Gå til innhold
  • Bli medlem

seventh

Passivt medlem
  • Innlegg

    300
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av seventh

  1. Hei @aleksaleks Jeg har et tips til deg basert på det du skriver over : Klättermusen Megin 2.0. Her er hva outnorth skriver om den: Du kan også feste gaitere til denne buksa. Ellers har Norrøna Trollveggen bibs fungert til samme bruk som du beskriver i mange år, men det føles noe omstendelig med bib på sommeren, selv om overdelen er i tynn stretch. Det er en fordel som @Johan2000 å slippe å ta av seg ski men først og fremst skisko når man skal på med buksen på toppen, men det er jo først og fremst hvis det er _skikkelig_ shortsvær og du føler for å jobbe med brunfargen
  2. Kjempesalg på Klättermusen. Som noen har fått med seg har Klättermusen skiftet logo og selger unna utstyr med den gamle logoen. Nå har de også bestemt seg for å legge ned butikkutsalget i Åre, og har hentet opp alle restvarer fra hovedlageret og selger dette og alt i butikken for 50-70%. I tillegg selger de unna alt av rEcover-varer og testvarer for en slikk og ingenting, jeg fikk en sniktitt i dag og fikk blant annet kapret meg en Brede til 1500(!), en ny Gere 2.0, Gugner 2.0, og, under over under, en Megin 2.0. Salget åpner i morgen kl 11:00, og innen helgen er over er det slutt. Var jeg deg ville jeg tatt meg fri, hivd meg i bilen og stilt meg i kø morgen tidlig. Regn med kø.
  3. Har du sjekket xxl? mener de har noen rimelige av eget husmerke, tenkte å se på de selv
  4. Ikke arkansassteinversjonen som du linker til, men jeg har diamantbrynevarianten med extra coarse, medium og fine bryner fra samme. Fungerer veldig bra, og er vel noe av det bedre du får kjøpt om du ikke skal gå tre ganger opp i pris. Gir konsistent resultat, og du får barberbladskarp egg (type skjære strimler av avispapir som du holder i luften) og du får til å sette opp igjen selv veldig harde stålkvaliteter, f.eks. VG10 San Mai II du gjør absolutt ikke noe dårlig kjøp med det settet du linker til, men regn med å bruke 7-10x flere drag enn med diamant. Et stalltips er å bruke sportstape el.l. mellom eggen og innfestingen. Lykke til!
  5. Jeg har ikke gått selve turen, men har gått en del i områdene ruten går i. Jeg ville startet i Stjørdal, så kan du bruke dager du måtte ha til overs i Sylan før hjemreise. Det er lite folk som ferdes i traktene før du nærmer deg sylmassivet. Det var i alle fall status siste jeg gikk i traktene. Jeg ville gått inn til blåhåmmaren fjellstasjon eller sylarnas fjellstasjon som siste punkt når man først er i området. Med utreise via Storilen eller Storulvån. Blåhammeren har fellesbastu med gedigent vindu med utsikt mot norskegrensen, gode dusjer og fantastisk gode middager, kan vær en fin avslutning på turen før siste etappe ut.
  6. Foreløpig rapport etter 14 dager på tur er at powerbanken fra GP fungerer greit sammen med solcellepanelet fra C.O. Sistnevnte fungerer veldig bra og det skal svært lite sol til før det gir strøm (om enn variabel) (GPs powerbank er for øvrig 5v, så her får du mah du betaler for)
  7. Jeg har sett på den samme som nevnes over her fra GP. Den har følgende spesifikasjoner: Li-ion, 3,7 V, 12000mAh - Inn: 5V DC, 2A (via micro-USB port) - Ut: 5 V DC 2,1 A og 5 V DC 2,4 A Jeg vurderer et nytt solcellepanel fra Clas ohlson, se link http://m.clasohlson.com/no/view/CoMobileOverLayController/handleMobileOverlay?currenPagetUrl=http://m.clasohlson.com/no/Exibel-solcellelader-med-USB-10-W-/38-6836 det står at denne gir 1,5V med maks 10W. Vil jeg kunne lade powerbanken med denne?
  8. Traverse er en god finværsbukse til dagsturene, men den er noe av det verste du kan ha på når det begynner å regne om du ikke har lårings eller regnbukse, regent pipler fint over det semi-vanntette stoffet og rett ned på innsiden og ned leggen når det kommer til nettingstoffet. Skal du bruke den aktivt til turbruk er det nettop i sete og knær du trenger vanntett, og de har en annen variant med nettop vanntett membran her, husker ikke navnet i farten. Skriver for øvrig under på at bootlocken deres er den foreløpig beste jeg har vært borti på denne typen bukser.
