Gå til innhold
  • Bli medlem

Chris B.

Aktiv medlem
  • Innlegg

    743
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Chris B.

  1. Fiskepadde skrev (1 time siden):

    Jeg har en Aether 100, ville like godt kjøpt den største og tatt av topplokket. God sekk som jeg tipper vil passe bra. Jeg har den i s/m, veier 85 og litt over 180 jeg og, men til gjengjeld har jeg ganske kort rygg. 

    Det ble så jeg bestilte meg en Aether Plus 85 som kom i dag, skal få sett litt på den i helga og pakke den for å se om den dekker behovet mitt. Mener jeg den blir for liten returnerer jeg og bytter i 100l.

    • Liker 2
  2. Har i mange år brukt Alfa Bever Pro jaktstøvler og er nå på mitt 3 par. Da jeg byttet ut det første paret merket jeg raskt at noe ikke stemte helt. Tærne buttet i front når jeg gikk nedover. Jeg kontaktet Alfa som presiserte at de ikke hadde endret lengden på størrelsene, men tå-rommet kunne være en anelse mindre enn i første versjon. Jeg kjøpte deretter størrelse 43, men disse kjippet og ble for store for mine føtter. Jeg ligger og sever akkurat mellom to størrelser, 42-43.

    Og prøve å finne høye fjellsko i skinn i halvstørrelser har vist seg å være en stor utfordring.

    Jeg har til nå bare funnet én type som kan være interessant, dog lave sko. Scarpa Kinsesis Pro. Disse kommer i 42,5 og har hva Scarpa kaller et større tåvolum tilpasst den mannlige foten.

    Har noen erfaringer med disse skoene eller har andre tips til fjellsko i skinn som kan passe?

    Har også behov for god demping i skoene, men dette kan løses med innleggssåler.

     

    • Liker 1
  3. Jeg har i dag en Fjãllrãven Kajka 100 som er en fenomenal langtursekk på mange måter. Elsker de mange funksjonene på den og den er stor nok til at jeg kan pakke i den hva jeg vil måtte drasse med meg på tur. Der kommer også en av de første utfordringene inn, plassen gjør til at jeg alltid pakker med meg litt ekstra ting og sekken blir alltid "litt" for tung for min fysikk.

    Jeg er forholdvis slank (70kg) og litt over 1,8 høy. Utfordringen med Kajka er at magebeltet har en hard kant rundt og polstring i midten. Denne kanten havner alltid ned mot låret (ca. 10 cm under midjen) og det blir gnagsår relativt raskt. Med andre ord, jeg har ikke nok fett på hoftene til at beltet ligger der det skal.

    Jeg vurderer nå å se etter en ny sekk som kan dekke mitt behov, om enn kanskje noen liter mindre slik at jeg MÅ pakke smartere. Men ikke mindre enn 80 liter. Normal bruk vil være turer på 2-7 dager.

    Har såvidt sett litt på Osprey Aether 85. Den virker liten og kompakt, men har fortsatt god plass og har et godt polstret magebelte.

    Jeg trenger tips og råd her. Takk.

    • Liker 1
  4. Etter en tur i fjor forsvant brenselflaska mi med tilhørende pumpe. Derfor er jeg dessverre nød til å kjøpe en ny. Problemet er at jeg finner ingen butikk som kun selger pumpe, kun brenner med flaske/pumpe sammen. Jeg trenger både pumpe og ei flaske så kan godt være pakke, men brenner har jeg. Brenneren er en primus omnifuel. Noen som kan hjelpe? 

  5. Jeg har fire alaskan malamute, men vil nok aldri ha med mer enn 2 i kano. Som jeg forstår deg så vil 15 være for liten for 2 voksne og 1-2 hunder.

    Hvordan synes du 16,5 er å padle alene da? Regner med du har padlet alene med kanskje en hund ombord? 

    Jeg ser for meg at den kommer mest til å bli brukt alene med 1 hund og bagasje ombord, men som sagt må den ha plass til 2 voksne med oppakning og hund.

