Gå til innhold
  • Bli medlem

hkipsen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om hkipsen

  1. Jeg er på randen til å gå til innkjøp av fjellsko selv for øyeblikket. jeg står mellom to modeller - "toppmodellen" (som selges i Norge) av Scarpa og La Sportiva. De ligger begge på svimlende 2700 kr, men har altså betraktelig mer å by på enn de som ligger på tusenlappen under. de er utrolig lette i forhold til hvor robuste de er - god ankelstøtte, membran (altså vanntett) samt ekstra beskyttende gummilag rundt foten, noe som minsker slitasjen. Dette er altså sko man kan ha i et tiår. Hvilke av disse to som er best er individuelt da, jeg er selv usikker, det har med passform osv. begge føltes utrolig bra på foten i butikken i alle fall. Det spørs jo på hvor mye penger du vil bruke, men en god fjellsko er en god investering. Husk å tenk på passform på fjellskoen - ikke for brei, ikke for stram rundt risten - hælen skal ikke glippe. La den heller ikke være for stor. på nedturer kan da fremste tå hele tiden dunke frem i fronten av skoen - noe som blir irriterende og lite kjekt etter en stund. lykke til
  2. har nettopp gått til innkjøp av et fjellheimen 3 camp på xxl takker alle for hjelp. rimelig sikker på at jeg endelig har funnet det rette telt, vekt og komfort tatt i betraktning gleder meg stort til en sommer i fjellene!
  3. hei! føler jeg fyller over forumet med dumme spørsmål; men... Jeg sitter på xxl.no og skal bestille meg telt og sovepose, og soveposen er altså den klassiske helsport alta. men jeg blir forvirret over en ting her; og det er at jeg må velge størrelse; høyre eller venstre. hva i all verden betyr det?
  4. hmm ja, fjellhjeimen så bra ut det. 2,3 kg er overkommelig. overraskende hvor mange telt jeg overser på nettsiden til helsport! eneste minuset til fjellheimen var prisen, avskrekkende mellom 5-6000 i forhold til rondane som ligge på 4000. Mye penger som må skrapes sammen stor forskjell på fjellheimen 3 camp og fjellheimen 3?
  5. ja har faktisk plassert vekk ringstind-teltet. ikke pga barduneringen, fant ut at det er en bagatell og har argumenter for og imot. men, når jeg først skal ut med seriøse penger for et seriøst telt, vil jeg ha et telt med plass til 2. Ligger foreløpig på rondane light II, som ligger på nette 2,1 kg
  6. ser man der ja, ikke lett dette. vet noen om andre telt fra helsport i liknende vektklasse ( rundt 2 kg) hvor dette med bardunering ikke er et like stort problem? det kan være greit å sleppe, spesielt når man er alene på tur. kanskje er rondane light 2 på 2,0 kg et bedre alternativ?
  7. tar poenget ditt manko så riktignok på 2-mannsteltet av romsdalshorn, men har sett feil på spesifikasjonene til gimle og rondane light. trodde de var oppe i 3-4 kg. Tror likevel jeg vil gå for ringstind II, jeg er kun 176 cm høy selv og tror derfor ringstind vil duge. vil stort sett bruke teltet alene, evt med kjæresten, men da skal vi vel få plass på lange turer gjelder det å spare så mange kilo som mulig. En jeg snakket med på sportsforretning nevnte at ringstind måtte barduneres for å stå - mens andre tilnærmet like lette slapp dette. Dette var et Terra Nova telt, har ikke hørt noe særlig om dette merket? Er det vesentlig om et telt kan stå uten barduner? kanskje mange dumme spørsmål her, men viktig innkjøp
  8. Er veldig enig i at dette med takhøyde spiller en stor rolle. Vil nok bruke teltet hovedsaklig ved sommertider, og hovedsaklig alene, men komforten men å kunne i alle fall sitte behagelig i teltet er viktig. ser ringstind light er 120 på det høyeste i forhold til 145 som gimle light har. Faktisk ser jeg at romsdalshorn er kun 110 cm! noe som fører teltet ut av konkurransen. Gimle var et godt tips, men står vel igjen med det samme valget om komfort vs. vekt. veldig usikker her, har lite erfaring med lange turer med tung sekk - men planlegger nå en 7-dagers tur med 2-3 tunge toppturer i jotunheimen i sommer. det medfører mest sannsynlig en tung sekk
  9. heihei! skal gå til innkjøp av nytt, godt telt. Etter flere år med et slitent og svært tungt telt har jeg valgt å prioritere sparepengene på et nytt telt Jeg vil gå for helsport sine telt; godt rykte, god kvalitet og ikke minst garanti. Det jeg er usikker på, er hvor viktig er vekten? Jeg står mellom et ringstind light II, som skal ligge på 1,6 kg, og romsdalshorn III, som skal ligge på 3,1 kg. Selvsagt er ringstind mer praktisk i forhold til størrelse og tyngde, men romsdalshorn er da mer praktisk i forhold til at jeg kan bruke det til felles-turer, og teltet er kanskje mer behagelig (les: høyere). Så spørsmålet er; hvor viktig er vekten? Hvor stor forskjell er det å gå med et telt på 1,6 kg i forhold til 3,1 kg? planlegger å gå turer alene på opptil en uke med teltet i/på sekken, så en lett sekk er av høyeste prioritet. håper på innspill og erfaringer om disse telttypene!
  10. på 5 dager antar jeg? krevende fjellturer da? er vel kun fannaråken som er en tung tur der. er ikke altfor redd for folk, regner selvfølgelig med å møte på folk underveis vil bare unngå de største massene og turist"fellene". antar du tok kollektiv transport til først leirvassbu, så vekk fra turtragrø?
  11. Hei! Er en 20 år gammel gutt som planlegger en uke ( i utganspunktet 7 dager, evt 5 dager) i jotunheimen. Jeg trenger hjelp til å lage en god rute. Jeg ser for meg 2-3 topper, bl.a. fannaråken. Jeg kan se for meg at det blir utfordrende å finne den "perfekte" ruten, så spør derfor dere mer erfarne om hjelp vil nevne et par kriterier jeg har for turen som planlegges å finne sted i juli/august denne sommeren. 1. Jeg skal gå alene. 2. Jeg vil gå så mye som mulig uten å møte andre mennesker/turister. Turer som galdhøpiggen og glittertind er vel derfor uaktuelt, samt guida breturer. 3. Jeg skal kombinere telt og halvbetjente hytter. Jeg vil bo 2-3 netter i telt i villmarka, tilsvarende i hytter som er så lite bebodd som mulig. f.eks. hytta på fannaråken. 4. Det viktigste er IKKE å nå de største toppene, men å få de råeste naturopplevelsene. 5. Er godt trent, så den fysiske utfordringen er ikke den største utfordringen med denne turen. håper dere kan komme med innspill har dere andre nyttige tips angående å gå såpass lange turer alene er jeg mer enn takknemlig:)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.