Gå til innhold

Speciale

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  4
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Speciale

  Utrent på tvers av landet

  Kjedelig for deg at vekta har gitt deg livstruende problemer, og det er nok noe som vil skje meg også om jeg ikke gjør grep. Poenget med turen min er ikke at jeg skal gå ned i vekt i løpet av turen, men at jeg har ett mål som gjør at jeg må ned i vekt. Så motivet mitt for å kunne gjennomføre en slik tur, er å bli i bedre form i forkant av turen. Jeg vet godt at det er mitt hode og ingenting annet som vil være utfordringen når jeg har begynt på mitt ambisiøse mål, men før jeg begynner på det målet så må jeg fokusere på å bli i bedre form, enten det er feil eller ikke. Forøvrig, så aner jeg ikke hva jeg gjør fra Myklemyr til Nedre sjodalsvatnet, og det var en av grunnene til at jeg lagde denne tråden, for at folk kunne komme med innspill på mine valg. Mine valg er utelukkende basert på steder som ser fine ut rent opplevelsenmessig, men om det er større vanskeligheter, så var det noe jeg håpet at ville gå frem av tråden. Jeg ser at jeg kunne ha uttrykt meg noe annerledes for at det skulle være noe mer forståelig. Takker for god informasjon, og dette tar jeg med meg videre. Jeg hadde for å være ærlig ikke tenkt så mye på snøproblemene jeg ville møte... Jeg har ikke gått i fjellet annet enn på sensommeren tidligere, så her er nok noe jeg må tenke litt på hvordan jeg skal løse.
 2. Speciale

  Utrent på tvers av landet

  Marketing? Sponsorer tenker jeg ikke på. Presse? Så lenge jeg ikke tenker på sponsorer, så hvorfor skal jeg tenke på presse? Og jeg kan ikke se at jeg har gitt inntrykk av at jeg fokuserer på noe annet enn motivasjon og praktiske detaljer. Jeg etterspør spesifikt i mitt første innlegg hjelp til rutene. Kanskje en ide å lese hva som står før du sier hva jeg må fokusere på? At folk ikke klarer å ta tråden med litt humor og samtidig forstå at det finnes overvektige mennesker med en god porsjon selvironi synes jeg er slett. Overskriften er bare fordi at det skal være noe som ikke alle andre har hatt. Hvem er du som bestemmer at andre folk ikke klarer målene sine? Jesus? Takk for ett seriøst innspill, men ovenstående er jeg på god vei med. Har gått ned 34 kg siden 1.januar, så jeg er på rett vei. Blir av den grunn også fulgt opp av lege og tar blodprøver ca 1 gang i måneden. Lungekapasitet derimot har ikke blitt tatt på 10 måneder, men den er også bedre. Grovplanleggingen av turen har jeg begynt med, og det var hovedårsaken til at jeg startet denne tråden, men har foreløpig ikke fått noen innspill på det i det hele tatt. Og ja, jeg bryr meg ikke om folk som har store problemer med å takle overvektige mennesker. Jeg klarer absolutt alt jeg gidder!!
 3. Speciale

  Utrent på tvers av landet

  Slettet pga. manglende forståelse for humoren i svaret som også er slettet.
 4. Jeg har lekt lenge med tanken, og nå har jeg sagt det til litt for mange at jeg har lekt med tanken, så tanken må begynne å feste seg til noe håndfast. Jeg er i dag en svært utrent kar på 190 cm og bortimot 30 somre med stor mage, og absolutt ikke klar for en noen fjelltur i det hele tatt, men jeg må. Selvsagt kunne jeg dratt til Nordland i morgen og gjort det på noen timer, men det blir litt feil. Så min plan, sommeren 2010 (og kanskje 2011,2012, 201x), blir å gå fra Masfjorden i Vest og gå i etapper til jeg er en dag havner i Grense Jakobselv. Jeg har i dag verken fjellsekk, fjelltelt, fjellsko eller noe som helst bortsett fra fiskeutstyr egentlig. Så trenger noen tips her gitt... Så min foreløpige plan ser slik ut, men enorm fare for større endringer. 1. Kvingo(Masfjorden kommune) - Aurland 2. Myklemyr (18 km nord for Gaupne, Luster kommune) - Nedre sjodalsvatnet (Vågå kommune) 3. Grøa (1 mil vest for Sunndalsøra, Sunndal kommune) - Glåmos (15 km nord før Røros, Røros kommune) 4. Namsos - Grong 5. Terråk (Bindal kommune) - Smalåsen (Namsskogan kommune) 6. Smalåsen - Susendal (Første virkelige påskrågåing iht. breddegrader, men skal gå innom svenskegrensa for første gang på turen) 7. Ongstad (Litt vest for Melbu, Hadsel kommune)- Innset (Bardu kommune) 8. Tromsø - Lakselv 9. Lakselv - Vardø Vanvittig spenstig med tanke på at jeg knapt har gått en eneste tur de siste 5-6 årene.Men det skal gjennomføres på den tiden det tar å gjøre dette. Hovedårsaken til at jeg legger det ut her, er ganske simpelt det at jeg trenger hjelp til å sette opp ruter i forhold til mine valg. Jeg ønsker å legge opp til bruk av DNT's sine hytter i så stor grad som mulig for å redusere mengde må ha med. Jeg vet også at jeg kan komme ett par mil lenger vest på fastlandsnorge, men det er så knotete med masse fjordarmer og tull, så starter fra ett sted jeg kan gå uten større hindringer. Og tilslutt, jeg kommer nok ikke til å starte på ca drøyt 1700 km(i luftlinje) helt uten trening, men prosjektet skal alikevel bli presentert som "Utrent på tvers". Edit: Turen skal utelukkende gjennomføres på sommeren. Skal være student i minst 3 år til, så har 2 1/2 mnd å ta hver sommer.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.