Gå til innhold

Eirik78

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  571
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  Eirik78 fikk poeng fra Anonsen i Hva er det viktigste - du har glemt?   
  Det viktigste jeg har glemt? Nei, det har jeg glemt hva var
 2. Liker
  Eirik78 fikk poeng fra Fury i Utstyrshysteri.   
  Man skulle tro mange skulle ut på storekspedisjon ja...

  Men på den annen side:
  Norske priser er jo til dels helt vanvittige, og da er det vel fler som vil være sikre på at nettopp det man kjøper er noe som man kan få nytte av i lang tid fremover?
  Her i huset har vi utstyret som trengs, slik har det vært i flere år og jeg ser ingen grunn til at det skulle endre seg de nærmeste årene heller.
  Selv så er jeg ganske fornøyd med å ikke bruke mer enn drøyt to hundre kroner i året i snitt på friluftsutstyr.
 3. Liker
  Eirik78 fikk poeng fra Lemmen2 i Undertøy som forhindrer gnagsår på lår.   
  Produktomtale av boxeren på amfibi:
  "Dette finnes blant annet på skuldrene for å gjøre det mer behagelig å bære sekk."
   
  En setning lenger opp her:
  "da jeg vanligvis er plaga med at korte boxere glir oppover låra etter en stund i skoa..."
   
  Nå lurer jeg bare på om det er jeg som har totalt misforstått hvordan en boxer brukes...
 4. Liker
  Eirik78 fikk poeng fra Hartvig i Bigfoot..... i Norge?   
  Om du mener jeg er lunefult ondskapsfull så får det stå for din regning.
  Jeg spør om det jeg lurer på, og om du så ønsker å kalle meg ravende gal og psykotisk av den grunn istedet for å svare så føl deg fri.
  Jeg kommer nok til å sove godt likevel.
  Tviler på at slike karakteristikker hjelper deg videre i din søken på svar.
  Mulig jeg kan oppfattes noe sarkastisk når jeg omtaler alle de uskarpe videoene du presenterer, men om du ikke oppfatter at poenget er at disse ikke er troverdige så får du gjerne overse det også.
  Lydklippet du viser til nå sist kunne like gjerne vært fra Norge om politiet her hadde vært like slepphendt med slikt som i USA.
  Jeg har jobbet på akuttpsyk. og har tatt imot flere som har sett det meste og rapportert inn dette.
  Noen ravende gale i ordets rette forstand både med og uten nok rusmidler i kroppen til å ta livet av en okse, og de litt mer beskjedne av seg.
   
  Jeg vil tro vi kommer nærmere en nordisk bigfoot om det er flere deltagere enn deg i tråden.
  Med karakteristikker av person blir det gjerne slik at folk ikke gidder
  Så svar på det man lurer på der du ikke har klargjort påstandene, ikke sleng ut teite bemerkninger for å slippe å svare.

 5. Liker
  Eirik78 fikk poeng fra petrol i Avtrede på tur   
  Om man har vært endel på tur, så vet man gjerne slike ting.
  Men når man ikke er så erfaren?? Hvor lærte du det? Spurte du noen, eller fikk det fortalt, eller er det en medfødt kunnskap hos deg?
  Hadde vært hyggelig om du ikke sier noe om du ikke har noe konstruktivt å bidra med, ta vel i mot nybegynnere også istedet for å være en kjiping.
 6. Liker
  Eirik78 fikk poeng fra weisser i FF Vinterheng (Østmarka) 2013   
  De første ti årene var det vel ikke ett forumetreff, men det siste året må det ha vært nesten ti
  Gøy at forumet funker på den måten også!
  Og med slike gode turrapporter så er turene underholdende også for de som ikke var med
 7. Liker
  Eirik78 ga poeng til Johan2000 i Regjeringens innsats for miljøet?   
  Det stämmer ju i och för sig. Problemet är att mediakåren i i princip hela västvärlden inte är intresserade av att granska saken. FNs klimatpanel är ju inte en vetenskaplig inrättning utan en politisk. Så den beter sig ungefär som man kan förvänta.
 8. Liker
  Eirik78 ga poeng til utemannen i Snøscooter - igjen -   
  Denne kjøringen du var vitne til er jeg helt klar over foregår. Derfor mener jeg at etablering av lovlige skuterløyper kan regulere kjøringen til egnede områder. Lekeområder er ikke en del av rekreasjonsløypene, så det vil, som du sier, antageligvis ikke være utfordrende nok for de som vil leke. På Eiken i Vest-Agder har de etablert et stort område som tillater lekekjøring siden det er regulert som øvelsekjøring (tror jeg). De har i hvert fall fått til å avgrense et område der ungdommen kan herje fra seg. Og det er noe skituristene vet, så de går ikke i det området. 

