Gå til innhold
  • Bli medlem

TBM

Aktiv medlem
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

5 Neutral

Om TBM

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  1. Heisann fjellfolk! Jeg har lyst til å besøke dette flotte fjellandet i ovennevnte periode i sommer. Er (som sikkert de fleste på fjellforum) en fjellentusiast og vil da først og fremst på noen fine topper som er tilgjengelige uten klatreutstyr. Albania er et land med generelt mye fjell hvor de høyeste toppene ligger på rundt 2700 moh. Det jeg hovedsakelig er interessert i å besøke er http://no.wikipedia.org/wiki/De_fordømte_fjellene, siden disse skal være særlig spektakulære. Men vil også se resten av landet hvis det er interessant og ikke minst slappe av på en av landets strender ved det Adriatiske havet i noen dager. Det blir å sove i telt for det meste, kanskje med unntak av tettere bebygd strøk. Det er ikke veldig lett å komme seg til fjells med de offentlige transportmidlene, så da vurderer jeg enten å haike der det ikke lenger kjører busser, eller å leie bil, eller evt. å reise ditt med bil fra Norge, alt etter hva som blir mest fornuftig. Er det noen som kunne tenke seg å bli med på en slik tur?
  2. Hehe, plukker opp tråden 3 år senere . Lurer på det samme jeg. Jeg skal ditt til Påsken og kjører randonnee . Enhver som har lyst til å bli med er velkommen, forresten .
  3. Hehe, takk for svarene . Problemet er lenge løst (ruller dem sammen rett og slett - "limsiden" mot "pelssiden"). For resten det finnes limfrie feller som http://geckoclimbingskins.com/. Jeg har et par slike til "plankene" og limer dem sammen og fra hverandre uten problemer.
  4. Dere er vel kjente med http://senorge.no/mappage.aspx ?
  5. Til emnet: Skjønner at fangremmer kan forårsake mer skade ved et eventuelt fall, men hvordan er de da ment? Skal de bare brukes av noen eksperter som "aldri" faller ned? En ting jeg gadd vite er om skia vanligvis løsner fra støvlene hvis man blir tatt av et snøskred. For hvis ikke, ser jeg ikke fordelen med stoppere fremfor fangremmer. Noen som har erfaringer med disse fangremmer? Har hatt dem på tur og de oppførte seg helt elendig. Den dingsen som ser så sofistikert ut med det L formete stykket holdt på å løsne (frakoble) fra den ringen det skulle holde seg i. Under turen har dette skjedd minst 4-5 ganger, både ved oppstigning og nedoverkjøring. En gang løsnet det seg etter 2(!!) skritt. Er det eventuelt noen som har erfaring med det såkalte "løssnø bånd" (tiefschneeband på tysk)? Jeg har et par randonnee ski med dynafit tlt speed bindinger uten stoppere (derfor bruker fangremmer), men ville kanskje overgå til stoppere likevel. Går det an å montere dem på, eller må man bytte ut helstykket?
  6. TBM

    Blefjell

    Ja, fordi den veien til Nordstulvatnet heter nemlig Storebleveien Da var jeg på sørsiden av Blefjell i dag og kan bekrefte det eirikw skrev, altså skarete, isete snø. Dybden kan jeg bare gjette, men bortsett fra de vindutsatte fjellrygger og topper var stort sett alle stein dekket av snø. Se forresten bildene fra turen.
  7. TBM

    Blefjell

    Er det den veien, som går opp til Nordstulvatnet? Er den ryddet? Kunne tenke meg en tur til Store Ble i morgen. Noen som vil joine?
  8. Ja, det var det nok. Jeg ble bare forvirret av at "det samme skulle gjelde flåten også".
  9. Hvis det er riktig så skulle jeg allerede vært død. Eller immun . Har gjennom årene fått minnst 20-30 flåttbitt.
  10. ... men jeg er blitt lei av å leite eter svaret og dette emnet er jo ikke så langt fra mitt spørsmål. Hvordan oppbevarer dere skifeller? Jeg har Åsnes kortfeller og etter et par ganges bruk ble papiret som fellene ellers ble klistret på selvfølgelig revet i stykker. Jeg er litt usikker på om det er en bra idé å klistre fellene sammen, fordi limet kunne satte seg fast på en av de og dermed bli revet av den andre. Har også tenkt å lage noen belter av en kraftig plastpose for å lime fellene på.
  11. Heisan. Det er nå ganske lang tid siden jeg har brukt 75mm bindinger, men husker at jeg hadde ergret meg over at det alltid kom snø i de tre hullene på skoa når jeg ikke hadde de i bindinger. Snøen ble etterhvert til is og da var det håpløst å få den ut, slik at jeg kunne klipse skoene i bindinger igjen. Det var umulig å gjøre med staver, det har ikke hjulpet å sparke rasende rund og selv med en spiker var det mye arbeid. Nå skal jeg snart kjøpe en ny skipakke og overveier litt å bruke telemark bindinger, men ved siden av stor vekt ser jeg også dette som et problem. Er det noen andre som har samme problem? Og hvordan har dere løst det? Jeg har tenkt at kanskje hvis jeg boret hullene helt gjennom skoa..... . Men da risikerer jeg å skade sømmene og svekke materialet.
  12. Det er visst nok den globale oppvarmingen. Fluene tiltrekkes nå de kalde farver
  13. Jeg mistenker at det ikke er noen naturlige sten, men noe som kommer ut av en sjaktovn ved behandling av malm. Isaer hvis det var på en grusareal - kunne dette arealet være menneskeskapt? Er stenene lettere enn vanlige sten og ligner de glass, evt. har de noen strukturer som ligner bobler, er det sannsynligvis noe menneskeskapt.
  14. Du kan da bare gå på tur med meg, Lisa86
  15. Det har jeg læst igennem. Men ellers tak.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.