Gå til innhold
  • Bli medlem

betar

Aktiv medlem
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om betar

  1. Hei! Jeg har sånn smått begynt å tenke på å få til en utenlandstur over nyåret hvor hovedformålet er skikjøring og gjerne mulighet for å gjøre lettere alpine turer. Jeg ser for meg Alpene med utgangspunkt å fly til Munchen og leiebil derfra. Jeg har liten erfaring med planlegging av turer og søker råd/tips fra andre som har vært i området og gjort lignende. Jeg er ute etter et område hvor det er mulighet for bra skikjøring i et terreng som ikke er alt for krevende å ferdes i. Hovedmålet er turopplevelsene og mulighet for gode forhold for å kjøre ski/gå lettere alpine turer. Jeg ønsker ikke å ferdes i et typisk turistområde og ser gjerne for meg å leie en hytte eller lignende. Vi blir sannsynligvis 3 stykker. Noen som har anbefaling til område som kan gi noe av det vi ønsker? Jeg ser kanskje for meg å få til en tur i slutten av januar/begynnelsen av februar, før skisesongen treffer skikkelig i Norge.
  2. Jeg ville sjekket denne for sammenkoling av brystsele/sittesele: http://sportsnett.no/s/p.aspx?pid=3702&cid=227 Obs obs: pass på å ikke benytte karabin som ikke er laget for trepunkts belastning, da bruddstyrken blir mye dårligere.
  3. betar

    Clogging

    Her er fullstendig brukermanual for Petzl Basic. http://www.petzl.com/files/all/technical-notice/Pro/B18_basic_B185000J.pdf Anbefaler alle å lese denne. Selvsikring blir beskrevet på side 4.
  4. betar

    Clogging

    hm, kan ikke se helt hvorfor dette ikke kan være bra. Må sjekke det ut. Takk!
  5. betar

    Clogging

    Bruker du petzl basic: fest basicen med en karabin i det nederste hullet. Det du gjør videre er at du tar en slynge (jeg bruker 60cm) rundt overkroppen og fester denne til det øverste hullet på basicen. Funker bra.
  6. Det er forskjell på gjenglemt utstyr og det å plukke ned/kaste prosjektslynger. Min uttalelse var ment til utstyr som tilsynelatende kan se ut som det er hengt igjen, i forbindelse med at noen f.eks jobber med en rute, eller noe sånt. Mulig at jeg ble misforstått, det beklager jeg i så fall
  7. Finnern er vinnern prinsippet blir neppe godt tatt imot. Som andre påpekte før meg, mange henger igjen utstyr fordi de jobber med en rute. Og Adler, tror du virkelig noen glemmer igjen utstyr for 20k?
  8. betar

    Selvsikring

    Noen som vet om litteratur som tar for seg selvsikring på led. Altså å lede opp en rute alene. Eventuelt om noen kanskje har erfaring på området.
  9. Bildet "klatrepartiet" er nok tatt etter hustaket. Etter at du har passert hustaket skal du opp en "renne" og etter renna skal du klyve litt, slik som sett på bildet "klatrepartiet"
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.