  Snøskuteren er kommet for å bli, derfor må vi få et regelverk som fungerer. Lovlige løyper er en god start. 

  Jeg tror ikke det er så mange potensielle skuterbrukere som lar være å kjøpe seg skuter pga at det ikke er lovlig med rekreasjonskjøring. Skutersalget har økt betraktelig de siste årene.

  At grunneierene vil bli presset er det ingenting som tyder på. De fleste grunneiere er meget klare på at de ikke vil ha snøskuterkjøring på sin eiendom (noe som kan føre til økt kontroll av kjøring, som igjen kan ødelegge "friheten" de har i dag).
 9. Liker
  Eirik78 ga poeng til utemannen i Snøscooter - igjen -   
  Stortinget skal 7. mai kanskje godtatt en lov som gjør at kommunene selv kan etablere snøskuterløyper for fornøyelsekjøring. Hvor løypene kan ligge er det også strenge regler for. De færreste kommuner eier selv områder som er egnet for slikt løypenett, så da må de berørte grunneierene eventuelt godta at løypene skal gå gjennom deres eiendom. Om føringene er de samme som når forslaget var ute, er det ikke lov til å betale en grunneier for å legge løype på han sin mark. 

  Frislipp er i hvert fall ikke det riktige ordet her! Dette er et forsøk på å få samlet dagens kjøring i lovlige former. 
   
  Redningsvestpåbud er også et forsøk på å få litt orden på dagens båtkjøring. Kanskje vi er så heldige at redningsvestpåbudet får flere til å la båten ligge stille, siden man da ikke trenger å ha redningsvesten på. Det hadde vært nydelig å kunne padle i skjærgården uten alle de late menneskene med lovlig promille på 0,8 som skal kjøre båt i kø frem og tilbake til de fine plassene. 
   
  Anbefaler alle til å lese føringene på hvordan snøskuterløyper kan etableres før de kommer med for mange påstander om hvordan dette blir.
   
  Jeg gjentar, dette er IKKE frislipp.
 10. Liker
  Eirik78 ga poeng til FjellDude i Snøscooter - igjen -   
  Mange som er i mot, men jeg for snøscooter. Tommelen opp!
 11. Liker
  Eirik78 ga poeng til Grimner i Jakttvillingene   
  Takk til @Skjult lenke - logg inn for å se den for programrapporten - tok bare et par siders "debatt" før den dukket opp
   Høres i grunnen veldig ut som hva jeg i mitt stille sinn gjettet på: uvant jakt i et land med en litt annen våpenlovgivning og et langt større antall jegere enn i Norge.
  Synes pitbull på villsvinjakt høres ut som en svinaktig god idé.
   
   
  Den forrige tråden om emnet het "Tullejakt" og gikk i januar 2014. Finner den ikke i søket - muligens slettet, hvilket ville være synd, ettersom mange av argumentene fra den gang kommer opp igjen.
  Så for å gjenta noe av hva jeg sa den gangen om @Skjult lenke - logg inn for å se dens påstand om våpensikkerhet og skuddlengde:
   
  - jeg så en haglepipe som kikket inn i kameraet over skulderen på en av jentene - om dette var en forglemmelse eller hvor langt unna kameraet egentlig var, vet jeg ikke, men det var det eneste.
   
  - skuddlengde - kamera er ikke montert på jeger eller våpen, så vi ser alt fra andre vinkler og avstander enn hva som er naturlig å skyte fra - bedømming av skuddhold blir svært vanskelig.
   
  - skadeskyting - hvis folk tror at skadeskyting ikke forkommer, så vil NRK-filmen være et sjokk. Den viser ettersøk og avliving uten å legge noe mellom. Fullt forsvarlig og prisverdig. Den filmen burde vises under jegerprøveundervisningen.
   
