Gå til innhold
  • Bli medlem

Ole89

Aktiv medlem
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Ole89

  1. Xxl har ryddesjau på soveposer i nettbutikken!
  2. Senior er av den gamle skolen og har alltid kjørt på 75 mm, også med muligheter for helwire og jeg har sett fordelen av en stiv løsning. Nå er senior noe mer storvokst enn meg. Jeg syns BC magnum fort blir litt leamikk når jeg driver med hund eller tung oppakning med pulk etc, spesielt i krevende utforkjøringer. I tillegg fryser jævelen når man får fukt etc i kontakt med bindingen. På lange turer ser jeg mange foretrekker 75mm og jeg har i grunn veldig lyst til å gi det et forsøk. Ettersom jeg har ett par Åsnes Triango (eller noe) med bc binding til trikkeskinner, kunne jeg tenke meg et kraftigere par. Ser at noen nevner dette med stivhet, men mye ligger også i støvelen, og ikke minst kroppsvekt/oppakningsvekt vil jeg tro.
  3. Fantastisk! Takk for hurtig og god tilbakemelding folkens. Nå ble en fattig student glad:)
  4. Hei gjorde verdens største tabbe ved å montere BC magnum på nye Nansen fjellski.. Noen som vet om det er mulig å få disse av og sette på 75 mm binding, uten å måtte kjøpe nye ski?
  5. FYO: Var i kontakt med Helsport i dag, ang lettvekts 4 sesongstelt og fikk følgende svar da jeg spurte om modifisering av Rondane Light: Hei Det som skiller våre Pro telt (Rondane Light) fra våre X-Trem telt er ventilasjon, stormmatter, antall bardun punkter, plugger= større og sterkere, stenger = som er sterkere/større dimensjon. Det viktigste av disse punktene er ventilasjonen. Rondane har ventil nede ved bakken på bakfronten, som kan dekkes til ved snøfall. Og ventilen oppe på døren er ikke lukkbar. Det er viktig i forhold til snø som kan drive inn igjennom nettingen. Rondane kan syes på stormmatter og brukes på vinteren men ett X-trem telt er å anbefale. X-Trem teltene har to ventiler i bakkant som kan lukkes helt om nødvendig og en ventil på front som også kan lukkes helt. Alternativet er Fjellheimen 2 Camp eller 3 Camp. Vi har sett behovet for lettere halårs telt så neste sesong kommer alle Pro telt med lukkbar og forbedret ventilasjon og da kan vi anbefale vinterbruk også på Pro teltene. Med vennlig hilsen/Best regards, -NN-
  6. Til turbruk, dermizax fra Bergans. Til arbe, oljehyre fra hellyhansen.
  7. Jeg har hatt samme problem tidligere, men valget for meg falt på Bergans alpinist MED rulletopp! Dette er en genial løsning om du er ute i fjellet vinterstid, da du slipper snø under lokket. I tillegg er sekken full av kompremeringsreimer, slik at du får justert sekken rett. Men det jeg er aller mest fornøyd med er hoftebeltet som er bevegelig. dette øker bærekomforten selv med over 35 kg i sekken. Den er relativt høy og smal, som gjør at den ikke er til hinder for armene når du går på ski (staver) Det er masse ekstra du kan feste på sekken, les lommer. Jeg har ikke stor erfaring med pararanger men jeg tror du vil få mest igjen for bergans i forhold til prisen. Ole
  8. har 20-50 % på Norrøna og Bergans, i allefall i Moss. Ny Norønna Falketind jakke, synd narvikbuksa var for liten!
  9. Ole89

    Alfa Falk

    Var å så på Falk i dag, og må si jeg ble skuffet. Veldig stiv såle, og veldig mykt skaft. Tror jeg kommer til å gå for Bever Grip+ til høst, vår og vinter. Og heller satser på ett par lettere sko til sommerbruk. Det virker som Bever Grip er mye stivere i ankelstøtten, noe jeg prioriterer høyt pga ofte tunge bører.
  10. Ole89