  9. Fisking, snaresetting, bygge ly, reparere utstyr, sy sår, turniket, gjøre opp ild (sørg for å ha litt tennstål og jutegarn inni). Ikke å forglemme at 2,5 meter tau blir til 20 når du tar ut alle innertrådene og knyter sammen. Men lær de gjerne å lage fastrope også, mye mer anvendelig i hverdagen, du knyter det på 5 minutt og du får ut alt snøret på 10 sekunder, søk på mezillich på YouTube
  10. Bump. Ingen med tips til hvor vi kan legge turen?
  11. Teltplasser, ikke lekeplasser
  12. Madammen og yngste tar seg en korthelg i Oslo, og jeg vurderer å ta med storebroren på hans første telttur. Det er meldt rundt null og barmark, og vi har klær, poser og utstyr til å fint håndtere det. Spørsmålet mitt er om dere har noen tips til konkrete lekeplasser i Nærområdet rundt Bergen? Det må gjerne være mulig å dra en nordic cab inn, og det bør være egnet til å gjøre opp bål. Rødlien i Os er et alternativ, muligens Lien på Askøy, men det hadde vært kjekt med en leirplass som ikke ligger midt oppi søndagsturstiene. Alle forslag mottas med stor takk!
  13. Jeg synes det opprinnelige forslaget virket som et godt alternativ. Litium funker jo merkbart bedre i kulden, og jeg vet ikke hvordan det er med oppladbare, men engangs har i alle fall mye bedre holdbarhet ift. utladning når ubrukt, opp mot 17 år. iPhone har vel typisk 1800mah batteri, enkelte andre smarttelefoner har vel nærmere 3000, så 9000mah burde holde bra. Selvfølgelig kan du vurdere løsninger med håndsveiv e.l., men det blir mer nød-nød etter min bok.
  14. Helsport Alta, tåler greit ned mot 10 minus. Har sovet i telt i 15 minus i den, det var temmelig kaldt, men med ekstra fleecepose og litt klær på så gikk det greit. Snøhule takler den finfint. Du får den i juniorlengde eller short til poden om det skulle være av interesse
  15. Friluftslageret.dk har stort salg nå, mye billige klær, sko, soveposer og rykksekker. Blant annet er det 25% flatt på klättermusen
  16. Jeg har ikke det @Magávi , men det er svært stor sannsynlighet for at det blir den neste jakken jeg kjøper, bare jeg kommer over den til riktig pris. Jeg har hatt Arcteryx til nå men heller ikke de er uslitelige og den trenger en ersatatter. Jeg hadde en lengre prat med en trivelig kar på klättermusenbutikken i Åre, og han sier at du ikke kommer utenom at du må over på polyamid om du skal ha en mer slitesterk jakke, men at det er også den eneste ulempen Glaser har. De ansatte for øvrig en ny designer i fjor, og det ryktes at det er noen interessante nye produkter på vei, deriblant en ny Gere-bukse og muligens en ny jakke.
  17. Jeg foretrekker absolutt med knapper, hovedgrunnen til det er muligheten for panorering i kart dersom du vil planlegge eller sjekke neste dags rute i teltet, Garmin-enhetene med touch er ikke gode på dette, og med et feiltrykk har du markert et punkt i stedet for å flytte på kartet og du må starte igjen dra scratch. Det er også mye enklere å bruke en med knapper når det er kaldt, og enhetene trekker mindre strøm ga mindre skjerm. Flere av enhetene med knapper har også bedre antenne.
  18. Det er ikke noe farligere der enn ellers, og det var helt særegne omstendigheter etter hva jeg husker, så du løper nok ingen fare, men det er alltid lurt å ha skred i bakhodet også når man velger leirplass.
  19. Det er ganske vanlig å sette opp nødbuer mellom hytter og langs befordrede ruter for at det skal være kortere å komme seg i ly når man er under veis, i alle fall i Sverige. Fine å spise lunsjen i eller ha som et dagsturmål. Det var noen utlendiger som satte opp teltene i på flatmark i bunnen av skredterreng på sørenden av Finsevann foren del år tilbake, de fant man først til våren igjen, så husk å holde god avstand til brattere fjellsider dersom det er skredfare i området.