  6. Jeg har bestemt meg for å kjøpe kano. Har kommet frem til at det er en Ally kano jeg vil ha, men er usikker på modell. 

    Det står i mellom 15 og 16,5. Den skal kunne brukes alene med kun meg og en hund ombord, men må også ha plass til to voksne med oppakning og evt. to hunder. Bør jeg bare gå for 16,5 eller er den hovedsakelig for 2 pers. Forskjellen er vel en halvmeter i lengde og 1 cm på bredden. 2 kg forskjell.

    Noen med erfaring med begge modeller?

  7. Etter mange år som fornøyd bruker av Alfa Bever Pro GTX (i de senere år Advance GTX) ser jeg meg dessverre nødt til å finne nye sko i et annet merke. 

    Da jeg etter 8-10 år byttet ut mine gamle Alfa sko kjøpte jeg nye i samme størrelse, disse viste seg og være en anelse trangere noe som resulterte i blåe tånegler etter en fjelltur, jeg tok så å kjøpe et par i et nummer større, men disse ble for store og "kjippet" på hælen. 

    Nå leter jeg etter merke som har fjellsko eller rettere sagt, jaktstøvler som det kalles når det er høy modell i halv-størrelser. Jeg bruker normal 42-43, men i Alfa sko blir 42 akkurat for lite, mens 43 akkurat for stort. Jeg har tidligere hatt hell med 42 2/3 (8,5). Har sett på disse, men vet lite om de https://www.xxl.no/haglofs-granit-hi-gt-mns-turstovler-herre-svart/p/1116070_1_style

    Ellers synes jeg at Hanwag virker interessant og har rette størrelser, men mest lave sko.. Noen som har tips?

  8. Etter flere år med korte overnattinger vinterstid i "enkle" 3-sesongstelt føler jeg det er på tide å skaffe meg et skikkelig vintertelt som tåler bedre vind og vær.

    Jeg har Fjellheimen 3 camp og Ringstind Pro 2 og har hatt Vidda Pro fra Helsport og er godt fornøyd med de, både prismessig og kvalitetsmessig.

    Jeg vurderer Fjellheimen x-treme 3 camp, Svaldbard High 3 camp og Spitsbergen x-treme 3 camp. Jeg får skaffet alle disse til fornuftige priser, derfor blir Hilleberg og det foretrukne Fjellreven Polar Endurance utelukket. Vinterstid kjører jeg utelukkende med hunder og pulk så vekt er ikke et viktig kriterium. 

    Hvilket av de tre Helsport teltene er best til vintersbruk og hvorfor? Kom gjerne med plusser og minuser.

  9. Da mine godt brukte Alfa Bever Pro skulle byttes ut var valget ganske enkelt. Et nytt par ble kjøpt i samme størrelse som jeg har brukt i mange år (str.42).

    I fjor ble skoene brukt på kun noen få turer, bl.a. i Femundsmarka og på noen andre kortere turer hvor distansene lå på mellom 30 og 40 km. Etter endt tur sesong i fjor var resultatet 3 blåe tånegler og betennelse i en tå. Dette la selvfølgelig en demper for videre turer utover høsten.

    I år har jeg ikke hatt tid til turer pga flytting og bygging. Men nå på høsten har jeg rukket to kortere turer. Resultatet etter disse turene er en blå tånegl og betennelse i en tå...

    Hva har skjedd med skoene? Hvorfor passer de ikke lengre? Har 42 blitt til 41 1/2? Finnes det alternativer der ute med 42 1/2 størrelse? Jeg trenger tips og det fort. Drar på tur i dag med for trange sko, skal heldigvis bare på en overnatting, men det er ikke morro å dra på tur med for trange sko.

    Før neste sesong SKAL jeg ha nye sko. Tips mottas med stor takk.   

  10. 7 minutter siden, Mareng skrev:

    Du synes det blir kaldt  under ca 5 grader? Har du brukt det i kombinasjon med skumunderlag, eller alene?

