Gå til innhold
  • Bli medlem

Tom B

Aktiv medlem
  • Innlegg

    670
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

Innlegg skrevet av Tom B

  1. Marius Engelsen skrev (På 23.2.2024 den 8.46):

    Okey, dette er jo nyttig kunnskap.

    Kunne man klart det med en tang, eller ved å varme bøylen over primusen før man skyver den inn med tang?

    Siden den skal inn i en hylse på en plate, så må den gjerne files før man setter den på plass, om man ikke har skrustikke i repkittet…

    Jeg så ett forslag på facebook. Han hadde en bolt, som passet nedi bc bindingen (altså samme diameter som bøylen). Denne surret han fast i skoen. Så ut til å fungere ok til å komme seg til siviliasjonen.

    mener jeg måtte tvinge den i en bestemt posison før den entret hullene, måtte bruke ganske mye makt selv med bøylen i skrustikka, så å få gjort godt nok til at det holder i felt ser jeg på som vanskelig.

    • Liker 2
  2. Marius Engelsen skrev (På 8.1.2023 den 9.15):

    Ser der ja. Dette må man tydeligvis være forberedt på at kan skje på langtur.

    De selger små todelte sprøyter med 5-minutters epoxy, og superlim i 3grams tuber. Om man får tatt ting inn i teltet, varmet opp med brenneren, og vasket delene med rødprit, vil det kanskje gå å gjøre en feltreparasjon?

     

    9542A436-D06B-4DB1-9552-0BAC03411568.jpeg

    Samme skjedde med mine Alfa polar aps, der kom bøylen helt ute i en lang utforbakke og sto igjen i skia,, tryna godt!

    Jeg var 35 km fra næmeste vei, hadde med 3 Alaska Huskier som jeg brukte til trekk, kom meg til ei koie, der var noe enkelt verktøy, hadde superlim i rep posen min, fikk entret bøyla inn i hullene og et lite stykke inn, reperasjon holdt 700 meter, heldigvis var det scooterspor fra reindrifta helt til nærmeste vei, så jeg sto på skien med løs sko 35 km,,med flinke hunder som trakk meg hjem, Fikk satt på plass bøylen da jeg kom hjem og hadde skrustikke jeg kunne bruke, uten skru stikke er det i mine øyne umulig å få den på plass.

    Fikk nye sko av Alfa etter en del diskusjon....

  3. Mærtha skrev (7 timer siden):

    Takk for gode tips, og god jul! 😀

    https://www.fjellsport.no/merker/klattermusen/klattermusen-freke-2-0-salopette-regular-m-s-raven?channable=01384b6964003130372d39353236ec&variantId=107-9526&gclid=CjwKCAiAqaWdBhAvEiwAGAQltg_AMOcwmLWaGJs32uiqNGXzEE-QsbEcJagHBG5HysPCQJFkSI3tCRoCFG4QAvD_BwE

    Nikke skrev (På 1.11.2022 den 17.49):

    Du endte opp med et flott telt som du kommer til å få glede av i mange år! Godt du for eksempel styrte unna Ringstind. Når det gjelder Terra Nova så lager de gode telt. Men, skulle det skje noe i forhold til en eventuell reklamasjon, så er det litt mer tungvint. Snakker av erfaring da en stang knakk på et telt jeg kjøpte fra det store utland.

    Del gjerne bilder!

     

    • Takk 1
  4. SnorreL skrev (52 minutter siden):

    Beskytte bardunen mot de skarpe kantene. 

    Aha, ja har slite mye med det...Nei det har jeg ikke, Kudos til forfatter! sliter litt når man må  finne opp nye problemer..Turlivet var lettere før internett ;)

  5. Måssåbjønn skrev (På 23.12.2022 den 8.58):

    Jeg har 16 stk 50 cm grå og 8 stk 30 cm, og ja – de er stort sett noe "kvasse" i kantene, særlig i hulla. Jeg har dels prøvd å file ned dette for å minke slitasjen på barduner osv., men har endt opp med å kjøpe silikonpakninger som passer akkurat i hulla (de finnes på Aliexpress, for en relativt billig penge). Da er det i alle fall rimelig sikkert at kantene i hulla ikke blir problematisk lenger, men det kan jo være at man bør ta en runde rundt ytterkanten av selve pluggene uansett. De er fortsatt noe skarpe.

    Gjenstår å se hvordan disse pakningene tåler is og kulde da, men alt må prøve

    Helsportplugg.thumb.jpg.ab9a5d2324513bcac3566560e38ca962.jpg

    820941854_Detaljforan.thumb.jpg.e91b7f72492cc64e88c122d86cb6a968.jpg1863047949_Detaljbak.thumb.jpg.3c1a90805d4392de2c6fae41e94dc80b.jpg

    Mulig jeg ikke har lest tråden riktig...men hva er poenget med pakningene? Mange netter i telt vinterstid i div telt, men denne skjønner jeg ikke....

