Gå til innhold
  • Bli medlem

arildgs

Aktiv medlem
  • Innlegg

    86
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om arildgs

  1. arildgs

    El-sykkel

    Et fenomen som har vært noen år er el-sykkel. Kort sagt en sykkel med en liten elektrisk hjelpemotor som etter forskriftene skal ha maks 250 watt effekt, kun gi hjelp dersom pedalene trås rundt og ikke gi noe kraft dersom hastigheten overskrider 25 km/t. Det finnes en del produkter i form av sykler med navmotor, kjedetrekk og til og med gjø-det-selv kit for montering på en konvensjonell sykkel. Er det noen her på forumet som har erfaringer med eller synspunkter på denne typen fremkomstmiddel.
  2. Jeg synes du har god grunn til å hevde at dette er en garantisak. Dersom du ikke har foretatt deg noe som er veldig voldsomt med sykkelen så bør ikke slikt skje. Så min oppfording er å stå på overfor butikken.
  3. Det er ikke uvanelig at noen går opp på ski fra Krossbu til flere av toppene i område vinterstid, men "landgtidsvarsel" om ras og snøforhold tørr jeg ikke gi deg . Jeg gikk på ski til Veslebretind (som er nærmeste nabo til Storbretind, men noen metre høyere) i påsken 2004 (som var tidlig i april dette året). Legger ved to bilder som viser hvordan det så ut da. Vi var ikke akkurat plaget av vær og føreforhold den gangen. Ellers er betjeningen på Krossbu skikkelig hyggelig og hjelpsomme og kan sikkert bistå deg med mange gode tips og råd.
  4. arildgs

    Bremsing

    Jeg har hørt noen fortelle at de har bremset så hardt og lenge at slangen i dekket har smeltet og ført til punktering. Dette gjelder selvfølgelig felgbremser. Ellers vet jeg at trommelbremser kan skjære seg fullstendig ved varmegang. Hvordan skivebremser vil oppføre seg er jeg usikker på. Men uansett, så tror jeg det skal mye til før slikt inntreffer. I mitt hode er det ingen tvil. Dersom du bremser så hardt at sykkelen står helt stille, så utvikles det neppe målbar varme, men lar du sykkelen få god fart for så å bremse kraftig vil dette lokalt utvikle høyest temeratur i bremsene. Varme i slike kraftige pulser blir vanskeligere å ta opp og fordele videre til felgen og lufta rundt. Prinsippet blir litt av det samme som at du stryker svovelet på en fyrstikk hardt og raskt over ripa til den tar fyr. En kilometer med ripe er neppe nok om du stryker langsomt. Men for all del, jeg er ingen ekspert og har tatt feil før .
  5. Jeg kan berolige deg med at pulveret ikke havnet i fjellheimen. All "grisingen" foregikk innomhus før jeg kom meg ut i naturen. Så det er ingen fare for at dette gir usmak på elver og bekker i fjellet nå i høst .
  6. Små tabber kan vise seg å bli kritiske feil dersom vær og vind er ekstreme nok, men som oftest er små feil kun irriterende og kan bety litt ekstra trøbbel. På treff med andre fra forumet hadde jeg klart å dytte ned i et glass med pulverkaffe blant klær og annet utstyr. Hva er vel da mer naturlig enn at lokket åpnet seg under transporten og mer en halvparten av pulveret svømte rundt i bagen min. Uansett, hvor forsiktig du er så drysser det pulver av klær og utstyr når noe tas ut. Til og med når jeg skulle prøve å helle ut pulveret fra bunnen i bagen og i do viste det seg umulig å ungå søl..... Argh! Er det bare meg, eller har dere andre også noen små irriterende hendelser å fortelle om?
  7. Enig. Det må være et sterkt telt om alle data stemmer. Men, står det noe om den/de som befant seg på innsiden klarte å få seg en god natts søvn under disse foroldene
  8. Hei! På telttur i høst puttet jeg en fleece-genser i et vanlig putetrekk. Da er det kun trekket som veier ekstra og jeg syntes det fungerte bra. Men, siden du sier dette ikke frister, så foreslår jeg at sjekker hva som finnes av små helt ordinære pynteputer. De fås i alle størrelser, fasonger og mønstre. Er det f.eks skummgummiklumper i dem, så er de også lette å modifisere til riktig vekt og komfort. Har god erfaring med å sovne på sofaen med en slik under hode og med "ekte" putetrekk bør det bli helt konge .
  9. arildgs