    Jeg satset i utgangspunktet på at underlaget skulle holde ned til 10-15 minus, dog sammen med ett bamseunderlag oppå (eller under). Noen ganger kan det være litt vanskelig å vurdere om det er soveposen som er for kald, eller underlaget som er for kaldt.

    Jeg har brukt det alene og ikke i kombinasjon med skumunderlag. Sovepose jeg har brukt er en ultralett dunpose med komf. temp på -1 grad. Når jeg vet at tempen kommer under 0 bruker jeg downmat 7.

  11. Hva synes folket om dette nye ekspedisjonsteltet fra Fjellreven?

    Virker som et meget gjennomtenkt telt. Dobbelt sett med DAC stenger, snømatter, flere justeringsmuligheter, tørkesnorer både her og der, 20cm snøplugger, 2 utganger slik at man alltid har en i le, ventiler i dørene, osv..

    og til slutt...prisen, 12999,- kan man forsvare den prisen? kjør debatt

    F53605_4.jpg

    F53605_0.jpg

    F53605_2.jpg

    • Liker 2
  12. Som tittel sier så lurer jeg på om dagens skostørrelser har blitt mindre enn dem var før.

    De siste 5 årene har jeg brukt et par fjellsko (jaktstøvler) av merket Alfa, type Bever Pro. Nå når disse var modne for utbytting valgte jeg og kjøpe samme merke og type sko i samme størrelse. Etter et par kortere turer kjentes disse også greie, men nå på en 3 dagers tur på ca. 35km opplevde jeg og få vondt i tærne noe som resulterte i 2 1/2 blå tånegl. Dette tyder på for trange sko. Jeg kontaktet Alfa som kunne informere om at ja, Bever Pro skoen var faktisk blitt gjort mindre de siste 3-4 årene. Ikke i selve lengden som brukes til å fastslå skonummer men i det de (alfa) kaller for tåboksen. Altså volumet i tåboksen er blitt mindre på den nyeste versjonen av Bever Pro. Så da sitter jeg med skjegget i postkassa og må ut med nye 3000kr for nye fjellsko.

    Jeg kjøpte meg også nye gore-tex joggesko eller hikingsko som det kalles etter at mitt sjette par med Merrell Moab gtx var totalt utslitt. Valget falt på Merrell's nye Capra Bolt gtx med boa snøresystem. Av en eller annen grunn så er Merrell veldig små i størrelsen. Jeg har alltid brukt størrelse 42, men i Merrell må jeg opp i 43. Jeg har ikke spesielt brei fot, men i Capra Bolt føltes skoen veldig smal. Har fått mitt andre par nå pga. at det første paret trolig hadde en produksjonsfeil i den venstre skoa. Greide ikke å gå med den fordi den var så smal innvendig. 

    Til vanlig fritidsbruk (når det ikke striregner) valgte jeg tidligere i år å skaffe meg et par Scarpa Mojito. Disse har vibram yttersåle og støtdempende EVA mellomsåle. Også her opplever jeg skoene som veldig trange, spesielt fremme over tærne. Kjenner at det gnager oppå de ytterste tærne. Scarpa skoene har snøring helt fremme, så her er det mulig å slakke opp en del som jeg allerede har gjort. Men jeg tror jeg må prøve å slakke av litt til så får vi se hvordan det går. 

    Så her har vi 3 skokjøp med forskjellige typer sko som har gått rett vest...har også vært gjennom Alfa varde advance og Viking anaconda boa som ikke passa før jeg landa på Merrell skoa.

    Noen andre som opplever det samme?

  13. Hold deg til Røros og hold deg unna Tydal. Det er ikke det at fisket er dårlig i Tydal, men du må betale mer for middels gode vann. Dyr avgift og lite eller ingen kultivering. Også mange gode vann på Holtålen siden. Du har f. eks. Fjellsjøen på Røros siden ved grensen til Holtålen, så har du Busjøen og Nersjøen i samme vassdrag bare på Holtålen siden. Alle disse ligger øst for Storskarven. Fint terreng å gå i og sånn passe avstand fra folk. 

