Gå til innhold
  • Bli medlem

Bogge

Passivt medlem
  • Innlegg

    131
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Bogge

  1. Jeg har testet litt forskjellig, både Aclima Woolnet, Brynje, Dovre og Devold, og har alltid landet på at Aclima Woolnet er det som holder meg både varm og tørr. Har variert litt med mellomlag og ytterlag alt etter temperatur og aktivitetsnivå, men alt i alt så er det etter min mening Aclima Woolnet som har gitt meg størst fleksibilitet og komfort.

     

    Som flere påpeker vil også jeg nevne at vi er jo svært forskjellige, og selv om noe fungerer best for meg så er det ikke sikkert andre opplever det samme, så jeg vil anbefale å gjøre egne forsøk under litt forskjellige forhold og heller gå for det som fungerer best for deg :smile:

  2. Ellers har jeg sikkert gjort masse feil her, så ser dere noe dere vil tipse meg om, så er jeg lutter øre! :)

    Jeg kan ikke se at du har gjort masse feil her, snarere tvert imot, du har gjort masse riktig! Du har gitt din lille snupp en fantastisk villmarksopplevelse, du har gitt henne følelsen av å være på tur med telt og bål og masse kos, og hun vil gjerne gjøre det igjen! Og når du i tillegg klarer å gjøre dette med så sikre marginer at du kun er 10 minutter unna "redning" om noe går galt så mener jeg du har gjort alt rett  :-)

     

    Neste gang du vil gi din snupp en tilsvarende tur så kan du forsøke å legge litt granbar under sovedelen på teltet, det isolerer godt mot kulden fra snøen, og hvis du i tillegg tar med deg et reinskinn dere kan ligge på så er jeg helt sikker på at Fjellforum snart har en ny fantastisk turrapport fra dere igjen :-)

     

    God tur og god påske!

    • Liker 3
  3. Interessant tema dette Kjell Iver, og en problemstilling jeg egentlig ikke har tenkt over før du tar det opp nå.

    Jeg er i den situasjonen at jeg har en båt med alle fasiliteter ombord, og den har blitt brukt mye langs sørlandskysten sammen med familien. Jeg liker det, mens fruen og ungene elsker det! De storkoser seg blant holmer og skjær, fisker krabber, stangfiske fra land, dorging etter makrell, flotte solnedganger og mange koselige kvelder rundt et bål eller med yatzee og oljelampe i båten. Vel og bra, men jeg merker at jeg til stadighet lengter veldig etter innland, skog, ferskvann og soveposen.. Og når den tredje sommeren på rad nå har regnet bort har jeg blitt overbevist om at en hytte ville vært tingen for oss.

    Når jeg tenker på hytte så mener jeg hytte. Uten vann og strøm, kun gass og oljelamper, og selvfølgelig utedo! Hytta må ligge i nærheten av et vann med fiskemuligheter, være omgitt av turterreng med muligheter for bærplukking, sopplukking, skiturer osv, maks en time å kjøre hjemmefra. Dette mener jeg vil være et bedre alternativ, og jeg tror hytta vil bli mye mer brukt enn det båten blir. Det er min mening, men så var det resten av familien da...

    Ungene sier selvfølgelig "ja takk, begge deler", og for de er det helt uaktuelt å ikke skulle være på sjøen om sommeren. Fruen er litt delt, da hun støtter ungene i at sjøen er tingen om sommeren, samtidig som hun også gjerne ville hatt en base for friluftsliv resten av året. Økonomisk kan det ikke forsvares å ha både båt og hytte, så da står det litt i stampe..

    Derfor synes jeg spørsmålsstillingen blir veldig interessant, og belysningen rundt det med færre teltovernattinger når man har hytte spesielt! Vi har både telt og lavvo, men siden det først og fremst er jeg og eldstemann som liker dette livet så er det kun han og jeg som har brukt dette. Kanskje det er litt egoistisk av meg å tro at en hytte vil være tingen for oss, og at jeg kanskje heller burde fokusere på å få med meg resten av familien ut på telttur isteden? Klarer jeg det så blir det jo litt "ja takk, begge deler" til en overkommelig pris :smile:

  4. Er det på trynet å ta de estimerte tidene som ett utgangspunkt?

    Neida, de estimerte tidene stemmer nok godt dersom du er litt over gjennomsnittlig godt trent og går med en dagstursekk på 4 - 5 kg. Er du derimot litt sånn som meg (litt under gjennomsnittlig trent) med 20+ kg på ryggen så må du nok legge inn litt margin her. Tidene til DNT er kun marsjtid, uten pauser, så jeg ville nok beregnet minimum 30% tillegg på tiden.

    Forsto ikke hva du mente med hundeloven. Er jo lov å ha hunden fri under kontroll, utenom båndtvangsprioden?

    Det er båndtvang fra 1. April til og med 20. August. Utover dette er det opp til hundeeier å påse at de har kontroll på hunden sin, og her er det jo kun du som vet hva som er best for deg og din hund. Dersom du er 100% sikker på at du kan kontrollere hunden din uansett hva som dukker opp så er det jo bare å la den gå fritt. Er du derimot litt usikker så bør du holde den i bånd. Husk på at uansett hvor god kontroll du har på din hund så kan du møte på andre mennesker som er redde for hunder, eller andre hunder som ikke er under den samme kontrollen som din. Dette kan føre til ubehagelige hendelser for både hund og mennesker, og jeg mener derfor at hund i bånd er den beste løsningen for alle.

