Gå til innhold
  • Bli medlem

OleM80

Aktiv medlem
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om OleM80

  1. OleM80

    Fjellsko

    Kjøpte Alfa Walk King etter tidligere å ha hatt problemer med lett å få gnagsår. Spesielt på hel. Får overhodet ikke gnagsår av disse. Myke gode, og tette! Mine forrige sko, Stormberg "hel og tå drepere" anbefales derimot ikke. Disse tok livet av bena mine på 1 time.
  2. Har vært ute på første overnattingstur med sekken i Forollhogna nasjonalpark. Dette med 16-17 kg med mer eller mindre (u)fornuftig oppakning som ble konsumert underveis Plass etc: Sekken er helt super å pakke i og kan fint bruke den på ukesturer. Selv med mitt plasskrevende utstyr. Bærekomfort: Mistenker at jeg hadde feiljustert sekken kraftig i starten av turen da jeg spesielt de første timene ble svært sliten i hoftepartiet. Her hadde vi også endel stigning. Tipper at jeg hadde sekken altfor langt ned på ryggen. Med rygglengde som var for lang samt hoftebeltet mer ved hoftekulene enn over. Justerte sekken litt underveise men var fremdeles ikke helt optimalt. Gjorde noen siste korrigeringer på rygglengde og seler 2-3 km før slutten av turen og sekken ble brått 10 kg lettere å bære Det føltes ihvertfall slik. Nå kom vekta over hofta og selene ble behagelige. Før dette ble det enten slitsomt i hoftene eller vondt for skuldrene. Tror som sagt dette bare er feiljusteringer fra min side for sekken virket helt optimal på slutten. Digresjoner: Biltema Teltet til 300 kroner helt koken i pøsende regnvær. Helt tørt morgenen etter eneste problemet var at teltet holdt på å blåse vekk i vinden da det dro opp teltpluggene. Noen ekstra kraftige teltplugger må ihvertfall investeres. Sømmene i innerteltet som holder på spennet i teltstengene holder også på å gå opp i sømmene. Så kan si det slik at teltet holder tett. Men ikke forvent særlig kvalitet. Tipper det holder et par tre turer til. Da er det blitt brukt i alt 4-5 ganger. Fjellsko. Type Stormberg....... Kremt. Etter vannblemmer på diverse tær og begge heler etter 3-4 timer skal nok disse byttes ut til noe bedre til neste tur. Neste innkjøp: Lette fjellsko
  3. Sekk kjøpt! Etter mye om og menn gikk jeg for en Bergans Rondane 85. Sammenlignet bæresystem og lignende med Trollhetta og ser de er ganske like. Men Rondane fikk jeg 600 billigere og savnet av den ekstra tursekken blir neppe stort. Hadde i større grad savnet smålommene med glidelås på Rondane sekken vil jeg tro. Størrelsesmessig er de vel nokså like Tror denne sekken kommer til å fungere supert for min del. Kommer tilbake med en anmeldelse etter en tur over helga. Takker for alle tips!
  4. Supert, Og du mener den er passe størrelse for et par overnattinger med utstyr nevnt tidligere. Kan jeg greie meg med 75 L eller er det bare å gå for 95 L varianten. (Penger er ikke spørsmålet for meg her da de er omtrent like dyre)
  5. Høres bra ut. Går nok for en sekk i 80-90 liters klassen ihvertfall. Men Bergans Telemark sekken som jeg var inne på. Er den lite brukbar på sikt som annet enn transportsekk til hytte etc?
  6. Høres bra ut. Ikke noen gramjeger forsåvidt. Men kommer nok til å oppgradere utstyret på sikt om jeg ser jeg greier å komme meg ut på tur regelmessig. Trodde det var mere vanlig å pakke ihvertfall telt+ liggunderlag på utsiden. Men ser jo så klart fordelen med å pakke alt internt. Både komfortmessig og mtp. vær og vind. I utgangspunktet satser jeg jo på korte turer. Ukesturer tror jeg må vente til sønnen min, nå på 2 år, er gammel nok til å være med på en noe lengre tur.
  7. Ok. Men ser ikke helt hvordan jeg skal greie å pakke telt, liggeunderlag og sovepose i en 40 liters sekk?. Har en 45 liter å greier såvidt å spenne fast telt + liggeunderlag på utsiden samt ha soveposen internt. Resultat en svært "vinglete" og feilpakket sekk. Har pakket slik på diverse festivaler etc. men til en lengre fjelltur så vil ihvertfall ikke denne løsningen fungere på sekken jeg har i dag. Er forresten 185 høy
  8. Som i overskrift. Som urutinert fjellvandrer trenger jeg litt hjelp. Sekken skal i hovedsak brukes om sommeren. Utstyr * Telt: Biltema Jalla 2manns telt. Relativt lett med ikke kompakt. Kjøpe bedre og mer kompakt med tiden * Sovepose: Ikke ekstremt kompakt * Liggeunderlag: Norrøna selvoppblåsbart og sammenrullbart * Mat/Klær for 3 dager * Bør også ha plass til primus og fiskeutstyr på sikt. Alternativer: Har blant annet vurdert Bergans Trollhetta. Men føler 95 l versjonen kanskje er noe overkill. Hva tror dere om Bergans Telemark? Eller er dette bortkastede penger. Ser denne sekken er lite nevnt på forumet. Ser dette er en enklere sekk men er den helt ubrukelig? Denne er endel av festemulighetene jeg savner på blant annet Trollhetta modellen Problemet mitt er at ved kjøp av f.eks. Bergans Trollhetta 75l er jeg usikker på hvordan jeg evt. bør pakke for å få med alt da den mangler stropper under og på lokket. Dette gjelder også Bergans Rask som jeg har kikket på. Antar hovedrommet blir ganske fullt mens sovepose+liggeunderlag+telt. Men dette kan dere mere om enn meg... Tips? Vil prøve å ikke overstige 2000 kr noe særlig. Som sagt litt nybegynner på denne type turer og kjipt å kjøpe utstyr som bare blir brukt noen få turer. Men har et ønske om å prøve meg på mer enn dagsturer så et sted må en begynne.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.