  Jeg oppfordret den gangen trådstarter til å se filmen på nytt. Han kastet tydeligvis ikke bort tid på film, tvillinger eller motforestillinger. Påstandene om NRK-filmen denne gangen er sterkere enn de var den gang.
   
   
  Og for øvrig: den gamle, erfarne elgjegeren som følte med elgen han skjøt. Så han en døende elg inn i øyet og det var slutten på elgjegerkarrieren eller ble det flere elger gjennom årene? Jeg har full respekt for begge valg, men om det datt flere elger, så var vel gleden større enn sorgen.
 12. Liker
  Eirik78 ga poeng til Friluftsnoob i Jakttvillingene   
  Dette er feil. De letet veldig lenge og var lei seg over at de ikke klarte å finne fuglen. 
 13. Liker
  Eirik78 ga poeng til REs i Jakttvillingene   
  Jeg så hele første programserien og har også sett det første programmet fra USA.
  Det som jeg var mest spent på var hvordan amerikanerne forholdt seg til språkbruken deres. De piper jo bort alt som minner om kraftuttrykk på tv. 
  (Da forstår man sikkert hvorfor det var kø utenfor en butikk i Stavanger hver gang det var krusskip i byen med amerikanere ombord. Butikken hadde det velklingende navnet Skitt.)
  Men disse personene som de møtte "Ower there" var en type mennesker med ganske høy Rambofaktor. Kniver på størrelse med et gjennomsnittlig romersk sverd og kjøretøy og skytevåpen av samme kaliber.
  Å jakte villsvin med hund er vel ikke så mye verre enn den engelske revejakten med hund. Forskjellen her var bare at i stedet for at hundene river offeret i filler så ble det holdt i sjakk av en velvoksen pitbull og avlivet med et knivstikk mot hjerte- lungeregionen. Bladet på kniven som ble brukt var nok godt over 30 cm langt. Noe i likhet med denne:

   
  Å fiske alligator med fiskestang for deretter å avlive den med et velrettet rifleskudd mot nakken er vel ikke så forskjellig fra å fiske laks eller andre store fiskeslag.
  At alligatoren var noe omkring tre hundre kilo gjør vel bare spenningen litt større.

   
  Noe av den jakten som ble vist og også noe av den vi vil få se i senere programmer er fra områder / parker hvor det holdes dyr kun for å selge jakt til velstående personer som ønsker et skinn på gulvet eller et trofé på veggen.
  I traileren til neste program protesterer en av jentene mot å skyte bison som beiter fredelig som vanlige husdyr og hvor guiden har med skytevåpen og støtte. Her er det bare for gjesten å sende skuddet avgårde. ikke et snev av jakt, men ren slakt i likhet med jakt på visent i Polen.
  Skjult lenke - logg inn for å se den
  At jakt i USA er kommersialisert til de grader burde ikke være overraskende på noen og det er forståelig at folk som er vandt til å jakte i Norge reagerer på dette.
  Jeg synes ikke at programmet er rent søppel, men det viser litt av den amerikanske virkeligheten som styres nesten 100% av penger. At jaktmetodene er noe uvanlig for oss er vel ikke mer enn det vi burde forvente fra et land hvor man skyter bjørn med både luftgevær og pil og bue. Det er ikke så lenge siden at det var tillatt med fellefangst av flere typer dyr i Norge og det var ikke alltid at denne jakten var så mye mer human enn det vi har sett i dette programmet.
   
  Jeg vil oppfordre de som har meninger om programmet til å se alle programmene før de kommer med alt for bastante utsagn. 
  Det kan jo tenkes at det ikke er så veldig ille like vel.
   
   
   
 14. Liker
  Eirik78 ga poeng til Humbug i Jakttvillingene   
  Jeg har heller ikke sett programmet, og jeg syns det var dritbra!
 15. Liker
  Eirik78 ga poeng til ost i Jakttvillingene   
  Jeg så mesteparten av første sesong, og også episode 1 i denne sesongen. Det er rart hvor mye jantelov og drittkasting som kommer, spesielt fra folk som ikke har sett programmene.