  5. Vi gikk stort sett DNT løypene, med noen få avstikkere til noen spennende vann vi ville se nærmere på. Og med mindre du er en topptrent fjellgeit vil jeg påstå at 8 dager fra Bjørnevasshytta til Dølemo er en ambisiøs tur. Terrenget er såpass kupert at det er vanskelig å sluke kilometere på dagsetappene, og når du i tillegg gjerne vil kose deg litt underveis også så tror jeg du gjør lurt i å legge inn litt margin her.

    Når det gjelder hunden din så er jo hundeloven ganske klar. Utover det så mener jeg det er opp til hver enkelt hundeeier å sørge for at de har kontroll på hunden sin, uansett hva slags hund de har ;-)

  6. Hei Fenrik, og velkommen til Fjellforum :smile:

    Høres ut som en utrolig fin tur du planlegger, blir nesten litt misunnelig her! Jeg kjenner ikke til første del av turen din, men i Mai 2011 gikk jeg og en kamerat siste del av ruten din, dog motsatt vei. Vi gikk fra Dølemo til Kvipt i Øvre Birtedalen, og brukte en uke på det uten å stresse veldig. Det var en kosetur med dagsetapper på 7 - 16 km, som vi avsluttet med 2 dagers fisking og leirkos ved Grøssæ.

    Min erfaring med området er at det er forholdsvis kupert, så du må regne med å klyve litt både opp og ned. Når det endelig flater ut er det endel tunge myrer som må forseres, så området er nok ikke så lettgått som f.eks Hardangervidda. Mobildekningen er begrenset, men vi fikk sendt noen "alt ok" SMS'er hjem innimellom.

    Vi så hverken hverken folk eller fe på turen, de eneste menneskene vi møtte var et eldre ektepar på vår avslutningsetappe fra Grøssæ til Kvipt. Jeg er helt sikker på at det går fint å ha med seg en hund på denne turen så lenge den er i bånd ;-)

    Ha en riktig god tur, håper på en fyldig turrapport!

  7. Aluminium ruster nok ikke, men er det noe aluminium ikke liker så er det stål. Dersom aluminiumet har stått i kontakt med noe av stål vil det reagere på det og aluminiumet vil da tæres vekk. Ut i fra din beskrivelse antar jeg at kjelen din har stått lagret i lengre tid og har hatt kontakt med noe av stål, derav tæring og hull...

  8. Bruker du "casen" hele tiden eller tar du den på kun ved behov ?

    Bruker den hele tiden når jeg er på tur, det er da jeg har behov for den. Fisketurer, båtturer, tur på stranda osv. Bruker den ikke når jeg er på jobb eller hjemme.

    Vil ikke den luka som dekker ladeporten bli slarken/slitt etter hvert ?

    Det er mulig, men den fungerer fint nå. Dessuten er det 1 års garanti fra Lifeproof så det bekymrer meg ikke.

    Fungerer den ladeenheten og bra ?

    Den fungerer utmerket for meg. Lader den med kabel før jeg går hjemmefra, og passer på å legge den lyst eller i solen når jeg er på tur. Den lader opp batteriet på iPhonen rimelig raskt, og jeg har ikke hatt strømmangel så lenge den er med. Har også lånt den bort til andre turkompiser med iPhone, og de har også vært positive.

  9. Jeg kan ikke anbefale deg hverken det ene eller andre hva angår ny tlf, men som iPhone eier kan jeg i hvert fall gi noen råd og tips for å unngå at andre skal oppleve det samme som deg.

    Vanntett cover fra Lifeproof fungerer utrolig bra, og i tillegg til at telefonen er beskyttet mot regn og fuktighet så kan du faktisk filme og ta bilder under vann med din iPhone. Om du i tillegg koster på deg et solcelleladet ekstrabatteri fra DealExtreme så vil din iPhone fungere utmerket på en ukestur i all slags vær, uten bekymringer vedrørende fuktighet eller kapasitet. Med en totalkostnad på i underkant av kr. 600,- synes i hvert fall jeg det er verdt det.

    Som sagt, dette er bare noen tips for at andre iPhone eiere ikke skal havne i samme problemstilling som deg, og lykke til med ditt valg av ny og mer pålitelig telefon :grin:

  10. Det er godt og vel et år siden min kompis Johan og jeg gjorde denne turen, men håper allikevel at tekst og bilder vil være av interesse for friluftsinteresserte medlemmer.

    Vi hadde satt av en drøy uke til denne turen, og teltet var droppet til fordel for 1 kg bacon og tarp. Vi skulle bare tusle oss fremover, fiske og nyte friheten. Målet var Johans hytte i Øvre Birtedalen, med en god stopp på Kvipt Fjellstue for litt spekemat og en pils.