     

    God Jul! Tom.

  6. gnygjerde skrev (3 timer siden):

    Hei,

    Kjøpte akkurat en Optimus Nova til min datter. Ved testfyring, så brenner den egentlig greit, men den brenner bare i "halve røret". Noen som har opplevd det samme?

    Nova-brenner-halvt.jpg

    Som de andre sa, er en brenner jeg har brukt mye og hatt mye styr med..er res brenner nå, sikkert rusk i brenner hode.

  7. Mærtha skrev (48 minutter siden):

    Hei!

    Er det noen som vet om noen solide skallbukser med seler, glidelås hele veien fra låret og ned og kneputer/isolasjon i knærne, slik at man kan sitte på knærne på kaldt/vått underlag?

    Har ei svigerinne som i mange år har hatt ei bukse fra Bergans som har oppfylt alle disse kravene, men som etter hvert både har blitt utslitt og gått ut av produksjon etter det vi har klart å finne ut. Skulle gjerne ha hjulpet henne med å finne seg ny bukse. 😊 Hvis hun må fire på noen av kravene, så tror jeg glidelåsen langs siden ryker før kneputene.

    Artig at denne ble postet nå :) har akkurat lagt inn to biter av et tynt underlag i holdrene på knærne min i  Klatremusen Frekke bukse :) den har glidelås langs sidene, er en veldig slitesterk bib, bruker denne for det meste, da jeg driver litt med hundekjøring, og er meget slitesterk, ellers har jeg en bib fra Fjellreven som du kan legge in padding bade i rompe og på knærne.

    God Jul!

  8. Største "problemet" heller ulykke \dumskap var en gassbrenner jeg hadde liggende løs i kaffekjelen, hadde denne ligende å skarngle sånn i flere år, helt til den tok fyr og også satte fyr på teltet mitt på Saltfjellet, dumskap å legge denne sånn helt klart, men gikk jo fint lenge.

     

    Optimus nova er en brenner jeg har kranglet mye med på lang tur, stort sett tett dyse av grunner jeg ikke har blitt helt klok på, denne brukes nå kun som back up brenner.

  9. Skal rigge tre nye parisere for årets Juletur til Pasvik, er nok som vanlig mye løs snø der, så tenker fordele så mye vekt som mulig på mest mulig flate... Blir nok frem og tilbake får å gå spor med hundene som vanlig, Tre hunder pluss Valp i år :)

    Ellers som resten av dere er det to stk brennere som skal sjekkes, Skiene og staver skal gås over, Så er det vel tusen små ting som skal sjekkes, liker å bruke god tid på pakke så starter til helgen, Du verden som det gledes til 2 uker i Pasviks ødemark!

    • Liker 4
  10. Har brukt sko med fast gamasj, Alfa Polar i syv år nå, og jeg kommer ikke til å tilbake til løs gamasj,  som jeg ser det er at du har alt i ett, du snører på skoen og så er gamasjen der,  :) Gammle røde Alfa polar.(mulig de finnes enda) hadde goretex gamasj. den har jeg subbe mye rundt i overvann uten å bli vått, En annen ting jeg virkelig liker at når jeg må ut av teltet så trer jeg bare sko på uten å snøre de men bare glider igjen gamasjen, fort og enkelt for korte oppdrag utenfor telt og gamme.

    • Liker 1
  11. Noen andre som planlegger julefeiringen i Pasviks ødemark?

    Plannlegger å feiere jul og nyttår i Pasviks ødemark igjen, Ruta er ikke satt enda..Men starter rundt 20 Dec og blir på tur til ca 3 Januar, Andre med samme planer? 

    Jeg bor ikke så langt unna så vil kjøre til Pasvik, kan hente på flyplass, eventuelt være behjelpelig med andre ting og.

    Ta gjerne kontakt!

     

    Tom.

    • Liker 4
  12. Har ødelagt et par Polar, fikk nye av Alfa, tåskinna løsnet og kom ut, var 40 km fra nærmeste vei, hadde med meg 3 Alskahuskier, tungt å stå å tråkke ned på skia hele veien hjem men det gikk :)

     

    Mine har altid vært 3 numer større en vanlig størrelse, bruker kartank noen ganger og ellers lag vis med ull lester, har altid en del luft i skoen, de er brukt ned til 43 minus, har aldri fryse i mine.

    om du ferdes i områder som meg med tidvis mye overvann, kjøp de røde med gortex gamasj.

    • Liker 1
  13. sofasliter skrev (4 minutter siden):

    TS Spør om bruk både i kajakk og i fjellet. I fjellet er det ikke bestandig mobildekning, her vil Inreach Mini 2 kunne brukes både til nødbruk og kommunikasjon med familien. Lades med USB-C, på siste modell. Batteritiden vil variere med hvor ofte og detaljert aktiviteten spores, med fri sikt til himmelen fra 5-30 dager.