    Alfa Falk

    Er det noen som har noen erfaringer ang Alfa Falk - fjell/jaktsko? Tenkte å anskaffe meg et par av disse.
  11. For å si det sånn, noen år med det der, over flere uker, blir du lei - når jeg er på tur, skal jeg kose meg - og da inkluderer det gooood egen laget mat, selv om det veier litt ekstra;)
  12. Jeg har noe av forsvarets FR (Real turmat) om noen er interessert - ønsker å bli kvitt dette. Noen hele pakker og noen rene måltider.
  13. Kommer veldig ann på huden og forarbeidet. Mye hard og død hud gjør at tenso sitter dårligere.
  14. Reston er tynn skumgummi med medisinsk lim fra 3M; http://solutions.3m.no/wps/portal/3M/no_NO/EU-HealthCare/Home/ProdInfo/MedicalSupplies/ProductCatalogueNO/?PC_7_RJH9U5230GE3E02LECFTDQ0SH4_nid=0P4B9609LMbeT3TVFPQ2H3gl Ellers oppgir produsenten at man kan få kjøpt dette på disse apotekene i Oslo; http://solutions.3m.no/wps/portal/3M/no_NO/Where-To-Buy/Corporate?linkid=00hp Jeg har selv kjøpt dettepå Sykepleieservice i Fredrikstad. Ellers for å toppe det hele, kan du legge på et mepore plaster mellom reston og tensoplast, med evt en betennelsesdempende salve - for optimal komfort ved åpente sår. http://www.vitusapotek.no/Products/NMD+default+Catalog/PID-841635.aspx
  15. Når du først har fått gnagsår, kan du lage en krans av feks Reston, slik jeg har gjort, rundt såret, og legge tensoplast over. Så får såret pustet - er det åpent, legg på et gassbind/mepore plaster.
  16. Lightstick og ir-stick er alltid med på vinterturer i fjellet!
  17. Jeg kommer til å handle her til min finske lapphund http://seleverkstedet.no/Sider/produktsider08.htm har bare hørt utrolig mye bra om disse folka, og spesielt kløvene deres. Mitt tips!
  18. Gnagsår? ser her https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=16711
  19. Under følger en serie med bilder om hvordan jeg fikser/forebygger gnagsår. Begynn i bunnen og gå oppover - blir ikke klok på detta. - Grunner til å velge Tensoplast: - Den puster - Den er elastisk - Den er ikke et helvete å få av - Grunner til å IKKE velge Compeed: - Den puster ikke - Den blir ofte for liten - Den er et helvete å få av. Når det gjelder gnagsår er det VIKTIG at såret får puste. Jeg gjør det slik, og har aldri hatt problemer, selv med åpne sår. Man har større muligheter med Tenspolast, da den kan brukes til så mangt. Andre ting man kan gjøre for å unngå gnagsår: - Tynntynn damesokk innerst, så glir yttersokken mot denne i stedet for huden. - Tørre bein og gode sokker (bruk alltid sokker av ULL!) - Godt inngåtte sko, hopp i ei bekk og gå en god tur. - Sørge for at all taping på foten er slett uten bukler og ugjevnheter (Samme gjelder i grunn sokker også). God tur, uten gnagsår!
  20. Har nappet ut 4 flått på bikkja i Våler (Østfold) på 2 dager, samt en i indre Troms - så jeg tviler på at den e på vei tebake desverre. NB! Husk at kun reseptbelagte flåttmidler er lovlig i Norge - fler flåttbånd, kjøpt andre steder, har gitt hunder utslett osv.
  21. Vi bygger hytte i området Synstgardsætra - og er svært interessert i gode tips til turer sommer og vinter. Er erfaren friluftsmann både sommer og vinter - og er glad i utfordringer. Har også ei bikkje jeg har med meg på tur, både sommer og vinter med kløv, sæle eller pulk. Alle tips av interesse!
  22. Vel, av medikamenter har jeg med meg en betennelsesdempende salve, Fucidin (reseptbelagt), pyriceptsalve eller bacimycin - disse er ikke reseptbelagte. Av smertestillende har jeg fremdeles til gode å finne noe som faktisk fungerer mot annet enn hodepine. Når det gjelder muskel og leddsmerter bruker jeg i såfall IBUX. Paracet er mer febernedsettende. Paragin forte er reseptbelagt og fungerer bedre enn IBUX. Når det gjelder brannsår har jeg ikke noe erfaringer utover kaldt vann - men noen skryter av såkalt brannduk, eller branngel. Man kan også legge plastfolie over brannskadestedet for å holde på fuktigheten i huden. Skal knuse på med en tråd om gnagsårbehandling og forebygging iløpet av pinsen. Sjukdom i heimen gjør at det ikke blir noe tur på meg i denne pinsen gitt..
  23. Kjapp deg innom en sportsbutikk og spør om de har noe stående - slik fikk jeg fatt i Nansen til 1200,- i stedet for 3000,- u/binding. Noen sender dette tilbake til grossist/fabrikk -men kan hende de ikke har kommet så langt riktig enda. Kan ikke vente til å få slengt dessa ut i snøen! Ser at Oslosportslager har salg på Varg skistøvler.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.