Gå til innhold
 • Bli medlem

okto.no

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Tror ikke det har vært mindre snø på 70 år i forhold til hvor lite snø det er nå. Blir sannsynligvis rekordtidlig bart i år.
 2. Synes programmene har vært veldig bra, men det er selvsagt endel småting man kan lure på. Viste han egentlig hvor han skulle når han la seg for siste natta? Og hvorfor i alle dager ble han der i ca 12 timer før han startet videre? Kunne ikke NRK heller justert tidsfristen uten at vi viste det når han var så tidlig ute. Ble jo veldig nærvepirrende når han så vidt nådde fram før tidsfristen Men uansett så var det den beste lørdagsunderholdningen (på Tv).
 3. Det ferdes aldri mye folk i Pasvik, men om høsten er det litt flere en ellers. Wobbler duger vel til det meste av fiske i Pasvik og sølvkroken spesial kan brukes overalt i norden, og sikkert i resten av verden også. 2. Plantelivet 2.1 Vern av plantelivet Vegetasjon, herunder døde trær og busker, skal vernes mot all skade og ødelegging. Planting, såing og innføring av nye plantearter er forbudt. 2.2 Bestemmelsene i pkt. 2.1 er ikke til hinder for: a) Bruk av området til beite. Bruk av nedfalt virke og tørre kvister til bål, med unntak av tørrfuruer. c) Plukking av bær og mats
 4. Ja, skjønner at den kan være ett generelt problem i vinterbeiteområdet. Men kalvingen fåregår i mai og da skal det ikke være rein der. Reindrifta er en næring som presses fra alle hold, turisme, bergværk, hyttebygging m.m Ikke lett å være reineier så jeg forstår deres fustrasjon.
 5. Om du skal padle rundt i kano så anbefaler jeg å ta med telt, det kan være surt og kaldt i juni. og i kanoen merkes ikke noen kg ekstra så godt som i sekken. Nasjonalparken er nok den beste plassen og padle, men det er ikke lov å fyre for store bål der. Kun av kvist og små nedfallstrær. Tørrfurua er fredet. Pasvikelva er nok den plassen det er størst sjanse for å få ørret.
 6. Flott raport fra et fantastisk turområde. Og jeg må nok være enig i at våren, sommeren og høsten frister mere, selvsagt utenom den verste myggtiden. Bare ett par faktafeil som bør rettes: Det er så vidt meg bekjent ingen hundefarmer i umidalbar nærhet til der kalvene er på våren. Det kan nok være litt trafikk av hundespann, men det er sporadisk. Det er ikke noe rettsak med russiske samer, men samer fra Varangerhalvøya. Og det er ikke samer som driver reindrift i Pasvik men innvandrere fra Finland, mulig det er litt samisk blod i deres årer også. Det blir nok en liten runde til Pasvik snart,
 7. Til sommerbruk har sitter jeg og venter på Helsport ringstind superlight ( [Hidden Content] ) Men mindre gram koster, du får begge teltene du nevner for samme pris. Men jeg tror ikke det egner seg spesielt godt til vinterbruk.
 8. Er på utkikk etter en elveraftingbåt med plass til to personer. Er det noen som har link til sider med slikt utstyr? og noene som har råd og tips før kjøp? Har prøvd å google men denne gangen finner jeg ingenting
 9. Så smilet ditt, så jeg skjønte meningen din. Alt som vises på tv trenger ikke å være bra, men tilbakemeldingene i nettbutikken er bra. Finnes kansje ikke på det norske markede ennu.
 10. Dårlig med erfaringer tydligvis. Eneste erfaringen er at det er noen som tjener grovt på å selge. Dumt å selge uten å tjene penger, da går det til helvete.
 11. Er det noen som har erfaring med Bear Grylls produkter? Tenker spesielt på jakke og bukse. [Hidden Content] [Hidden Content]
 12. Er ikke så plaget med sau, Pasvik bamsene har spist de fleste. Bamsemums Men det er ingen grunn til å sitte hjemme, går bra å møte både rein, sau og bamsen.
 13. Dersom reinen blir for tam kan den angripe både mennersker og dyr. Onkelen min hadde en gang tem rein som jagde en jakthund og spiste hundematen. Den jagde folk som bare det og måtte avlives. Og nå nermer brunsttiden seg for oksene og da kan de være litt hissige.
 14. Og du glemte å skrive hvilket fabrikat og hvilken løsning du har.
 15. okto.no

  okto.no

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.