Gå til innhold
  • Bli medlem

Oliver04

Passivt medlem
  • Innlegg

    78
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Oliver04

  1. Testa et par Alfa Bukk i seks timer; gikk i oppholdsvær, men det var vått i lynget og jeg vandret over noe myr...  Bukkene er supre på foten, lett og behagelig, men ble fuktig inni altså etter bare seks timer. Lot de tørke luftig i romtemperatur, men etter 24 timer er de fortsatt fuktige inni. Ikke helt tilfreds - i hvert fall ikke til den prisen. Har sendt henvendelse til Fjellsport og Alfa --- for å høre om det skal være slik? 

    Sålen er også mykere, så til tung sekk og lang tur ville jeg ikke valgt disse fjellskoene. Har et par Alfa Bever også, og de er favorittene pr nå, mye mer solid med stødig såle og god ankelstøtte, og de er fortsatt ikke våte etter 2 sesongers nesten daglig bruk... :)

  2. Jeg fôrer mest med Vom 25/33, men har alltid en sekk Royal Canin Energy 4800 stående i tilfelle jeg glemmer å ta opp frossent fôr. Det er også kjekt å ha med i sekken! Ikke minst Royal Canin Energy booster, med 36% fett. Hundene elsker det - og det veier ikke så mye :) 

  3. Velger du lapphund eller australsk gjeterhund legger du samtidig medfødt vokting i handlekurv; det trenger ikke alltid være kjekt - dvs om du ikke skal bruke bjeffingen til noe.  Jeg hadde halsmelding på min australske gjeterhund som var godkjent redningshund. Dvs at han halset på kommando og ble trent til halsing ved funn av gjenstander, levende og døde personer. Sånn sett kom voktingen til nytte - men i hverdagen trenger det ikke være kjekt dersom du ikke ønsker en hund som bjeffer på alt og alle. 

     

    Jaktlabrador og jaktgolden tenker jeg som ypperlige hunder til ditt bruk :) 

     

    Selv har jeg jaktcocker, men den krever mye stimuli i øvre etasje. Bra for meg - men det holder neppe med tur og trivsel, dersom det er dine hovedargumenter for å skaffe hund ;) Dog anbefaler jeg rasen dersom du har planer om en del mentaltrening i tillegg til turplanenene! :) 

     

    Ps: det du ønsker mtp katter, stille og rolig innomhus og løs ute, er noe du uansett må TRENE hunden til... 

    Lykke til! :) 

    • Liker 1
  4. Erfart det samme ang markkur, som @elgen .... Droncit eller Milbemax; jeg kjøper i Sverige og veterinæren attesterer når han ser at hunden tar pillen. Enkelt og greit. Og uten ekstra kostnader :) 

     

     

     

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.