Gå til innhold
  • Bli medlem

Xwing

Aktiv medlem
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om Xwing

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. http://www.instructables.com/id/Pocket-Sized-Camp-Stove-The-Improved-quotPenny-/
  2. Hvis du knuser eggene før du går er ikke akkurat dèt noe problem. Jeg heller dem på flaske, og fryser dem før jeg går hvis det er varmt, så holder de seg i 2 dager. 6 egg veier sjelden mer enn 400g.
  3. Tykke spiker fungerer fint som kile. Når jeg tenker meg om går det sikkert med skruer også men det har jeg aldri prøvd. Dessuten mister jo øksen litt av det rustikke preget også (uansett hva folk sier så teller utseende på utstyret litt:)
  4. Jeg kjøpte Omnifuel da ungene ble gamle nok til å være med så aner ikke. Jeg brukte ca 3 dl på meg selv på en helg, men pleier ikke fyre i telt og lager så mye mat på bålet som jeg kan. Det kan enkelt spares inn litt uansett hva man fyrer med: - Vindskjerm sparer deg for mye forbruk, bare litt vind forlenger gjerne koketiden til det dobbelte. - Mål opp nøyaktig hvor mye vann du trenger å koke så går ingenting til spille. - Ikke varm vann som bare er til drikke helt til kokepunktet, kun til det er varmt nok. - Kok egg i kaffevannet. - Kle deg i stedet for å fyre i teltet. - Ta snø inn i teltet om kvelden. Å smelte 1 kg snø til vann tar 1,5 ganger så mye energi som å varme vann opp fra 0 til 100 grader.
  5. Enig, 440 er ikke noe å satse på. Rustfritt høres kanskje fint ut, men det koster egenskaper mtp egg. Finn noe i 1095-stål og spander et godt diamantbryne samt en fingradet slipestein (4000 eller høyere) så får du en kniv som er mye bedre, selv om den krever litt vedlikehold. 1095 kan kanskje få litt overflaterust men det går fort vekk. En slire av lær holder vann godt ute og puster, så lenge du ikke finner på å impregnere den. Jeg har en Ka-Bar, den er i 1095 og jeg har brukt den i lærslire i 8 år og har ikke hatt en rustflekk på den. Jeg bor i Bergen hvos du lurer på om den er blitt våt:) Fällkniven er et annet godt eksempel på godt stål, de kaller det 3G (aner ikke hva det er) og har hardhet på 62 HRC mot 440 på 60. 1095 ligger på 65. Generelt: hardt stål gir en mer varig egg som er vanskelig å slipe opp, og kan ruste litt. "Mykere" (det er fremdeles stål:) er lettere å sette opp egg på og ruster ikke så lett men skjærer ikke så bra. Lykke til:)
  6. Jeg har tygget det i meg i flere timer og aldri blitt dårlig. Hvis du salter det litt glemmer du ikke å drikke så da går det bra. Det der med at det sveller opp i magen er ikke noe problem med kjøtt, det suger ikke til seg vann i slikt tempo. Det er en grunn til at pinnekjøtt vannes i et helt døgn:)
  7. Mengden DEET bestemmer hvor ofte man må smøre seg. 20% og 98% gir samme beskyttelse, men den sterke varer i ca 24 timer mot ca 4 timer ved bruk av 20%. DEET blokkerer myggens CO2-reseptorer, så de oppdager deg ikke. DEET er bra. Er man ute etter et naturmiddel, kan man tygge sitrongress og smøre spyttet på huden. Det lukter friskt og godt, og er jo garantert ikke giftig på noen måte siden det er mat. Har prøvd det en gang, og ble ikke stukket. Det må sies at jeg ikke aner om jeg hadde blitt stukket uten siden jeg var alene i skogen og ikke hadde noen å sammenligne meg med.
  8. Sånn ble kniven min, jeg brukte en tosidig slipestein fra World of Survival nettbutikk, finhetsgrad 1200/8000
  9. Jeg er i utgangpunktet litt mot uttrykket "allroundkniv", man klarer aldri å pakke alle egenskapene inn i èn kniv. Er den solid nok til å kløyve ved med, er den ikke noe særlig å sløye/filetere med. Jeg var så heldig å få tak i en Ka-Bar i USA til $20 for noen år siden, den har jeg slipt ny egg på etter inspirasjon fra denne herren og bruker den til grovarbeid. Stålet er helt ypperlig og kniven er med rette blitt karakterisert som "bombesikker". Fingervernet er også en god ting. I tillegg har jeg med en CRKT M16 tanto (ikke serratert) til småting, en Leatherman Wave til fiksing av ting, samt en fileteringskniv hvis det fiskes. Totalvekt på alt skarpt en under et kilo. Hvis jeg vet at jeg skal bygge gapahuk og campe med ungene slenger jeg en machete i sidelommen utenpå sekken, en Gerber Gator, den har sag på ryggen.
