Litt som en fotballdommer, en god dommer legger du ikke merke til.. Ofte litt prøving og feiling før man kommer dit.. For min del er Kuiu Attack en slik bukse.
  4. Kuiu.com har bukser i tre lengder (fra str. 34" og oppover). Jeg er 194/94kg og den lange varianten der funker bra for meg! Jeg bruker W34/L36 i vanlige bukser, og har Kuiu i både 34/Tall og 36/Tall. Så om du bruker 32" i Levis, vil det nok funke med 34"/Tall hos Kuiu (evt må du bruke belte) Kuiu Attack er den desidert mest brukte og beste buksa jeg har. To farger på tilbud nå idag ser eg.
  5. Jeg har fire Fjällreven i garderoben, to Keb, men etter at Kuiu Attack kom i hus, er revene knapt brukt.: https://www.kuiu.com/products/attack-pant-gunmetal?variant=40481331740830 Utrolig komfortabel. Brukt den jevnt og trutt siste året, til hverdags, jakt i skog og til fjells.. Så ser ut som den er holdbar også. Ingen stramming nederst på buksen er eneste ulempen jeg har notert meg, men brukes ofte i kombinasjon med gamasjer når jeg er på tur, så for min del ingen stor ulempe. Så må den jo bestilles fra USA, får ikke prøvd først, men størrelsestabellene stemmer bra. Velger du norsk valuta, så er prisen som vises inkludert mva og toll etc..
  6. Stemmer det! Man kan evt supplere med ekstra 5mm til kalde dager Jeg har brukt 3mm-innerskoen ned til 25 minusgrader, og klart å holde meg relativt komfortabel, så den gjør en god jobb den og
  7. Man har evt Lundhags Guide (uten expedition), det er en litt enklere variant, men med samme uttagbar ull-innerskoen. Jeg har disse og de fungerer tipptopp. Skoen har ikke membran, så den tørker fort om den skulle bli våt, man kan også ha med ekstra innersko og bytte ved behov. Test i Utemagasinet.
  8. Ifølge siste målinger jeg finner på nett hos NVE (28.03) var vannstanden på 1031moh (Blåsjø blir regulert mellom 1055 og 930 moh). https://sildre.nve.no/station/21.56.0?21.56.0.1000_period=P1Y&21.56.0.1000_res=0&21.56.0.1000_to=2023-06-29&21.56.0.1000_from=2022-06-29&21.56.0.1000_decimals=3 Bildet fra midten av juni i år:
  9. Vegen inn til Førrevassdammen (open for trafikk) og vegen til Storevassdammen (normalt stengt med bom) er asfaltere veger, av god standard (nydelige sykkelveier). Vegen inn til Skreivassdammen (i nord) er grus av laber standard, men kjørbar så lenge snøen er smeltet, normalt stoppes man av snøfenner til uti august. Om man ikke vil labbe asfalt, så kan man jo ta med en sykkel, sette bilen ved Førrevassdammen, sykle tilbake til Øvre Moen og starte turen, eller om man går andre vegen, sette igjen sykkel ved Øvre Moen og kjøre inn til Førrevass. (Sykkelturen blir da ca 8km og snaut 500 høgdemeter, opp eller ned avhengig av hvor man starter). Ville kanskje lagt opp ruta så jeg fikk siste natt i Stranddalen (aller helst en torsdag, slik at man får den berømte Stranddalskomla!). Her er to spreke kjenninger som gikk noe slikt i 2006: https://web.archive.org/web/20090106045136/http://omhelland.com/2006/08/tour-de-blasjø/
  10. Har Lundhags Tjakke mid og Jaure mid. Begge satt som skudd fra første tur! Null gnagsår. Bruker to par sokker, og ofte gnagsårsokk i tillegg. Supre sko begge to. Jaure til tung bør, tjakke til resten. Mid er perfekt høgde, suppler med gamasjer om veldig bløtt.
  11. 610 gram gir de ikke pallplass i lettvektskonkurransen, men "utrolig tunge" kan de ikke defineres som..
  12. Har også to Keb-bukser som har blitt mye brukt over mange år til jakt, friluft og kvardag, skiftet en glidelås på den ene (det var min feil at den røk). Holder veldig bra.
  13. Så er vel journalistene ansvarlig for en del av den ensidige fremstillingen. https://journalisten.no/amund-hestsveen-fjellklatring-frank-loke/tidligere-journalist-reagerte-flere-medier-har-rettet-i-saker-om-frank-lokes-k2-ekspedisjon/529023 Utdrag:
  14. Jeg har den Nansen Heilo 3/4! Fungerer helt knall! Har brukt den mye på jakt/postering/tur i vinter. Passe tykk, lett, greitt pakkvolum, solid. Lett å ta av/på pga hel glidelås. De har vel 15% rabatt på første kjøp (nansen15 tror jeg koden var). Til den prisen tror jeg ikke det er mye som matcher Nansen Heilo 3/4. Edit; ser nå det var en gammel tråd jeg svarte på... menmen.. fornøyd likevel
  15. Amundsen- Peak- gamasjene gir nok lite ekstra varme. De dekker "kort" fremover foten.. Jeg har peak- gamasjene, ikke veldig fornøyd. Glidelåsen "revner/går opp", lissefeste er upraktisk plassert. Bandet under foten har også røket, så måtte sende inn til reperasjon. Jeg har også Peak- knickers, den måtte også på reperasjon etter lite bruk,.røk glidelåser og knapper løsnet fra skallet. Men den er komfortabel, så blir brukt endel likevel Så min erfaring med Amundsen er ymse, men de fikser opp uten spørsmål om det noe feil, så det er bra Beste gamasjene jeg har hatt er uten tvil Kuiu Yukon; https://www.kuiu.com/products/yukon-gaiters-gunmetal?variant=40340121878686 Til skisko så funker det vel sikkert best med en stor raggsokk over eller varme neoprentrekk (utvalget til sykkelsko er stort, de passer stort sett bra).
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.