    Sykkelhenger

    Jeg har en flere år gammel Burly sykkelhenger av den typen du kan frakte det du kaller dritunger i. Jeg har vel så god erfaring med å frakte turustyr i denne. Det betyr bare at den har plass til mer og tåler tyngre lass enn den typiske rene bagasjehengeren gjør. Ulempen kan være (om du f.eks. sykler i Danmark eller i fjellet) at den er et større vindfang. Nok om det. Det jeg mener er viktig med en sykkelhenger er følgende fire egenskaper: 1) Den må være solid laget. (sjekk sammenkoblinger, sveiser og liknende for om mekanikken virker god). 2) Den skal ha lav vekt. Jeg ville ikke vurdert annet enn aliminum og stoff (evt svært lett hardplast eller annet lettmetall) i konstruksjonen. Utgjør hengeren en vesenlig vekt i forhold til bagasjen, så er du bedre tjent med sykkel-bagger. 3) Sjekk at hengeren triller lett (igjen dette med god mekanikk) og at hjulene er relativt smale og store (diameter). 4) Antageligvis aller viktigst: HENGEREN MÅ IKKE PÅVIRKE SYKKELEN. Dvs dersom hengeren festes oppe på bagasjebrett eller liknende, så glem det. Feste skal foregå nære navet på bakhjulet av sykkelen og festeleddet må være så fleksibelt at du uten problemer vrir og vender på sykkelen i alle retninger. Det skal f. eks. ikke være noe problem (les påvirkning fra hengeren) å legge sykkelen fra seg på bakken med hengeren festet på. Sykler du med tom henger, så skal du ikke merke noe til at den er der. Håper dette var til noen hjelp
  10. arildgs

