Gå til innhold

hmhelland

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  149
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

hmhelland vant dagen sist Juli 9 2012

hmhelland hadde mest likt innhold!

Om hmhelland

 • Bursdag 04. feb. 1980

Nylige profilbesøk

1 027 profilvisninger
 1. hmhelland

  Anleggsveien ved Blåsjø

  Fra Suldal Turistkontor: «Vegen inn til Blåsjø brukar opne i juli. Då kan du køyre inn til Oddatjørndammen (ca. 23 km frå Gullingen Turistsenter) og til Førrevassdammen (ca. 28 km frå Gullingen Turistsenter). Vegen inn til Storvassdammen er stengt med bom. Mykje snø kan utsette opninga.» Det er fare for snø i oktober iallefall. Har _nesten_ snødd inne ved Skreivassdammen under rypejakta et år, første helga i oktober (kom 40 cm over natta). Kom oss heim med eit nødskrik. 4WD, vinterdekk og ringe til traktor for å brøyte det verste strekket. Året etter parkerte vi av erfaring ved Oddatjørndammen, og sykla inn til Skreivass. Da fikk vi også snøfall (ca 20 cm iløpet av helga - starten av oktober). August og september skal normalt være greier måneder
 2. hmhelland

  Anleggsveien ved Blåsjø

  Det ble nylig brøytet inn til Øvre Moen. (foten av første dammen). Det var lite sannsynlig at det kom til å bli brøytet lenger i år. Så det kan ta tid før veien videre er kjørbar. Om den blir det i det heile tatt Bildene vedlagt er fra området rundt øverste tunellen den 18.juli i år.
 3. Kartene må konverteres for å kunne brukes på Mac. Jeg har brukt denne oppskriften:https://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=3897 Konvertering må kjøres på en Windowsmaskin.
 4. hmhelland

  Bekledning: Jaktjakke i fleece

  Jeg har ingen erfaring med Härkila fleece selv. Men generelt har jeg ikke hatt behovet for lufting på fleece/mellomplagg når jeg er på jakt. Tempo når man jakter er såpass bedagelig at lufting ikke er noe problem (for meg)
 5. hmhelland

  Bekledning: Jaktjakke i fleece

  Härkila har endel fine fleece til jakt, kanskje du finner noe der: http://harkila.com/products/fleeces Selges blant annet på gmax og magasinet (http://www.magasinet.no/99/harkila-proshop)
 6. hmhelland

  Fjellreven Keb bukser - erfaring?

  Les instruksjonsteksten på ene bukselommen (inni buksa), bruk primusen til varmekilde når du er på tur
 7. hmhelland

  Monsen på villspor

  Nederst i denne artikkelen står litt mer om ruta til Monsen: http://artikkel.ut.no/1.11614460
 8. hmhelland

  Haute Route

  Kommer vel litt an på hvilken rute man går, vi gikk en Verbier-variant i fjor. Ikke spesielt krevende verken ski- eller "klatreteknisk". Vi hadde stegjern på to ganger, og brukte skarejern på noen isete traverser. Ellers var det absolutt overkommelige dagsetapper! Og en "normalskiflink"-nordmann tar turen greitt Vi måtte dog avbryte siste dag pga været, så den etappen kjenner jeg ikke til Har litt bilder og beskrivelse her: http://hansmagne.com/2013/04/haute-route-2013/ Anbefaler en dag og to aklimatisering før avgang.
 9. hmhelland

  primusunderlag

  Det er i hverfall samme fjøl min fungere utmerket enda. //hmhelland
 10. hmhelland

  Kindle lesebrett på tur.

  Paperwhite har heller ikke bakgrunnsbelysning, det er faktisk forbelysning. Skjermen er utrolig digg å lese på. Ipad kan ikke sammenlignes. Sent from my HTC One S using Tapatalk 4
 11. hmhelland

  Kindle lesebrett på tur.

  Ja, det er med belysning på 10, med svakeste belysning og flymodus regnes det rundt 49 timer aktiv lesing eller deromkring. Jeg har ladet min en gang siden jeg fikk den (starten av juli), og har lest seks bøker på den
 12. hmhelland

  Kindle lesebrett på tur.

  Jeg bruker Kindle Paperwhite, 6" High Resolution Display with Built-in Light, denne har ukesvis med batteritid med bakgrunnsbelysning aktivert. Reklamen sier rundt 8 uker, og det er ikke langt fra sannheten. Perfekt å ligge i teltet å lese, uten behov for hodelykt! Og du slipper å gå tom for lesestoff midt i turen.
 13. hmhelland

  Lettpakking: Utstyr & Erfaringer

  «Hubba Hubba HP» har vanlig/tett innertelt, mens Hubba Hubba har netting. Romslig for en mann, men trangt for to
 14. hmhelland

  Fjellforum-folk på Instagram?

  @hmhelland ymse bilder, litt sesongbetont. Ski vinterstid, fjell, fiske og jakt sommar- hausttid.
 15. hmhelland

  Pakkliste for ei uke på Hardangervidda

  Ser at det mangler gryte og stekepanne på lista mi. Det er jo alltid med, enten i egen sekk eller i en annen sin Det er greit med en panne og gryte som tåler bål. Mange steder ligger det kvist nok til et kaffebål/steike-fisk-bål. Så kan en spare litt på gass.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.