  14. Har brukt Exped Synmat UL 7 M i 4 år nå og er stort sett meget fornøyd. Kan oppleves som litt glatt, spesielt hvis du blir liggende i litt helning, men det har ikke vært et problem. Jeg har den første typen som jeg har måttet blåse opp selv, fulgte ikke med sånn pose for å blåse opp. Dette har medført en del kondens inne i underlaget, men har ikke opplevd det som et problem. Har sovet komfortabelt på det stort sett hele tiden, men for meg blir det for kaldt når temperatur siger under 5 grader. Jeg fryser også lett. Nå etter 4 års bruk har underlaget startet og delaminere mellom pølsene og er snart ubrukelig. Derfor får det ikke topp score hos meg for jeg synes et slikt underlag burde holdt litt lengre. Har vært veldig forsiktig med det og aldri hatt skade. Kan også opplyse at Exped sin UL serie kun har 2 års reklamasjon, mens resten av produktene har 5 år. 

    Har fått opplyst at de nyeste UL underlagene skal være forbedret i forbindelse med delaminasjon. Jeg kommer nok ganske sikkert til å investere i et nytt til neste år.

    • Liker 1
  15. I forhold til å feste hund i sekk/hoftebelte så har jeg fått påsydd kraftige D ringer på hoftebeltet på dagstursekken av seilmaker. Jeg har flatt klatretau mellom D-ringene med bgb krok i hver ende. Trer strikkbånd inn på det når jeg går. Viktig med strikkbånd slik at det gir etter litt og ikke all kraft havner på D-ringen ved rykk. På langtursekken bruker jeg strikken fra hoftebeltet jeg går med til vanlig. Har et Baggen X2 hoftebelte som jeg bruker mest. Skal jeg bære tungt drar jeg selve strikken ut av beltet og trer det gjennom korsrygg støtta på sekken slik at det kun ligger løst innenfor hoftebeltet til sekken. Har laget en liten trådstump som jeg fester til strikken når jeg drar den ut av hoftebeltet slik at jeg lett kan få den igjennom igjen når jeg er ferdig med å bruke det på sekken. Uansett viktig med noe som fjærer hvis du har stor hund som rykker av og til.

    I tillegg bruker jeg ALLTID skrukarabin beregnet for klatring mellom belte/kobbel.

  16. Denne her går til trådstarter, Drogin.

    Først vil jeg bare si at jeg kun har lest ditt første innlegg, alt annet er uvesentlig for det jeg skal si.

    I forhold til din filosofi om hunder. Punkt 1. Korrekt. Stick too it. Valp-unghund-voksen.

    Punkt 2, 3 og 4. Dette vil ikke løse noen problemer, kun avle flere.

    Punkt 5. Korrekt.

    En valp som tisser inne skal bæres fortest mulig ut slik at den skjønner at det er der det skal skje og ikke inne. Sier du NEI når den er inne kan du i verste fall få en valp som ikke tørr og tisse når du er i nærheten og til syvende og sist ender opp med å tisse inne. Å rose en hund for å gå på do er det samme som å rose barna sine for å spise mat eller gå på do. Hva skjer når barn vil være vrang? De nekter å spise og de nekter å gå på do. Det motsatte av det du vil.

    Hva gjør valpene når de leker? Jo, de biter hverandre. Hva gjør de så? De lager et lite (lyst) hyl. Auu. Prøv det samme nå valpen biter. Lag et lite lyst hyl. Her trengs verken ros eller irettesetting. Kun en liten lyd og valpen vil skjønne ganske fort. Det viktigste er at du og alle som er i kontakt med valpen til daglig gjør det samme. 

    Mitt beste tips uansett er å ta et valpekurs når man skaffer valp for så å følge opp med hverdagslydighetskurs eller grunnkurs lydighet. Vi har tatt flere kurs, både valpekurs og lydighetskurs. 

    Hvis du seriøst tenker å skaffe deg en malamute bør du revurdere din filosofi. Hvis du ikke gjør det kan jeg garantere at du vil få flere problemer innen de 2 første årene. 

