Gå til innhold
  • Bli medlem

anderskris

Aktiv medlem
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om anderskris

  1. Jeg er delvis enig i Canon Nikon agrumentet. Mest fordi de har best utvalg av objektiv. Og fordi objektiver ikke aldres på samme måte som et kamera, da har du mulighet til og bruke eldre objektiver på kamera ditt. Som man kan finne til ok priser på finn.no Når jeg kjøpte speilrefleks valgte jeg Canon av 2 grunner. Jeg hadde brukt dSLR fra Canon tidligere, kjente meny og knapper fra før. Men den største grunner av at flere av vennene min hadde Canon, noen av de har mange veldig bra objektiver som jeg kan låne og passer rett på kamera mitt. Så har litt rundt men kjent folk og hør hva de har, kanskje svigers har noe gamelt analogt kamerautstyr liggende på loftet med fullt brukbar bra optikk. En ting og tenke på med kjøp av Sigma og Tamron objektiver er at de kanskje ikke funker sikkelig på fremtidige kameramodeller, det gjør "orginale" objektiver.
  2. Har jo gjort ringt Bergans, burde kanskje skrevet dette i forrige post. De kunne opplyse om at alle med denne fargen var sendt til Gsport/intersport, jeg har ringt til butikker i midt nærområde(Vestfold). Ingen har. Har også sendt en mail til gsport, men ikke fått svar. De opplyser ingen telefonnummer på sin nettside.
  3. Bergans har fargen Rusty Orange på nettsiden sin, men denne skal vist være vanskelig og få tak i. Noen som har sett den i butikk eller på nett?
  4. Nå er ikke jeg noen expert på feltet, byttet etter mange år på snowboard til telemark i januar 09. De siste årene har jo telemarksutviklingene kommet ganske langt. De fleste står med plastsko, gjerne høye. Skiene er de samme som brukes til "slalom". Da er det mange ski forskjellige ski og velge mellom. Noen velger carving, andre har feite ski som flyter godt i pudderet. Jeg har en mellomting. Sånn jeg ser det er det vanskelig og finne ski, bindinger og støvler som funker bra både bortover og nedover. Så her må du nesten velge det ene eller andre. Jeg gikk rett på det nye bindingsystemet til Rottefella, som heter NTN(New Telemark Norm). Disse har justerbare fjærer som du stiller inn etter vekt og kjørestil. Det er også mulighet til og løse ut motstanden helt så det blir fine og gå oppover med. Da kan også hælen løftes så de blir bedre og gå oppover meg. Denne tyen bindinger bra til oppturer, men ville vel ikke brukt dette som fjellski. Et av probleme med bindingen har vært utvalget av støvler. Det jeg har forhørt meg rundt om er det kun en type støvel som gjelder, og den er svinaktig dyr. Scarpa TX pro, koster 5600 på Oslo sportslager. Har ikke funnet den andre steder. De har hatt en del problemer at plasten spreker tå partiet. Det kan være grunnen til at de ikke er på SL sin nettbutikk fortiden, evt. at det ikker sesong på telemarksutstyr. Vanlig 75mm binding kan jeg lite om. Jeg pratet mye med en kamerat som har stått mye på telemark når jeg kjøpte utstyr. Han så jeg måtte kjøpe den nye typen bindinger og støvler. Det var mye bedre en det "gamle". Men dette er det delte meninger om. Jeg er ihvertfall meget fornøyd med valget. Ser virkelig fram til snøen kommer. Lykke til med kjøpet.
  5. Ikke svar på spørsmålet ditt: Men du kan jo pørve med en fuktsperre. tynnsokk, plastpose, tykkeresokk.. Aldri prøvd selv så vet ikke hvor ille det er og gå i.
  6. Det er ikke farlig og fyre i telte, så lenge du har kontroll. Det får du ved og kjenne brenneren godt og ta forhåndsregler. Jeg har alltid vann og kniv i nærheten, ligger ikke i posen og fyrer heller.. Det er diskutert opp og ned tidligere også.. https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=13238
  7. Er vel ikke så mange steder med deking? Så det slipper dere og tenke på.. http://www.turistforeningen.no/location.php?lo_id=NO_harda&fo_id=6291 trykk på vis kart. Går ann og planlegge litt ut ifra det. evt. nederst på den sida kan du laste ned en folder, den har et fint oversiktskart.
  8. Man kan jo ikke slutte og kjøpe noe som funker pga at mange har det. Det blir jo bare helt feil etter min mening. For et par årsiden kjøpte jeg en Apple iPhone, ble kjempe fornøyd med telefonen. Denne passet mitt bruk bra. Når det senere kom i salg i Norge, og nå "nesten" alle har den kommer jeg ikke av den grunn til og kjøpe en annen telefon. Det må være fordi det kommer noe bedre. Det samme vil jo gjelde Bergans produkter. Men for all det folk er forskjellige..
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.