    Vi startet fredag 21. mai på Dølemo, med fullpakkede sekker og masse pågangsmot, og etter ca 6 km i motbakke velger vi å slå leir ved Store Stemtjønn. Her rigger vi opp dukene, fyrer kveldsbål og fisker litt, uten å få så mye som et napp... Men, det tar ikke motet fra oss, snarere tvert imot, og etter en god natts søvn våkner vi til herlig vær på dag 2, og det er klart for baconfrokost på bålet!

    251740_217847294905555_2417682_n.jpg

    Vi sluker i oss frokosten, bryter leir ca kl. 10.00 og setter kursen mot Skarsvassbu. Terrenget er kupert og tungt å gå i, men underveis har vi gode pauser og tid til å nyte utsikten. Her undertegnede med utsikt fra Nauthomfjellet mot Skjeggedalshei.
    252675_217847318238886_3575284_n.jpg


    Høgenatten passeres, 703 moh
    249580_217847348238883_2859839_n.jpg


    Etter ca 15 tunge km i kupert terreng men med godt vær kommer vi frem til Skarsvatn, og krysser utløpet før vi setter kursen mot Skarsvassbu.
    250705_217847374905547_7222987_n.jpg


    På Skarsvassbu lager vi oss et herremåltid bestående av erter, kjøtt og flesk (hermetikk fra hytta) og sovner raskt ca kl 22. Våkner ca kl 0700 igjen, og etter en god knekkebrødfrokost er vi klare for avgang igjen.
    250630_217847421572209_1442873_n.jpg

    Dag 3, og vi tenker å gå over Storlihei til Grunnetjørnsbu. Været er bra når vi starter, men etterhvert som terrenget blir brattere blir også været og sikten dårligere. Vi klatrer opp mot Storlihei her:
    248155_217847478238870_4882255_n.jpg


    Turen over Storliheia ble bare ganske enkelt og greit borte i tåke og regn, men da vi nærmet oss Grunnetjørnsbu lettet været heldigvis. Her ved Rustefjell, rett før ankomst Grunnetjørnsbu.
    252170_217847538238864_933731_n.jpg


    Når vi ankommer Grunnetjørnsbu sprekker skydekket opp og solen titter igjennom!
    248880_217847574905527_8118071_n.jpg



    Kvelden på Grunnetjørnsbu byr på kjærkommen tørking av bløte fjelstøvler på peisen, kjøttkaker og makaroni fra matlageret, litt rep. av turutstyr osv. før jeg sovnet tidlig i soveposen... Våknet 0730, og i stua sitter Johan og prepper fjellstøvler for dagens mars. Hans egne er ferdige, og han tar likegodt mine også. Det er turkompis det!!
    Vi forlater Grunnetjørnsbu ca 10.30, og på vei mot Granbudalen blåser det det plutselig opp til storm og vi bestemmer oss for å søke ly for vinden. Vi trekker ned mot Lislevatn og gjemmer oss bak en kolle der. Det er så vidt at ikke dukene forsvinner i vinden..
    255425_217847681572183_3922788_n.jpg


    Men, selv om det blåser og regner noe helt sykt denne dagen så passer Johan på at vi får i oss litt næring.. Baconsnacks er aldri feil på tur!
    248395_217847704905514_6612716_n.jpg


    Dag 5, og været er fremdeles dårlig. Det blåser storm og regner i bøtter.. Vi bryter leir og tenker at vi går så lenge vi gidder. Vi passerer fylkesgrensen mellom Aust-Agder og Telemark i øsende regnvær, lyn og torden samt haglvær.. Kommer oss etterhvert litt opp i høyden, og da vi når Klovsteinen lysner det litt..
    252795_217847764905508_259012_n.jpg



    Siden været ikke akkurat viser seg fra sin beste side bestemmer vi oss for å slå leir ved Tonslitjønn. En grei plass, litt i le for været, og forhåpentligvis litt morgensol i morgen... Når leir er rigget prøver vi å fiske litt i uværet, og Johan drar raskt iland 2 flotte ørretter på en drøy halvkilo hver. Middagen er reddet!
    248615_217847784905506_3561753_n.jpg



    Fra Tonslitjønn setter vi kursen mot Granbudalen. Her planegger vi å campe en natt på Granbustøyl før vi drar til Grøssæ for et par dager med fisking og bål der. Her er vi på vei inn Granbudalen:
    252480_217847881572163_2790350_n.jpg



    Granbustøyl byr på både god mat og en hvil på benken, og da vi våkner opp til dag 6 skjønner vi at det ikke er sommer ennå... Herlig å få oppleve mangfoldet vår natur kan by på i slutten av Mai!!
    250520_217847998238818_3967430_n.jpg


    Vi lar snø være snø, og velger å sette kursen mot Grøssæ. Her har vi tenkt å være noen dager, fyre bål, fiske og bare leve..
    En kort tur fra Granbustøyl over Rjupetohei, og Grøssæ viser seg fra sin beste side:
    248050_217848091572142_2953486_n.jpg

    Vi camper og fisker litt her før vi drar ned Kvipteskaret og endelig kan nyte en pils på hytta til Johan!
    Takk for turen!!
    254560_217848138238804_216639_n.jpg

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.