  Vi snakker om to jenter som hoppet av skolen etter åttende klasse. Da var de lei, og skolevesenet var tydeligvis ikke tilpasset dem. Så vidt jeg kan forstå har de siden livnært seg som jegere, og hva andre slags jobber de måtte ha skaffet seg. Språkbruken deres, og forsåvidt sigarettforbruket også, er grov, men også sterkt preget av lite skolegang og hva jeg vil gjette på er et resultat av jaktopplæring i et sterkt mannsdominert miljø i Reisadalen. Nå er jo nordlendinger (alt nord for Trøndelag) kjent for å snakke rett fra levra, og disse er intet unntak.

  Jentene har altså lite skolegang, men kvalifisert og godkjent som jegere på bl. a store rovdyr. Nå er jeg overhodet ikke jeger, men jeg gjetter på at folk som har (norsk) godkjenning for jakt på ulv og Bjørn kan sine saker.

  Nok om det. TVNorge har invitert jentene med til USA for at de skal få oppleve jakt der. Serien er en samfunnsstudie i hvordan jakt delvis/tydeligvis foregår der borte (igjen: jeg kan lite om jakt) og interresant ut fra perspektivet at man kan lære noe der og. Det er verdt å merke seg at jentene (så langt) fremstår som seg selv og ikke som noe regissert. Om bøffelepisoden, som det bare er vist teaser fra så langt, ser man at en av jentene takker nei til å skyte, da jakten er ren troféjakt, eller bærer preg av det, og det strider mot hennes prinsipper. Villsvinjakten derimot, og også krokodillejakten er jakt på skadedyr slik det fremstilles.

  Serien viser to viljestreke jenter, som mot samfunnets vilje (ikke følge normal skolegang) likevel kommer seg frem på sitt vis. Temaet er jakt, hvor også avliving vises. Med tanke på hvor mye vold, skyting og generell dårlig oppførsel som vises på TV i dag, både gjennom serier, men også på nyhetssendinger, så er det som vises i denne serien rimelig harmløst.

  NOAH gjør mye bra, men når det kommer til realisme omkring vanlig dyrehold (type gårdsbruk og jakt) og hva dette (kan) innebære®, mener jeg de er rimelig langt ute på prærien/viddene.
 16. Liker
  Eirik78 ga poeng til Vandrefalk i Longyearbyen-Svalbard.Et kunstig,ikke bærekraftig samfunn ?   
  Nå venter jeg i spenning på at noen skal ramse opp de bærekraftige bygdene på fastlandet som ikke får fraktet inn drivstoff, mat, klær, o.s.v......
 17. Liker
  Eirik78 fikk poeng fra Snøhvit i Snøscooter - igjen -   
  Loven som ble innført den gang har samme navn som nå, lov om motorisert ferdsel i utmark. Den dekker alt, ikke kun scooterkjøring på snø.
  Du har rett i at scooterne var svært annerledes enn nå. Hvem husker ikke hvordan disse stygge doningene skrapte og bråkte? Passering av jetfly i lav høyde var bedre å oppleve enn et slikt skrangleverk som for forbi. Og det var mye stygg kjøring med bil langt unna steder det var normalt at en bil skal finnes.
  Akkurat antall scootere husker jeg ikke nå, men i forhold til befolkningsstørrelse og hvordan naturen ble brukt så ble det nok oppfattet som at det var mer enn nok av de.
  Likevel så var det altså annen motorisert ferdsel i utmark som var viktigere å sette en stopper for også den gang.
   
  Det er nye tider nå, nye måter å bruke scooter på, og ikke minst nye konstruksjoner.
  Ingen ville ha tjent noe på et frislipp og null regulering slik det var før loven kom, og hadde det vært snakk om det nå i dag så ville det nok ikke engang vært en debatt om man skal åpne for noe mer muligheter for å kjøre scooter her i landet.
   