    Når en nødmelding sendes, så oppdateres posisjonen hvert minutt i ti minutter. Deretter med 10 minutters interval (for ikke å spare batteriet). 
     

    Om man skal bruke det til mere en padling, så er Spot skit og møkk! Skal du bruke penger på noe som funker, så er Inreach tingen også det eneste som er brukanes for oss turfolk, grunnen er enkel, du har dekning overalt kontra spot som sliter jo lengre nord du kommer, Inreach har to veis kom, brukt dette i 10 år fungert 100 av 100 ganger.

    • Liker 1
  14. ingen87 skrev (På 27.7.2021 den 19.11):

    Den tida vi abonnerte på Villmarksliv kun for utstyrstestene? 😏

    Hmm, nei, i dag finnes faktisk alle svar på verdens verven... Nei grunnen til min  til dels sarkakstiske svar her inne er ganske enkel..Når grunnen til at man ikke tar den 3 dagers turen som beveger seg over 100 MOH i midten av Juli, er at man ikke vet om teltet eller Boxern tåler dette, så er vi blitt så godt vandt og pinglete i dette landet at om du ikke blir godkjent med det du har så  tar du ikke turen, alle teltene Helsport og lignede produsenter har holder lenge, og de holder til mere en dette! Ja du kan få et voldsomt uvær, Sjeldent, Værmeldingen vi har nå er gode, om du enda får et enormt dårlig vær på 100 MOH, Ja hva skjer, JO du setter opp teltet når det blåser opp, JA du må mestere å sette opp telt, så det neste som skjer er at barduner løsner en teltstang knekker, så ligger du der under flat duk, men det går veldig bra, ligg der til det gir seg.

    • Liker 2
  15. Halkatla skrev (På 6.2.2022 den 9.32):

    Noen som våknet opp på feil side av senga i dag? 🤣 Tro det eller ei, men det er faktisk ikke alle som har fullstendig oversikt over hva slags turjakker som eksisterer.

    Nei det er det nok helt sikkert ikke, det var et skråblikk\stikk.. Forumet blir oversvømt av spørsmål som de fleste kan lett finne svar på selv...

  16. torese skrev (På 3.2.2022 den 22.21):

    Hei, 

    Vi endte med cocker spaniel. Litt i pose og sekk. Støtende fuglehund med god nese og perfekt familie hund. Akkurat passe stor og stikker ikke av. 

    Tore

    Kjempe valg,! Og supert med hund som ikke stikker av da!

    • Liker 1
  17. Halkatla skrev (På 13.5.2021 den 11.49):

    Er på jakt etter en jakke som puster godt, beskytter greit mot vind, og som tåler litt regn/tørker fort, til sommerturer i fjellet.  Jeg foretrekker vanligvis bomull og ull pga. pusteevnen siden jeg har lett for å bli ubehagelig varm og svett, men nå vil jeg ha noe som tåler en liten regnskur uten å bli kald og klam, så da blir det vel noe i polyester el. Gidder ikke dra frem regnponcho hver gang det kommer noen dråper, og bomull blir fort våt og småskummel.

    Om det finnes en slik jakke i dempede farger, eller ihvertfall ikke i de aller mest glorete neonfargene, er det forøvrig et stort pluss.

    Noen som har tips? :)

    nei det finnes ikke og det burde du vite.

    • Forvirret 1
  18. Og etter noen år med ny pose, 2 pose systemet er genialt! sove mye ute under åpne himmel, men vrient å finne 45 minus å teste i, ja en dyr pose, lett å kjøpe når dollar ikke betyr noe, men stor forskjell fra gammle MH Glaicer 1000. Hellsport posen er varm så det holder, Den er varm! Glacier 1000 var også varm den gangen jeg jeg gikk på Enare og ikke fikk tektstengene ned i koppen på et Exped Polaris, telt stengene  var for lange eller duken krympa, det var 43 minus...jeg sov godt i glaciern da, 8 år siden, villle ikke hatt den posen i dag...Elsker nye Helsportposen min nå, men saken er at jeg ikke har vært på like mange kalde tur døgn. skal du trives ute så må du herdes og bli vandt til det, leses komfort temp på sove pose og dra ut, Glem det! OG dere telt folk. JA du kan dra til Jotunheimen eller rondane ,med billig tel, det går sikkert bra. men sett det opp i hagen før du drar hjem, så vet du at alt er der, og har du et ok 3 sesongs telt så funker det godt nok på vintern og, hvis du må ha godkjent fra forum og gud hvermann, så kjøp deg vannseng, disse forum blir en bumper og dustette, ingen prøver seg selv.

    Har brukt Helsport Fjellheimen 3 superlight høyt til fjells, og funka fint, du trenger ikke heftig utstyr, du ternger det som holder, slutt å hør på alle ekspertene her inne, har 3 gammle spiss telt, det blir det neste som ska brukes på 3 uker vinter tur.

     

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.