  20. Kudos for årets morsomste trådtittel! Plussføre er alltid vanskelig å få til, men mye av kluet ligger i å velge riktig klister og i å få dette jevnt fordelt. Det siste kommer du langt med dersom du bruker brenner eller jern. Du bør for øvrig bruke festeklister og ikke festevoks når du smører med klister. Jeg antar at du har hatt en base-binder VG-35 e.l. under ut fra det du sier. Det funker særs dårlig i plussgrader, dette kan være noe av grunnen til at det har klabbet. Det er mulig det finnes fluorklister e.l. Som funker bedre til det føret du beskriver enn universal, men jeg sverger Tim universal som det eneste klosteret jeg bruker. Det hender jeg heller bruker kortfeller når føret er vanskelig. Ellers er stalltipset å sjekke at du har riktig smøresone. Fikk du de som solgte deg skiene til å markere denne for deg?
  21. Kan hende det blir lengre enn du tenkte, men om du går opp nord for Finse mot Sankt Pål kan du f.eks. slå opp leir i nærheten av "vaffelhytten" som ligger der oppe. Klemsbu heter den. Mener det som regel kommer noen fra hotellet opp dit i helgene og bor der og selger vafler til folk som går inn dit. Fin trygghet å ha i nærheten, og du får litt trening i tung sekk på ski oppover og noen passe slake bakker ned til Finse igjen når du skal tilbake. Husker jeg ikke feil går du greit opp dit på en tre-fire timer, og går ned igjen på en drøy time.
  22. Jeg har også erfaring med begge telt og deler din oppfatning. Jeg bruker Kaitum som helårstelt, og har fått Hilleberg til å sy på stormmatter rundt kun den ene kortenden, så setter jeg denne mot vinden (materialet de bruker er for øvrig av mye bedre kvalitet enn de Helsport leverer på sine). De eneste gangene jeg virkelig har vært glad for stormmatter har faktisk vært i sommerfjellet, på vinteren får jeg det som regel helt tett uten fare for at vinden skal få heft under uten bruk av stormmatter.
  23. Velkommen hit! Tror du finner mange tråder på temaet om du bruker søkefunksjonen øverst og søker etter f,eks. vintertelt som enmeord. Du vil nok også finne god hjelp i f,eks utsidan.se. Med det sagt, du sier ikke noe om budsjett eller vektbegrensbinger og om du også ønsker å bruke det om sommeren. Jeg ville vurdert å kjøpe Hilleberg Keron 3, eller Keron 2GT. Du kan ha det delvis oppsatt i pulken (teltstengene i stangkanalen, delt i to) , det er vindstabilt nok, og gjennomsolid. I GT-utgave får du også god plass til evt jakthund, bagasje eller god plass til matlaging m.m.
  24. IZH-27-haglene fra baikal har jeg veldig lite til overs for. Men det er med de som med så mye annet at man får hva man betaler for. Mekanismen går seg noe til over tid, men prøv å finne en med noe grad av tilpassing mellom stokk/skjefte og resten, og sjekk at treverket er av noe kvalitet, det hender at forskjeftet sprekker. Det er mulig det finnes bedre varianter av denne i omløp enn izh-27, og at det er av disse dere over sikter til. Med det sagt, sett at du hadde hatt +/-3000 til rådighet det er min mening at du får mye mer valuta for pengene om du kjøper en remington 870 pumpehagle eller tilsvarende. Det var mitt første våpenkjøp og jeg ville gjort det på nytt i dag. Det er klart noen rypejegere ser litt skjevt på deg, men bedre allrounder får du ikke. Et alternativ i dette prisleiet er å kjøpe over/under brukt, men da ville jeg hatt en våpenkyndig person til å hjelpe deg i kjøpsprosessen. Du bør kunne klare å finne noen kurante sabatti,silma e.l. Med +/-7000 til rådighet ville jeg også kjøpt over/under, men da nytt. Sett gjerne av 500-1000 kr for å få den tilpasset, en god våpenselger bør kunne se hvordan den sitter på deg, og eventuelt måle hvor mye du trenger å justere lengde, høyde, cast on/off på bakstokken. Finn en hagle som passer deg nogenlunde i utgangspunktet. Og kjøp klikkpatroner og start tørrtreningen. Om du er usikker på hva du vil ha kan du ta deg en tur på leirduebanen og få hjelp av en skyteinstruktør. Der har de gjerne flere typer hagler få kan låne og prøve. Ring NJFF fylkeskontoret der du bor og spør, de hjelper deg gjerne med å finne sted/instruktør. Lykke til!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.