  Som du sier, blir spennende å se hvordan lovendringen blir. Inntil det så er det nok ikke mye nytt fremover bortsett fra de samme skremmeskuddene vi allerede har hørt når høringsprosessen er i gang. I den forbindelse er det nok mye viktigere at debatten handler om reelle sanksjonsmuligheter ved lovbrudd, og hvordan dette skal håndheves.
 18. Liker
  Eirik78 fikk poeng fra Snøhvit i Snøscooter - igjen -   
  Når skal det ta slutt med slike tåpelige argumenter?
  Før nåværende totalforbud ble innført var det fritt frem. Altså fantes det mange som over natten fikk forbud mot å bruke scooteren sin. Dette gikk jo likevel.
 19. Liker
  Eirik78 ga poeng til Robinson i Monsen den store   
  Dette er grunnen til at hunder dør unødig. At dere ikke forstår lovverket. Det kreves ikke i loven at hunden skal ha drept eller skadet husdyr for at en bonde skal kunne avlive den. Det som kreves er at husdyrene er i fare for å bli skadet. Og hva som utgjør en fare må jo bli synsing. Hundeieren kan mene at hans  hund er så grei at den aldri vil utgjøre en fare , mens bonden vil med rette kunne hevde  at løse hunder generelt utgjør en fare. Og vise til mange eksempler på dette. Derimot en hunde eier som har hunden sin solid forankret i seg selv ved hjelp av ett bånd vil ha mye bedre juridiske kort på hånden. En hund i bånd utgjør er minimal fare. 
 20. Liker
  Eirik78 ga poeng til Gal Krokfot i Monsen den store   
  I enkelte (skulle gjerne hatt ein dobbeltstrek under enkelte...) tilfeller har saueeigarar såpass mange dårlege erfaringar med lausbikkje i saueflokken at dei berre sitt å ventar på ei sjanse til litt revansje.
  I denne spesifikke saka kan det sjå ut som om saueeigar er på tynn is i forhold til nødvergeparagrafen, men å bevise det når det står ord mot ord er vanskeleg. Det einaste som er bevist er at bikkja ikkje var i band.
  Eg er litt for gamal til å stole på medias vinkling i denne (og andre) saka så da må ein stole på at retten har vurdert alle aspekt og dømt etter kva som kan bevisast.
  Svært mange saueeigarar (og generelt gardbrukarar) er også bikkjeeigarar.
   
   
  Om ein skal byrje å diskutere haldningar til dyr trur eg bikkjefolket skal gå svært stilt i dørane.
  Punkt ein er bikkjeavl. Vesentlege delar av bikkjemiljøet praktiserar ein avlskultur der ein bevist ettertrakter eigenskaper som er svært destruktive og plagsame for rasa. Enkelte raser er heilt øydelagt på grunn av eit bevist avlsarbeid.
  Punkt to er importpraksis. Mange bikkjefolk føler seg så heva over lova at dei kan importere dei bikkjene dei vil når dei vil utan omtanke for eventuelle parasitter, sjukdomar og liknande som måtte følgje med. Dette inkluderer frakt av eigne bikkjer over landegrenser og tilbake til Norge utan tilstrekkeleg vaksine. Ofte toppa med bitre aviskronikkar/artiklar når bikkja vert hekta i tollen og får ei dyr karantene.
  Punkt tre er alle dei som har bikkjer som aldri får nok mosjon. Eksempelvis folk med husky eller setter midt i Oslo der ein liten gåtur i parken kvar dag er einaste form for mosjon.
  Punkt fire er omtanke for andre dyr, inkludert sau. Denne krasjar sjølvsagt litt med punkt tre men det bør folk vurdere før dei skaffar seg bikkje. Lidelsen sau, fugl, småvilt og andre artar vert påført av ei ukontrollert bikkje er betydeleg. Eksempelvis vert det tidlegare lagt ut ein turrapport på dette forumet (forøvrig ein bra turrapport, men...) der bikkjeeigar fortel at bikkje tok 22 lemen iløpet av turen, fleire av dei gravd opp. Kvifor lar bikkjeeigarar slikt passere? Også lemen har vel ein verdi på lik linje med sau og bikkje? Mange kommenterte rapporten positivt, men eg såg ikkje ein einaste reaksjon på bikkjeoppdragelse og det er tydelegvis mange dedikerte bikkjefolk her...
  Lista kan sikkert gjerast lengre men poenget er at bikkjefolk som skuldar gardbrukarar for dårlege haldningar til dyr får feie litt for eiga dør. For der ser det ikkje bra ut...
 21. Liker
  Eirik78 ga poeng til Tor Magnus i Monsen den store   
  Men er det helt urimelig? Hvor mange hunder er det i Norge, og hvor mange bjørner? Burde ikke truede arter ha litt ekstra beskyttelse?
 22. Liker
  Eirik78 ga poeng til Walle i Lemenår   
  Fint at det blir opplyst om slikt, men for en elendig artikkel.

