Gå til innhold
  • Bli medlem

Praeparatus Supervivet

Aktiv medlem
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Praeparatus Supervivet

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Kanskje Helsport sitt Stetind xtrem 2 er en mulighet? Selv har jeg ingen erfaring med hund på tur i telt, men ut i fra kravene du stiller, kan dette virke som et mulig valg. Testen under gjenspeiler i hovedsak også mine erfaringer med dette teltet de siste 3-4 årene. http://www.friluftsliv.no/turutstyr/helsport-stetind-x-trem.html http://www.ute.no/index.php?k=125&uk=129&vk=60&v=767
  2. Hohohoho! Unnskyld, men det er en skikkelig morsom setning! Forsvaret er vel de som oftest har kjøpt hundrevis av ting som IKKE er noe bra:)
  3. En metode jeg har fått beskrevet, men ikke prøvd ut i praksis, kan brukes på hvilken som helst stjerne. Først må man se en stjerne over toppen på to faste punkt (feks to pinner stukket i jorden). Ved å vente 20-30 minutter kan man sjekke hvilken retning stjernen har flyttet seg i forhold til punktet den var på tidligere. Om stjernen har flyttet seg rett venstre ser man nord, høyre = sør, opp = øst, ned = vest. Skrått opp og til høyre skal altså bli sør-øst. Logikken bak denne teorien virker fornuftig, da himmelen roterer rundt polaris på en rimelig forutsigbar måte.
  4. Ble Samsung Xcover B2710 på meg. Målte alle Sonimmodellene opp i mot hverandre, og fant ut at XP2 passet mitt behov best. Da jeg sammenlignet XP2 med Samsung sin 2710 synes jeg at jeg med 2710 fikk flere funksjoner (GPS og kompass) til halve prisen. Eneste som jeg "tapte" var litt dårligere kamera og svakere skjerm. Så får vi se om Samsungen holder. Er godt vandt etter å ha hatt en Nokia 5500 i mange mange år.
  5. Noen som vet hvem som evt. selger Sonim telefoner over disk i Oslo? Er litt skeptisk til størrelsen på XP2, så hadde vært fint å holdt den før man bestemmer seg.
  6. Jeg er ca akkurat samme størrelse som deg og passer rett inn i en Large.
  7. Jeg er vel ikke den "Trå-fansen" dere leter etter, men jeg tror at noe av grunnen til at folk reagerer på det bl.a. Erling12 skriver er at det virker som om du håner og prøver å latterliggjøre Trå. Personlig synes jeg det er litt dårlig stil å oppføre seg sånn ovenfor en person som nesten døde når man ikke vet hva som skjedde. Å basere seg på tidlige uttalelser og avisartikkler pleier ikke å være veldig presist. Helt ok å stille kritiske spørsmål til det som ble utført, men prøv å hold den hånlige tonen borte fra innleggene, så tror jeg det blir litt bedre stemning i disse trådene. Så skal jeg prøve å gi deg noen tanker om de spørsmålene du stiller: - Vil en "usedvanlig flink og klok klatrer" så til de grader overvurdere egne evner som Trå gjorde? Vi vet jo ikke om han til de grader overvurderte egne enver. Vi vet at noe gikk galt. Det kan skje hvem som helst hvor som helst uansett hvordan man treffer eller bommer på egen innsikt. - Dersom det medfører riktighet at Trå ikke undervurderte faremomentene, hvorfor holdt han på å miste livet? Selv om Trå var realistisk i forhold til faremomentene, så kan utfallet være fatalt når noe galt først inntreffer. Jeg kan vurdere at jeg klarer å gå på et glatt fortau til jobben, basert på innsikt i egne erfaringer, men allikevel gli og slå istykker hodet. Dette skjer med smarte folk over alt i verden hver dag. - Er det klokt å sette seg selv i en tilstand der man er så uttafor at man glemmer at man gikk forbi sin døde venn oppi bakken? Hvordan man er mentalt på denne typen turer i denne høyden tror jeg bare de som har vært der vet. Det er ikke skjeldent at folk blir etterlatt for å dø på slike høyder fordi alle har mer enn nok med å holde seg selv i live. Om det en klok avgjørelse å befinne seg et sted hvor man kan være så sliten at man ikke kan ta vare på andre mennesker skal ikke jeg avgjøre, men jeg tror ikke at folk på Everest er der fordi det er "klokt" i utgangspunktet, jeg tror de er der av helt andre grunner. - Er ikke det å droppe oksygen å "ta unødvendige sjanser" Det vil nok mange mene. Men alle legger opp turer etter egne forutsetninger. For Jarle Trå var dette KANSKJE ikke en større sjanse å ta enn det er for mange (nybegynnere?) som krysser Hardangervidda om vinteren i dårlig vær. Akkurat hvor unødvendig sjanse Trå tok får vi nok aldri svar på. Håper du tar svarene mine som et forsøk på å belyse en annen side enn du belyser, og ikke som en krangel eller noe annet "sint":)
  8. God tur! Fint å lese at dere ikke tar turmålet så seriøst, men er der for å ha en fortreffelig reise, for så å se hvor den ender opp. Er forresten veldig sikker på at jeg så dere på Hardangervidda i påsken, det passer ihvertfall med det jeg så av bilder på sidene deres. Dere campet ikke langt unna Halnefjorden (nærmere bestemt Kolvetjønnan) og forsvant sørover på morgenen.
  9. Diskuteres også her på forumet: https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=16532
  10. Det der er skummelt. Begynnte å lure når det ikke kom inn noen oppdateringer hverken på hans hjemmeside eller på explorersweb. Får bare krysse fingerene og håpe på det beste.
  11. På den andre siden så vil det jo ta kortere tid før vannet koker, og maten vil kanskje legges oppi vannet litt før enn om man måtte vente til det ble 100 grader:)
  12. Føler at spørsmålet ikke bør være kart eller gps, men heller om man gidder å ta med gps i tillegg til kart. Kart er så lett og genialt at enhver burde ha det med på tur. GPS er en luxus som man kan ta med i tillegg, ihvertfall for meg.
  13. Takker så mye for svar. Det du sier er i tråd med lignende anbefalninger jeg har fått fra andre. Ser ut til at vi må endre enten tid for turen eller sted. Takk igjen for innspill!
  14. Done. Would be nice if you could share some of the results with us when you're done!
  15. Hei! Har lenge vært en ivrig leser av dette forumet, og trenger nå hjelp med noen spørsmål fra de av dere som vet mer enn meg. Vi er to kompiser som legger opp til å ta en lengre tur sensommer/høst 2011. Vi tenker over 30 dager på tur, opp til 60 dager er mulig. Vi er bundet til månedene mellom august og desember 2011 pga jobb og skole. I utgangspunktet har vi tenkt Spitsbergen på langs. Jeg ser at de fleste som tar denne turen ligger på ca 30 dager og går på vårparten. Er det noen av dere som vet hvilke problemer vi vil støte på om vi forsøker denne turen på sensommer/høst? Da tenker jeg spesielt på elver, snødekke, mørketid osv... Er det i det hele tatt mulig eller anbefalt å ta denne turen på den tiden av året? Takker for alle innspill!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.