Gå til innhold

alit

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  52
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om alit

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Bruk 75'litern din. Så har du kr 700.- til sjokolade på turen;-)
 2. alit

  Tips til alenetur?

  Friluftslivskos og rekorder hører ikke sammen nei......... (rekorder er fint det - men sjeldent det blir kos da) Alle motbakker blir overkommelige med riktig tempo og hyppige pauser. Så får man se hvor mange topper det ble etter at tilmålt tid er benyttet:-)
 3. alit

  Tips til alenetur?

  Bare å gå saktere, og kutte noen topper om det blir for tungt. Hovedmålet er vel kos, ikke samle topper?
 4. alit

  Tips til alenetur?

  Jeg og en kompis tar en runde i Rondane i juni med utgangspunkt i Peer Gynt hytta. Planen er litt løselig, men vi pakker lett og holder høyden så langt det lar seg gjøre. Om været ikke er helt pyton tar vi alle 2000m toppene. Bør være luftig nok. Kan godt sende deg en rapport når vi kommer hjem. Finner du ikke følge kan jeg sikkert gjenta turen i august:-)
 5. Fine turmål dere har satt dere:-) Høyfjellet om sommeren kan bli "hva som helst" fra sol til snø (ikke fryktelig mange minus, men surt allikevel) 1: Klær - Du trenger vind og vanntett skall - goretex eller lignende, evt regntøy. Deretter trenger du ulltrøye og stilongs - gjerne tynt slik at du kan gå i det (i hvertfall trøya) Da kan du droppe t-skjorter. Undertøy veier ikke stort, men ikke veldig nødvendig med masse skift på en så kort tur. Håndkle kan du med fordel legge igjen hjemme. Bare å kle på seg ull mens du er våt om det er for kaldt til å lufttørke. Strømpeskift er fint - holder med ett par strømper i sekken. Ullgenser eller fleecejakke til kvelden er fint. Alternativt en fiberjakke. Du må også ha lue og hansker. 2: Telt, sovepose, liggeunderlag: Du trenger ikke et x-tremtelt for høyfjell sommer, selv om det kan bli "mye vær". Skal dere bære to telt blir vekt viktig. Hadde ikke gått over 3 kg - kanskje du kan låne telt? Evt se på Helsport Ringstind og lignende telt. Ikke dra på vinterpose. Dropp også lakenpose (unntatt om posen din er kald i rundt 0 grader?) - camelback trenger du ikke, fyll vann i flaske istedetfor å bære litervis av vann. Holder med en kjele (makker har vel også en?). Hva tenker dere å bruke tau til? skal dere gå steder som krever sikring? 3: Sekken bør være stor nok, forutsatt at du fjerner overflødige ting som håndklær etc. Sekken bør nesten være det siste du kjøper, om det er slik at du skal skaffe deg mye av basisutstyret (pose, liggeunderlag, telt, kokeutstyr). Da vet du litt mer om hvor stor den må være. 4: Sko - Du bør absolutt kunne finne noe under 2000 - men viktigere å prøve på foten, enn å bestemme seg via nettet etc. 5: Gå en prøvetur i skogen. Da finner dere ut av ting som evt ikke funker før dere står i kuling på høyfjellet:-)
 6. Ingen erfaringer - men det kommer til å endre seg! ENDA flottere jakker enn ArcTeryx syns jeg. Men ett spørsmål: I gamle dager var det uaktuelt å farte i vinterfjellet uten stormklaff over glidelåsen. Har dette endret seg med nye glidelåser? Har selv en ArcTeryx alpha SV sak, men på vinterfjellet legges den igjen til fordel for en gammel Trollveggen med klaff over glidelåsen. Jeg opplever vel at glidelåsen er vanntett, men hva om den ryker, eller hva med ising/om den pakkes med fokksnø? På sidene til ME fant jeg denne mer "klassiske" fjelljakka: http://www.mountain-equipment.co.uk/morpheus-jacket
 7. alit

  Låne GPS

  Du kan godt låne min Garmin Oregon 300 - obs: Har kart bare over den norske delen.
 8. Dette er en av de STORE fordelene med Allak/Soulo! Ikke klønete, men tvert imot en sikkerhetsdetalj når du skal sette opp teltet alene i sterk vind. Den andre store fordelen til Allak er ventilasjonen som er helt genial.
 9. Høres ut som en amerikansk Helge Ingstad. Fantastisk stemning. Langsom bygging som god kontrast til dagens turbofart!
 10. Ja, dette er bildet jeg refererte til. Ser helt topp ut! Enig i at hele døra burde vært mulig å ha som netting - fint å ligge og se ut........ *drømmer seg bort:-)
 11. Ventilen - er det døra du mener, eller er det en separat ventil i unna? Ser at soulo har en ventil i taket som ligner den på allak. Har ikke klart å se om unna har en sånn takventil Fant en video som viser en toppers takventil på unna:-)
 12. Jeg tror det er det voldsomme fokuset på lett vekt som virker litt rart på de som ikke er "der". Han sa da vitterlig at han tenkte på vekt han også - neste gang veier sikkert teltet under 7 kg:-) Så lettpakking er topp - men det går en fin grense mot nerdete flisespikkeri. Hvor den grensen går, ja det er forskjellig fra person til person. Min går altså på 15 kg. Alt under der er så lett at jeg ikke bryr meg om sekken og kan ha lange fine dager på beina. På vintertur har jeg ikke sjans til å klare dette, så jeg følger nøye med på "lettpakkingstråder" for å lære evt triks. I de trådene oppleves noe som svært fornuftig, og endel annet som litt komisk.
 13. "Eneste ulempe er at det mangler dedikert fortelt. Men med den store innvendige plassen samt at man kan korte inn plassen inne og faktisk få bagasjerom, tror jeg veier opp for dette." Har du sett bilder på nettet av unna med modifisert innertelt? En fyr som sydde et enmanns innertelt til unna. Ble litt lettere og fikk bra fortelt på bekostning av litt liggebredde innvendig. Syns dette så veldig interessant ut. Hadde jeg bare visst mer om ventilasjonen i unna da......
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.