Gå til innhold

tjødnbotn

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  8
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. tjødnbotn

  Pakkliste til 7-Dagerstur ?

  Forslag: Rep-utstyr til packraft og evt en ekstra åre fordelt på hele laget. Vest og kasteline. Om du liker sånt: Bok. Kaffe.
 2. tjødnbotn

  Topptur i nærheten av Ustaoset

  Omnilite – her tar du simpelthen feil. Jeg er ikke ute etter å arrestere deg, men hvis folk søker opp denne tråden får de jo helt feil informasjon. Du viser liten forståelse for hvordan folk går på topptur i vår tid. Hvorfor er du så opptatt av Prestholt? Hvorfor må man forbi der? Finns mange steder å komme opp eller ned. Har du vært på Skarvet med tungt utstyr? Folk får se på kartet og gjøre seg opp sin egen mening. Fra Ustaoset til foten av Skarvet er det 4-5 kilometer. Derfra og opp er det roughly 600 høydemeter. Man trenger IKKE drive å ta feller av og på flere ganger, og er du vant tar det et par minutter. Er du vant med topptur, vet du selv best hvor lang tid du bruker på 600 høydemeter. Ned går det jo fort. Man kan fint bruke hele dagen på Skarvet, men man trenger det ikke.
 3. tjødnbotn

  Topptur i nærheten av Ustaoset

  Omnilite: En typisk topptur fra Ustaoset på Skarvet med tungt utstyr vil bare begrenset utstrekning følge skisporet. Og man trenger ikke gå via Prestholt. Den tidsbrukangivelsen du oppgir stemmer ikke – ikke i nærheten. Som du sier er det kort vei til Hestberget. Tar man direkte opp Eimeskaret, og retur samme vei vil jeg anslå romslig tid 5 timer.
 4. tjødnbotn

  Topptur i nærheten av Ustaoset

  Magnus: Mener du topptur med tungt utstyr eller på fjellski/langrenn? Ustetind er en langrennstopp. Hallingskarvet er vesentlig nærmere Ustaoset enn det Omnilite svarer (han har trolig angitt avstand fra Geilo). Finns skikjøring der for tungt utstyr, ikke alt er i sjangeren lett. En veldig fin tur uansett utstyr er fra Ustaoset og opp Eimeskaret opp på Skarvet. Husk å sjekke varsom.no og ta egne vurderinger – det gikk nylig et stort skred ved Urundberget.
 5. tjødnbotn

  Jutulhogget

  Hei – planlegger tur til Jutulhogget i sommer. To spørsmål: 1. Er turen slik den er tegnet inn her den beste måten å gå den på? http://ut.no/tur/2.6577/ 2. Tenkte å kjøre til området kvelden før og telte. Kan noen anbefale et fint sted å sette opp teltet, nær vei? På forhånd takk for svar! HR
 6. tjødnbotn

  Prestholtskarvet - topptur om vinteren

  De fleste som går til Prestholtskarvet følger skiløypa fra Havsdalen til Prestholt og tar opp Prestholtskaret derfra. Dette er en tur som blir svært mye gått i godvær av folk i alle aldre, og på slike dager er det alltid tråkk til toppen. En fin variant er å gå opp Eimeskaret, vesentlig færre mennesker der. Uansett veivalg er dette en flott tur som er en meget overkommelig tur i godvær for alle med noe langrennserfaring. Turen blir oftest gått utpå seinvinter/vår.
 7. tjødnbotn

  Geilo sentrum - fra vondt til verre?

  er det sånn vi vil se fjellbygdene?
 8. Om du er fastboende, hytteeier eller bare på gjennomreise, har du kanskje lagt merke til at forretningsbygningene på Geilo ikke er all verden å se på. Geilo har nylig blitt tildelt tittelen 'nasjonalparklandsby' - og burde prøve å leve opp til det. Men nå foreligger planer for et nytt bygg - pussig nok kalt 'Torvbygget' - på en kremtomt midt mellom jernbanestasjonen og Holms Hotell- som vil ta kaka: Det er en betongkloss med flatt tak, i strid med reguleringsplanen, som krever saltak. Takform er ikke alfa og omega, men det er et av de få kravene man klarte å få gjennom i reguleringsplanen. Minst like ille er det at gelenrell utforming og materialvalg ikke hører hjemme på Geilo i det hele tatt. Engasjementet er stort på Geilo: http://www.facebook.com/groups.php?ref=sb#/group.php?gid=108713669947 (her finner du bilde av tegningene og linker til mer info på haliingdolen.no og radiohallingdal.no) Om du støtter saken, vurder gjerne å melde deg inn i gruppa. Hvordan kan man kjempe for bedre utforming av fjellbygder? Lokalpolitikerne står tydeligvis maktesløse.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.