Gå til innhold
  • Bli medlem

Kristian7

Aktiv medlem
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Kristian7

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. En untgått modell fra helsport, fjellheimen double, så veldig interessant ut. Fant noen bilder her http://www.prisjakt.nu/produkt.php?pu=408307 Åpning i begge sider, men lufteløsningen på en siden så merkelig ut... Spørs vel om det er mulig å få tak i også..
  2. Full bredde i hele teltet, samt to innganger, er absolutt å foretrekke. Men alt veier, og lettvektstelt er jo uansett snakk om kompromiss. Hadde Kaitum kommet i 4-mannsutgave ville det vært med i vurderingen. Slik det ser ut nå er Nallo det mest aktuelle. Hører gjerne erfaringer fra folk med Nallo. Takk for nyttige innspill
  3. Nå ser det ut som nallo kan åpnes ganske bra slik jeg tenkte, trodde ikke det gikk ann, men fant et bilde som viser nallo 4: Ser at flere synes fjellheimen 4 blir litt lite til 2 barn og 2 voksne. Omtrent like innvendige mål på nallo 4 og fjellheimen 4, nallo 10 cm kortere. Noen som har sammenlignet plassen i de to teltene? Keron 4 gt er helt sikkert et supert telt, men det blir for tungt rett og slett. Trenger ikke noe ekstrem-telt. I den vektklassen er det mye annet som blir interessant, wiglo 4 lt og den typen. Hva ville folk valgt av stort fortelt eller lite fortelt og tarp? I dårlig vær (regn og vind) er jo stort fortelt veldig greit, men da mister man utsikten til vanlig, og så lenge det bare er regn kan tarpen brukes til å lage virkelig stort fortelt..
  4. Det er akkurat slik jeg ønsker, men alle 4-mannsteltene fra Helsport kommer med stort fortelt og ekstra stang. Har du gjort slik med telt med stort fortelt? Det ble litt uklart for meg. Ser gjerne bilder hvis du har. Ulempen er jo at man alltid må bære med seg det ekstra store forteltet, også når jeg tar med tarp. MSR Papa Hubba har mange fine løsninger, men det er for mye myggnetting i innerteltet etter min smak. Midt på sommeren er det helt sikkert supert, men ønsker å kunne bruke det vår og høst, og synes det blir mye lunere i innerteltet når det er "vanlig" innertelt over hele. Mye samme gjelder egentlig Go-lite Shangri La.
  5. Kan bruke Ringstind som jeg har og Allak, men dette blir 5 kg, og håper komme unna med 3 kg for et 4-mannstelt. Lengre fram i tid med større unger vil nok 2 telt være beste løsning, men det er en stund til enda, ønsker at alle skal sove i samme telt nå. Har sendt avgårde en mail til Hilleberg angående Nallo.. Nesten alle tunnelteltene til Hilleberg har denne muligheten, men ikke Nallo slik det ser ut. Mange av lettvektsteltene ser forøvrig ut til å ha mye myggnett i døren, (altså ikke mulighet til å lukke hele døren helt, men bare med myggnett, som anjan og ringstind), synes dette blir for kaldt hvis det er litt vind og surt..
  6. Ja, ser det går an på gt utgavene til hilleberg, men det tar ganske mye av utsikten virker det som. Absolutt et alternativ, og da kan tarpen ligge igjen hjemme.. Men liker fleksibiliteten tarpen gir, og da trenger jeg ikke drasse med på et fortelt i tillegg.. Noen som har efaring med Nallo ikke GT ? Fine bilder som viser hvordan det blir Takk for det
  7. Jeg er på jakt etter et telt for en familie på 4 (små barn), og ønsker innspill og forslag til fornuftige telt og løsninger. Har i dag litt forskjellige telt; Helsport ringstind 1-2, fint for soloturer, Hilleberg Allak, veldig fornøyd med dette for 2 personer på tur, og helsport svalbard for mer ekstreme turer (som det vel strengt tatt ikke blir noe særlig av..) Nå er jeg ute etter et lett telt, med grei plass for 2 voksne og 2 barn. Det blir mye å bære på når alle skal på tur, og vekt er ganske viktig. Det taler jo for et tunneltelt, f.eks helsport fjellheimen superlight 4-mannsutgave. Men jeg er veldig fornøyd med utsikten og følelsen jeg får av å sitte inne i Allakteltet, når man telter på steder med god utsikt. Kunne derfor tenkt meg et tunneltelt hvor hele forteltet kan rulles opp, slik som på ikke-camp utgavene av fjellheimen (http://www.helsport.no/fjellheimen-superlight . Det er uansett veldig greit med tarp når man er på tur med barn, da man får en stor lekeplass under tak hvis det regner (eller solskjerming). Ser derfor for meg at en løsning med tunneltelt for 4-personer, lite fortelt som kan rulles helt opp, og en tarp som spennes over inngangen, er noe som kan funke veldig bra. Blir det vind får man ta ned tarpen, men all erfaring tilsier at vi bare drar på tur når det er godvær Desverre finnes ikke Helsport Fjellheimen i ikke-camp utgave for 4 personer (var det en modell tidligere?). Hilleberg Nallo er en mulighet, men det ser ikke ut til at forteltet kan rulles opp på samme måte. Har faktisk ikke funnet noe slikt telt, alle 4-mannsutgaver kommer med stort fortelt. Ønsker innspill og gjerne erfaringer fra andre med barn på tur. Forslag til spesifikke telt er også velkommen!
  8. Hei, ny på forumet her, men virker som det er mye fjellfolk som kanskje kan hjelpe.. Jeg skal i nærheten av slogen om 2 uker, og kunne gjerne tenkt meg og kommet meg på toppen. Er det noen som vet hvordan snøforholdene er? Har ikke stegjern eller isøks, aldri brukt forsåvdt.. Burde jeg gå til anskaffelse av dette, eller er det unødvendig?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.