  Like informativ som:
  "Bevæpnet mann observert på veien, Politiet ber hele Norge og den delen av Sverige som grenser mot Norge om å holde seg innendørs inntil videre informasjon er gitt."
 23. Liker
  Eirik78 ga poeng til ost i Hvordan håndheve hundeforbudet på hyttene til STF?   
  Jeg tror SFT/DNT må gå sterkere ute og forklare i rene ordelag hva og hvorfor om hva som gjelder med hunder. Da jeg var liten hadde vi dachs, og det var utenkelig for oss at den skulle sove ute. Han var en kosegris, og ble smuglet inn på hytter og hotellrom. Som voksen ser jeg jo at dette ikke er helt greit, og jeg lurer på hva jeg gjør den dagen jeg selv skaffer meg hund og vil gå hytte til hytte i fjellet. 
   
  Jeg skjønner at hensynet til allergikerne er stilt i forsetet, men det overrasker meg også at det er gjennomført så bastant. Er det flere allergikere enn hundeeiere som er brukere av hyttene? For mange er bikkja eneste følgesvenn, og det å dra på tur uten virker jo veldig rart. Er det tatt hensyn til glutenintoleranse på hyttene også? Hva med støvallergikere? Ikke noe av dette rettferdiggjør ufint språk.
   
  Hund på hyttene fremstår for meg som noe DNT helst ikke vil si så høyt. Det er jo en ubehagelig ting å si til medlemmer, som man jo vil ha flest mulig av. 
 24. Liker
  Eirik78 ga poeng til Zombiecat i Hvordan håndheve hundeforbudet på hyttene til STF?   
  Dette går vel mer på dårlig folkeskikk enn hund/ikke hund. 
  Men er det ikke bare å kaste ut folk som ikke følger reglene? Eller om man har navn, melde de inn og eventuelt at de mister medlemskap eller får en advarsel. 
 25. Liker
  Eirik78 ga poeng til Elisabeth-81 i Monsen den store   
  Du er ikke særlig villig til å se løsniger, eller? Du har gjentatte ganger sagt at bonden ikke har økonomi til å sette opp gjerder og når noen mener staten kunne gjøre det så kommer du med kommentarer som indirekte sier "haha...det er umulig å sette opp så mye gjerder". Og når noen foreslår at kanskje skur hadde holdt de litt unna tunneler så mener du at sauen har det så fint i tunnelene at det ville ikke fungere. Jeg tror ikke sauene syns det er så kult å hele tiden måtte flytte seg fra biler. Å finne tilsvarende le i skogen er ikke så lett og ihvertfall ikke når man er tett opp under tregrensa. Noe må det jo være mulig å gjøre for å få sauene til å søke ly andre steder enn i tunneler.
  Uansett forslag på løsninger så forkaster du dem umiddelbart. Hvorfor det? Vil du ikke at det skal finnes noen løsning som fungerer? Vil du ikke at man tester ut mulige løsninger? Ønsker du å kun sitte og klage over rovdyr og løshunder? Sauer og mennesker har ikke større rett på jorden enn rovdyr og løshunder.
   
  Og i tilfellet til @Ugla. Hva om hunden hans hadde vært av den brutale typen og drept sauen som angrep han. Hadde Ugla (ikke den kloke med vinger) måtte betale erstatning for sauen da? Hadde bonden fått noen form for straff for at hans dyr hadde ødelagt hunden mentalt. Om en normal hund, som ikke jager sauer, blir angrepet av en sau, vil den etter den hendelsen begynne å jage fordi det tross alt er bedre å jage enn å bli angrepet. Og, sorry, men noen meter med bånd er ikke nok når en hund føler seg truet. Hendelsen til Ugla er også et bevis på at hunder flest ikke har noe ønske om å angripe sau, de kan jage fordi de ser på det som lek, men de færreste ville ha angrepet og drept en sau.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.