    norge på langs

    En skikkelig tur det der. Har ikke noen personlig erfaring på noe så stort, men kan iallefall prøve å gi deg noen tips. Syklistenes Landsforening (www.slf.no) har et planleggingskartet "Sykkelruter i Norge" som tar for seg en god del muligheter for feriesykling. Jeg har kun en eldre utgave selv, men tror kartet kan gi noen tips for deler av turen. www.bike-norway.com er en stiftelse som samarbeider blant annet med Innovasjon Norge og Statens Vegvesen om å gjøre Norge til en "Sykkel destinasjon". De har også en rekke tur/vei-beskrivelser på sine sider. Ellers så finnes også en rekke fylker og kommuner som har laget kart og informasjon om sykling i sitt område. Dette gjelder f.eks Trollsykling (Røros til Hamar), Sykling i Østfold (med eget kart) og Vestfold, Telemark og Agderfylkene (flere alternative ruter nedover mot Sørlandet). Så kanskje det er en ide å henvende seg til turistkontorene rundt om? Mange av disse tipsene har nok mer "feriesykkel"-preg enn det du er ute etter, men jeg tror du finner flere tips (og sikkert personer) innenfor disse systemene som kan hjelpe deg i den videre planleggingen. Lykke til!
  11. Kjære, Tom. Dersom du virkelig har det så tøft, så anbefaler jeg at du oppsøker profesjonell hjelp. Nå er det nå en gang slik at naturen er sårbar. Og som de fleste vet gjelder dette særlig fjellnaturen. Fjellet er på en måte naturens krystaller. De fleste vil kvie seg for å ta frem krystallglass på et utdrikkningslag. Det samme gjelder ikke plastglass. Jeg kjenner nok ting litt motsatt av det du utrykker. Jeg synes de mektige toppene og den sarte vegetasjonen utløser eksta glede og respekt for naturen. Den vekker et ærlig ønske om ikke å skulle ødelegge. Et behov for å ta vare på samtidig som jeg nyter det storslåtte ved den. Jeg klarer med andre ord å drikke av krystall og nyte av det. Men for all del, om jeg kom i skade for å knuse....
  12. Det du vil trenge for selv å kunne digitalisere bildene dine er en såkalt planskanner med filmadapter eller en dedikert filmskanner. Blant de billigere alternativene du kan velge er f.eks denne Canon scanneren: http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=307377&cks=SPK. Men, som så ofte ellers, blir det også snakk om pris kontra kvalitet (samt hastighet og effektivitet). Jeg vil råde deg til å lese følgene artikkel på akam sine sider: http://www.akam.no/utskrift/12881. Det er ikke sikkert at de opplysningene som står i artikkelen er helt oppdatert i forhold til modeller og dermed også priser og kvalitet. Jeg vil råde deg til litt mer research rundt hva som "gjelder" ute i markedet nå. Det finnes blant annet en del forskjellige filmskannere til forskjellige prier som står til salgs ute på nettet, uten at jeg vet hvordan disse vurderes i forhold til hverandre. Det kan sikkert også være en ide å forhøre med noen fotobutikker. De tilbyr muligens denne tjenesten og vil sikkert også gi deg priser på hva det vil koste å få jobben gjort basert på ditt behov. Håper dette var til hjelp.
  13. Det er en tendens til at mange fokuserer på at klima her på kloden er styrt av høyere makter enn det vi mennesker rår over og at klimaendringer som følge av menneskelig aktivitet ikke lar seg bevise. Jeg synes dette er å snu problemstillingen på hode. Problemstillingen burde heller vært: Kan vi bevise at den aktiviteten vi bedriver ikke gir et negativt (eller for den saks skyld positivt) bidrag til det klima vi er tjent med? Er det i såfall forsvarlig å holde på slik vi gjør? For ytterligere å illustrere mitt poeng så gjør jeg følgende absurde analogi. En familie er blitt lagt inn på sykhus med allvorlige skader etter å ha spist hvit fluesopp. Ville det vært fornuftig å forvisse seg om at de ikke hadde plukket giftig sopp før de lagde stuingen, eller er det greit å anta at eventuelle skader kan leges i etterkant (med leverdonasjon, motgift eller liknende)? Problemet er kanskje ikke hva naturen kan finne på med oss, men om det vi bedriver er fornuftig, slik jeg ser det.
  14. Hei! Jeg vil bare oppfordre deg og de andre på denne tråden (og tråden for "utstyr man er fornøyd med") å legge inn erfaringer under "utstyrserfaringer". Her kan både positive og negative synspunkter postes og det er enklere å finne frem til den informasjonen man er ute etter. Forøvrig er jeg av den oppfatning at både gode og dårlige erfaringer trengs for å få "det rette" inntrykket av hvor brukbart et utstyr er (inntil man faktsik har prøvet ut flere alternativer selv). Jeg slutter meg derfor til det du sier.
  15. Jeg vet at mange av hyttene som nå står rundt på øyene i Oslofjorden som opprinnelig var telt og små plankeskur Folk dro ut på øyene og slo seg til. Det utviklet seg det seg til mer og mer permanente "skur". På et eller annet tidspunkt måtte Oslo kommune bare rydde opp i det og godkjenne at plankeskurene ble omgjort til hytter. Det var vel mest av estetiske hensyn og pga det omfanget dette hadde fått. Derfor jeg skeptisk til fast oppsatt overnatting av såkalte lett flyttbare telt eller lavoer. Vel og merke dersom man ikke mener at det på et tidspunkt skal få lov til å bli en permanent hytte.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.