    En jeg pratet med gikk seg på en gruppe mennesker for noen år tilbake som var på lydighetskurs for fuglehundeiere. Der demonstrerte lederen for kurset hvordan man kunne straffe hunden hvis den gjorde noe feil. Han løftet hunden sin og kastet den i bakken. Dette var tydeligvis helt greit mente han. Jeg sier ikke at fuglehundeiere er slik mot hundene sine, men noen er slik uavhengig av rase, til og med instruktører kan ha feil holdninger. 

    Du nevner at malamuten er en stor hund som du nødvendigvis må hanskes med fysisk. En voksen hannhund kan fort veie mellom 40 og 50 kg. MEN, malamuten er tross størrelsen en ganske myk hund som enkelt kan trenes bare man bruker de riktige verktøyene. Jeg kan garantere at hvis du bruker makt og er fysisk med hunden vil du få en hund som også utøver makt og er fysisk tilbake. De fleste som gjør som du sier ender opp med å omplassere malamuten innen 1 til 2 år.

    Gjerne ta kontakt over PM hvis du har lyst å prate mer om Alaskan Malamute.

    Hilsen en malamute eier

     

     

    • Liker 1
  17. Planlegger å kjøpe lavvo nå i høst og har allerede bestemt meg for å kjøpe en Tentipi lavvo. Spørsmålet er bare hvilken modell jeg skal velge.

    Det blir enten en Safir eller Zirkon (BP)

    Størrelse 7 eller 9. 

    Vi er bare 2 stk med 2 hunder (som stort sett sover ute), men det bør være god plass til oss 2 og en ovn.

    Det jeg er mest usikker på er høyden, 2,7m i 7 og 3,1m i 9. Vil det føles lavt under taket i 7'ern? Bruksplassen er henholdsvis 10,5m2 og 15,6m2.

    Er det noen som har en av de overnevnte lavvoene og kan fortelle hva de synes? 

  18. 1 time siden, Miamaria skrev:

    Hva heter den appen? Det hadde vært interessant å se hvor mye plager jeg faktisk har (eller medisinerer bort), hvis jeg noterer ned.

    Det beste trikset jeg har er medisinen som nesespray. Den er gull i kriser når det kommer kjapt. (Men smaker fyttirakkern baki halsen) Husker ikke helt hva den heter.

    Appen heter enkelt og greit Hodepinedagboka. Fyller inn graden av migrene fra mild - moderat - kraftig og hvor vidt man har inntatt medisin i form av migrenemedisin (triptaner) og/eller smertestillende. 

    • Liker 1
  19. Jeg sliter selv med migrene på akkurat samme måte som REs beskriver, bare at hos meg sitter den hovedsakelig på venstre side og sjeldent på høyre.

    Jeg får ALLTID migrene den første dagen på tur (kombinasjon av tung ryggsekk og høy puls). 

    Jeg tar i dag Sumatriptan 50mg tabletter ved begynnende anfall. Dette stopper migrenen i 80-90% av tilfellene. Noen ganger er migrenen så kraftig at jeg må ta en ny tablett etter 2 timer. En sjelden gang kommer den opp igjen og alt håp er ute. Jeg fører i dag hodepinedagbok som jeg har på mobilen som en app (utgitt og utviklet i samarbeid med St.Olavs og Nasjonalt Kompetansetjeneste for hodepine samt NTNU). Jeg har ført opp migrene ca. 15 % per måned de siste 7 månedene. (10-17%).

    Av bivirkninger så blir jeg pinne stiv i hele kroppen og spesielt i føttene, noe som passer dårlig om man skal gå langt. Samtidig blir jeg slapp i kroppen samt følelsen av å ha feber melder seg (svetter bare jeg sitter i ro). Følelsen av å være tørst/trang i halsen kommer også. Men alt i alt velger jeg 10 ut av 10 ganger bivirkningene framfor migrene anfall. 

    Hvis det er noen her som sliter ekstra mye med migrene så kan botulinumtoksin kanskje være løsningen. http://www.nrk.no/viten/xl/ny-bruk-av-botox-gir-hap-til-de-hardest-rammede-migrenepasientene-1.12764207 

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.