  10. Jeg er fullt klar over den ikke så smigrende versjonen av jerk, men i andre forum er det vanlig å holde seg unna den slags så jeg trodde det samme gjaldt her. Du mener sikker sarkasme og ikke ironi, rart at så mange tror det er det samme, er du ikke enig? Jeg tror poenget mitt gikk deg hus forbi, jeg skal forklare: Hvis all mat i Norge finnes i USA, og du ikke liker maten der borte i det hele tatt, betyr det også at det ikke finnes noenting du liker her i Norge. Jeg begynner faktisk å lure på hva du spiser kan du nevne3 typiske middagger for deg? Jeg er nysgjerrig på vegetarmat og ønsker å utvide repertoaret mitt. Når vi snakker om amerikansk mat er det (for oss som liker maten i USA) ikke ensbetydende med junk/fastfood. Jeg og mange andre som har gått i amerkanske supermarkeder vet at de bugner over av gode og rimelige ferskvarer. En litt under gjennomsnittlig grønnsasksdisk i USA er på høyde med de beste her til lands, det eneste som er dyrere der enn her er norsk laks. Man kan selvfølgelig mene alt man orker at alle amerkanske kjøttprodusenter er griske kapitalistiske svin som putter giftige stoffer og farlige hormoner i dyrene sine for å fylle opp pengebingen sin, men sånn er det nok ikke. De sprøyter heller ikke med DDT lengre, så grønnsakene er ganske trygge, og smaker godt i forhold til norske. Det eneste man må lete litt etter er skikkelig grovbrød, men hvis man gidder å bake selv er råvarer til denslags lett tigjengelig. Å bake 2 store grovbrød med fullkorn koster ca $3.
  11. Hei. Jeg har tørket flatbiff mange ganger. Jeg skjærer 0,5 cm tykke skiver og grovsalter dem i ca 30 min. Så gjør jeg følgende: 1. skyll av saltet og klapp kjøttet tørt med Torky 2. legg på rist i ovn på ca 50 grader i ca 45 min 3. legg kjøttet i en stor matboks i fryseren. Det må være en boks med tett lokk, men lokket må være av i fryseren.La ligge i ca 20 min 4. Sett på (det tette) lokket før du tar boksen ut av fryseren og sett den i ovnen. Lokket spretter av når luften inni varmes opp 5. Ta kjøttet ut av boksen og legg på rist i 45 min Gjenta punkt 3-5 til du er fornøyd. Grunnen til at dette er effektivt er at varmt kjøtt damper sykt mye av seg i kald luft, samt at når den kalde luften inni boksen varmes opp synker relativ fuktighet til nesten null. Jeg bruker kjøttet som lommesnacks og river det også opp og har det i gryter på tur. Kok det i ca 1 time i vann som akkurat dekker kjøttet. Det har litt tyggemotstand og smaker godt. Kokevannet blir god kraft, ikke kast det. Prøv deg frem med krydder i tillegg til saltet, samt med mengden salt.
  12. Nei, du kan visst ikke så mye om dette. "Jerky" er tørket kjøtt, ofte smakssatt med forskjellig krydder/sauser, røkt, eller rett og slett bare tørket. Så den er ganske sunn. "Jerk" er en krydderblanding fra Jamaica som bruker til såkalt tørrmarinering, krydderet gnis inn og så lar mat maten hvile for å ta til seg smak. Det vanligste er kylling, men jerk brukes også på kjøtt og fisk. Det kan være det finnes "jerk jerky" (hahahahahah), altså jerky som er krydret med jamaicansk krydder, men det har jeg ikke sett. Ellers synes jeg det er veldig rart at du "ikke liker maten" i USA, for vi har ingenting her i Norge som de ikke har der borte. Liker du ikke popcorn for eksempel? Eller poteter?
  13. Bland mel, sukker og bakepulver i en pose. Knekk noen egg i en brusflaske som du fryser. Ta med en boks Viking Melk. Nå har du alt du trenger til frokostpannekaker, mengden justerer du som nødvendig. Pakker du eggeflasken inn i alufolie og har den inni soveposen e.l. nå du går holder de seg ferske i minst 2 dager selv om sommeren. Ris, tørre bønner, pasta osv gir mest energi per vektenhet. Jeg bruker også tørketkjøtt som snacks og i gryter. Klarer du noen kilo ekstra kan du ta med stekte kyllinglår frosset inn i kyllingkraft, et par løk, bacon og noen tomatbokser. Dette blir en super gryte. En dram tar mindre plass og veier mindre enn en øl:)
  14. Hvis man ikke spiser kjøtt spiller det vel ingen rolle hva slags kjøtt andre mennesker ønsker å ha med seg på tur? Her står det hva som er tillatt og hva som er forbudt: http://www.mattilsynet.no/privat_innforsel_mat Det står ingenting om kjøtt fra syklister så det må være lov.
  15. Det viktigste som står her er det REs sier. Malt kjøtt har flere hundre til over tusen ganger så stor overflate som helt kjøtt, og siden bakteriene lever på overflaten får de det desto bedre. Om du insisterer på å ha med kjøttdeig i stedet for hjemmelaget jerky, kan du sikre deg på følgene måte: Etter steking, følg tørkeoppskriften over. Legg deretter kjøttet i fryseren i en åpen skål e.l. mens det fremdeles er varmt, så damper det enda mer av seg. Putt det i en stor ziplocpose (en med dobbel låsing), og bruk et sugerør til å suge ut så mye luft du klarer før du lukker helt. For å drepe evt bakterier som kan finnes inne i posen må du varme kjøttet opp igjen til 58 grader. Bruk gjerne vannbad og juster tiden etter hvor mye luft du fikk ut av posen og hvor mye kjøtt det er. 1 timer i ovnene på 80 grader er uansett nok for 1/2kg kjøttdeig.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.